MotoNews.pl

Problem z czujnikiem od temperatury ( chyba )

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam , przed chwilą wracając z pracy zauważyłem że wskazówka temperatury cieczy jest na samym dole , tak jakby w ogóle nie dizłała , silnik ciepły powietrze z nawiewu gorące , wszystko niby ok a jednak....... , co to może być ? czujnik ? , jak można sprawdzić czy czujnik jest sprawny czy nie ? , pozdrawiam w ten mrożny wieczór

wygląda z tego co mówisz że padła kontorlka. albo po prostu gdzieś się kabelki odłączyły od czujnika. napisz jaki dokładnie masz silnik to łatwiej będzie doradzić gdzie szukać przyczyny.

a... już wiem jaki... niestety niche się wypowiedzą chłopaki od diesla...

zdejmij wtyczke z czujnika i zewrzyj ją w środku. Wskazówka powinna sie wychylić. Jesli tak, to masz padniety czujnik, jesli nie, to połaczenia, np. skrzynka bezpieczników.

silnik 1,6d mk4 , dzięki za radę jutro to sprawdze bo dzisiaj już ciemno , wracając z pracy troche deptałem eskorcine i coś styk się może zgubił , sprawdze i powiem co i jak ......

no i sie okazało że czujnk od temp wody padł , kosz ok 100zł , chyba kupie używke na szrocie , co Wy na to ?

okazało sie że ''poleciał '' czujnik od wskaznika temperatury , koszt 20 zł , ale wczoraj ten '' stary '' sam sie naprawił w wszystko wróciło do normy , taki Happy end