| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Drag-On F&F Sympatyk Fiat 125p 1971 Kraków | 2006-02-14 21:49:19 Proponuje zrobić szczelną półkę z MDF'u. Nie opłaca się ciąć w razie czego półki bo dzwięk nie będzie zbyt ciekawy. Po wykonaniu nawet niewielkiej półki wg mnie głośnik zdecydowanie lepiej brzmi, a tak poza tym to ten temat już chyba był ... poszukaj w wyszukiwarce ... |
Julo zakrzywiający czasop ... Kraków | 2006-02-14 22:21:53 Ja tam w swoim '71 mam po prostu wyciete dziury w orginalnej polce i tyle. Ale nie wiem jak to gra, bo nie mam radia ![]() |
mar125 (M) Furious Moderator ![]() 124sc'74 , 125p'76 , ... sosnowiec | 2006-02-14 22:41:00 polecam zapytać carvmachine'a -mnie dzwięk u niego sie bardzo podoba
będzie jutro/po jutrze ----------------- "Fatalna Imitacja Auta Turystycznego" P.U.H. MARAKANT Transport samochodów / pomoc drogowa Poliwęglan do rajdówek |
PG F&F Sympatyk Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2006-02-14 23:28:30
po co robic pulki?? bagaznik dfa jest wystarczajaca skrzynia akustyczno/basowa i wystaczy dobry glosnik i dziwek jest bardzo fajny. |
Vyzn-R F&F Sympatyk Babilon Bandit Lipno | 2006-02-15 11:30:06 najlepiej by było wykoncac nową osobną pólke z 19mm MDF-u Bardzo twardy materiał, uzywa sie go do budowy skrzyn basowych, nierobiac półki bys musiał ciąć uzebrowanie półki wyjac folie i orginalną półke, wsadzic tamtą i komore pod nia wykleic matami bitumicznymi zostawiajac tylko otwory na kosz głosnika Powinno grac całkiem sympatycznie juz i w takiej konfiguracji zawsze mozna powrócic do orginalu wrazie czego Ja przedwczoraj przymierzałem sie do załozenia głosnikow kickbasowych w przednie drzwi ale niestety sa za głebokie i nie wejda... musiałbym jakis 60mm dystans zrobic ale to by nieciekawie wygladało jakby te głosniki tak wystawały Ale cos wymysle bo narazie mam z przodu system przedni oparty na wooferach 10 cm i no nie daje rady... :-/
[ wiadomość edytowana przez: Vyzn-R dnia 2006-02-15 11:35:19 ] |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2006-02-15 20:17:25 Ja robilem kumplowi taki system.
Kupujesz plyte mdf, najlepiej 16mm i wycinasz na kształt oryginalnej tylniej polki kanta. Obijasz jakims materiałem zeby nie było gołej dejski ( ja uzylem szarej najtanszej wykladziny) Wpasowujesz to na miejsce, uszczelniasz silikonem na brzegach. Wczesniej trzeba uzyc szlifirki katowej i zrobic miejsce na magnesy ( warto zeby glosniki byly dosc szeroko). a pozniej gro i bucy ![]() |
krupii85 Opole | 2006-02-15 21:13:44 Co ciąłeś tą szlifierką?? Chyba nie konstrukcje??!!?? |
goorek F&F MEMBER był/jest Łęki City / Kraków | 2006-02-15 21:36:50 no nie wiem po co rzezbic jakas polke i potem wogole jak to od tylu wyglada.
ja mam 16 cm glosniki GMs, nie sa super ale graja wystarczajaco, nie mam zadnych polek, wystarczy lekko podgiac to uzebrowanie wlasnie, doslwonie lekko. nie narusza to konstrukcji tego zebrowania. glosnikow wogole nbie widac. jedyny problem u mnie jaki byl to butla z gaem ledwie weszla ale nie musialem robic dystansow. wiec jezeli ktos chce miec wielki bans to proponuje lepiej wzmacniacz i tube ale jezeli ktos chce tylko miec zeby zagluszalo prace silnika (a u mnie wydech jest glosny i zaglusza) to spokojnie wystarczy. pozdro |
CarvMachine F&F Sympatyk FSO 1500 125p (c) Sosnowiec | 2006-02-18 17:07:58 Sposób Marcina zastosowany u mnie
Zdejmyjemy tylna kanape w dykcie za kanapa montujemy głośniki Zakładamy knape Sluchamy Radia ![]() |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2006-02-18 19:22:23
oczywiscie ze tak lol... |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2006-02-18 19:28:07 poza tym dobre glosniki lubia miec duzy magnes i byc zamontowane w odpowiednim miejscu... |