Laguna&BRC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
zalozylem do mojej laguny 1.8 RN 95r instalacje BRC samochod zachowuje sie tak jak bym sie przesiadl na poloneza
pali ze hoo a zbiera sie jak wo z weglem
po przelaczeniu na benzyne jest prawie tak samo(moze troche lepiej) ale zalosnie w porownaniu z tym co bylo kiedy auto bylo bez instalacji powoli zaczynam sie zastanawiac nad wywaleniem tego gazu
gazownik powiedzial ze auto straci na mocy ale ze az tak?
czemu nie ,moge jezdzic na benzynie z takimi parametrami jak wczesniej(tragedia)prosze o jakies informacje
wczesniej benzyna trasa 7.5l
gaz teraz trasa 12 l
zadna oszczednosc czy mam udusic gazownika czy jak?
moze ktos z was ma takie autko ?

Zakładam, że to II gen., bo nic na ten temat nie wspomniałeś . Pewnie "udusić", tak jak on "udusił" Ci silnik . Albo źle dobrał mikser i za mocno dławi dolot (najprawdopodobniej), albo źle wyregulował instalkę, albo jedno i drugie. Spadek mocy, owszem na benie będzie również występował ze względu na zwężenie gardzieli przepustnicy, ale dobrze dobrany mikser to praktycznie nieznacznie odczuwalna różnica. Znajomy też ma Lagunę (2.0) i mówił, że w zasadzie nie ma się czego przyczepić. W trasie bierze mu do 10l (a buty ma ciężkie ). To tyle moich spostrzeżeń.

ok bylem dzisiaj u gazownika i po regulacji nic sie nie zmienilo pogadal cos o sondzie ze niby slaba (reaguje na wysokich obrotach a na niskich kreska na monitorze(na benzynie wogole nic nie pokazuje)dziwne bo przed zainstalowaniem instalacji samochod bardzo malo palill wiec musiala byc dobra
sklaniam sie bardziej do zle dobranego miksera
troche gazownika podpytalem i powiedzial ze moze byc mikser (powiedzialem tez ze jesli sonda bedzie dobra to oddaja kase za sonde) wiec zaproponowali mi ze oni kupia
wracajac do miksera gadali cos o oczkach czy cos w rym stylu..
moje pytanie brzmi: czy jest na mikserze gdzies napisane jaka ma przepustowos czy jak to sie okresla wtedy bede mogl sprawdzic czy cos wymienil a moze ktos z was ma w takim samochodzie jak moj i zadowolony jest z instalacji (moze wie jaka jego mikser ma przepustowojsc
dzieki za wszelkie info..

Ten Twój motorek to na jednopunkcie, czy wielopunkcie? Jeśli MPI to 8V, czy inny?
Dla jednopunktu średnica wewnętrzna miksera to 36-38mm
Dla MPI 8V to 34, a dla pozostałych 30mm. Info podaję za www.rybacki.pl
A sonda musi być na 100% sprawna, inaczej żadna regulacja nic nie pomoże. To, że na benie przed instalacją było ok. jeszcze o niczym nie świadczy.

<< Dla jednopunktu średnica wewnętrzna miksera to 36-38mm Dla MPI 8V to 34, a dla pozostałych 30mm>
sorki nie bardzo czaje..
jedopunkt gaz BRC
chodzi mi o doswiadczalne dobranie miksera do osiaga=spalanie(a wlasciwie komfort jazdy
jak juz napisalem wczesniej samochod teraz na benzynie i na gazie to mol(jakis taki zduszony)

Pytałeś o przepływ miksera to podałem Ci wewnętrzne średnice mikserów jakie Pan Rybacki (z tego co wiem można mu wierzyć ) zaleca do Laguny. Podałem Ci różne bo nie wiem czy Twój silnik jest na jednopunktowym wtrysku benzyny czy na wielopunkcie. Nie jestem mechanikiem ani instalatorem, staram się pomóc w miarę możliwości i wiedzy . Musisz dostać się do miksera o zmierzyć jego wwnętrzną średnicę wejdź Na tą stronę i odszukaj mikser dla swojego autka, podając z prawej strony markę (ok) potem model (ok) i wyświetli Ci miksery jakie Rybacki ma w ofercie. Wymiar "d" to ta średnica wewnętrzna . Jeśli Masz silnik 8V, a mikser ma 30mm tzn. że jest za "wąski".

ok dzieki za wszelkie info teraz moge isc do gazownika ,,pogadac"