Klima i jej obsługa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie wiem czy był juz taki post ale zaryzykuję zapytać.
Kupiłem auto w Belgii i nie wiem jak z klimą, bo włącza sie normalnie i pracuje, tyle ze nie wiem czy powinienem pojechać i uzupełnić freon i ile takie coś kosztuje?
W podszybiu jest filtr antypyłkowy, wyrzuciłem go z tamtąd bo był brudny i spleśniały, nie chciałem żeby mi śmierdziało w Essim - ile taki filtr może kosztować?
Co jeszcze sprawdza się podczas takiego przeglądu?
Znacie może przykładowe koszta takich operacji?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Moje Essi 97 rok

Freon - 100 za samo przyjechanie, 10 za 10 mg (chyba) [tak mi powiedzieli u mechanika]
Filtr - 61.99, ale przy wymianie zainswetuj tez w jakis środek odgrzybiając - okolo 50

Sam jeszcze tego nie robiłem, ale nawiosne sie przymierzam

kosztów w Essim nie znam, ale jeżeli filtr był spleśniały, to masz zapleśniałe wszystko dookoła i jak nie chcesz tego wdychać, to pojedź na odgrzybianie klimy - jest to zajefajny sposób na nabawienie się wszelakiego rodzaju alergii i tego typu spraw.
Drugie, to nie iszczędzaj cały czas wyłączając klimę, bo padnie Ci kompresor - co jakiś czas dobrze, żeby pochodziła godzinkę.

Zobacz też TEN wątek

Kiełek, byłem o sekunde szybszy

[ wiadomość edytowana przez: Snale dnia 2006-01-16 10:27:41 ]

Witam
W lecie była promocja u Forda - przegląd klimy z uzupełnieniem za 99zł. Może zadzwoń do ASO. Ja za przgląd i uzupełnienie (nie w ASO) zapłaciłem 120zł.
pozdrawiam
Arturek