Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2006-01-16 19:30:38 Witam.
Za dużą masz zwężkę w mixerze. Jak dasz nauka to powinien się ustawić w granicach 80 kroków. |
Wilk1 Renault Espace Białogard | 2006-01-16 23:54:44 Witam
Nauka była zapodana i właśnie się ustawiał tak jak opisałem. Teraz nieco załamujących szczegółów: Do tej pory był mikser ze zwężką 35mm w gumę z jednym dolotem. Auto miało taki sekundowy zmuł przy 120km/h. Brak możliwości regulacji tego badziewia ciągle za uboga mieszanka a przy 120km/h PWA na wartości 120 było ok. Przyszedł nowy mikser z firmy Rybacki. Ma dwa doloty i zwężka 32mm. Założyłem, pięknie wyglądał a jakże. Odpaliłem. Na biegu jałowym wartość PWA 85 była idealna. Gały robiłem. Patrzę dalej lekka przy gazówka z jałowego spadają obroty a potem jak na trzech garach mozolnie się wkręca. Odpalam NAUKA. PWA stopniowo otwiera się do maksymalnej wartości a ostatecznie nie kończy trybu NAUKA bo "wystąpił błąd sondy". Podczas jazdy za cholerę nie idzie wyregulować. Idzie jak "maluch". Muli. Przy każdej wartości czy to 100 czy to 210 to samo. Ręce opadają. A miało być tak super tak łatwo i niedrogo. Mikser niby dedykowany. Nie wiem co mam z tym zrobić bo auto po prostu nie jedzie:/// HELP! |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2006-01-17 08:19:35 Witam.
Jakiej marki masz reduktor? |