Moje maleństwo się przeobraża :D

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pochwale sie wreszcie
Moje maleństwo w dniu kiedy przyjechało do mnie:

W trakcie większych prac blacharskich
A konkretnie na chwilę po pospawaniu
Pamiętacie taki grill z niemieckiej aukcji ?: :

Wlewik i nadkole od VinCe'a

Oprócz blachy zderzaczki dostały kolor czarny-mat,
listwy na drzwiach zmieniły się na takie z chrumkowanym paskiem
W miejsce na radio trafił Pionierek
Niedługo aktualne zdjęcia po skończeniu prac

[ wiadomość edytowana przez: polityk dnia 2005-12-09 23:57:31 ]

jak juz robiles "klapke" to trzeba bylo wlew od lpg pod nia umiescic.

Fajna bryka ,ale czarny mat mi sie nie widzi,ten szary mial naprawde swoj urok.Ciekawy jestem jak tyen przod bedzie wygladal na gotowo

no ie powiem, ciekawie to wyglada, czekam z niecierpliwoscia na fotki po malowaniu

najfajniesza sprawa jak dla mnie to wlew z klapeczką

nooo zgadam sie remarqiem wlewik piekna sprawa....no ale jak mi zgnije w tym miejscu to też se zapodam taki czekamy na efekt końcowy

ALe jak będzie gotowy to postaraj się poprawić celność robienia fotek

Powiem tylko nice Czekamy na dalsze fotki

mazzi10 - co do wlewu LPG, to ciężko byłoby go tam zmieścić.. trzeba by większą klapke z czegoc innego zakładać

Seba - te foto nie oddają uroku czarnego matu uważam że naprawde o niebo lepiej wygląda

Mastercheat - pierwsze foto były na szybko robione bo akurat byłem na "przejażdżce próbnej" i szybko po aparat wyskoczyłem do domu
a drugie foto niestety o wieeeele gorszym aparatem

Obiecuje ze foto na gotowo, po myjni woskowaniu i polerowaniu będą artystyczne nawet może koleżanke po Akademii Sztuk Pięknych poprosze o foto

Już niedługo kolejne odsłony

Cytat:
2005-12-10 13:20:27, polityk pisze:
mazzi19 - co do wlewu LPG, to ciężko byłoby go tam zmieścić.. trzeba by większą klapke z czegoc innego zakładać

gadasz

czyli sie da

Powiedz mi jak ma się to do bezpieczeństwa?
nie ma jakichś przepisów mówiących o tym,
e nie mogą być wlewy obok siebie ??
Jeśli nie to już wiem co będzie kolejna modyfikacją
tylko pozostanie paskudna dziura w zderzaku

jak ja zakładałem gaz to obstawałem przy tym żeby zawór założyć pod klapką ale za cholere się nie chcieli zgodzić... Podobno przepisy nie puszczają. musi być ileś tam cm odstępu od wlewu. mogłyby być problemy na przeglądzie albo w razie kontroli policji... ale i tam chętnie bym tak zrobił. koniec końcem mam zawór w zderzaku.

nie chcieli zrobic bo zawor w zderzaku to 3 minuty pracy, a pod klapka....razem z moja pomoca 2h. teraz to juz by pewnie szybciej poszlo. ale o ile sie nie myle to mam tak pierwszy w klubie i trzeba bylo sie troche oglowkowac pod jakim katem to wszystko zgrac.
co do przepisow cos tam jest. ale jak pytalem to nikt mi dokladnej odpowiedzi nie udzielil. poza tym ten wlew to widac dopiero jak wiesz ze tam jest. nie raz sie juz mnie na stacji pytali "to pan ma na gaz? "

Eeeee moi znajomi mają tak w BMW 5 i w Fordzie Capri więc jak się chce to można...

Zasada jest tylko taka że montujemy po przeciwnej strony od wydechu

Widziałem patent z zaworem gazu pod klapka w MB 124, tyle, że tam klapka zajmuje pół błotnika i jakby kto sie uparł i wstawił jeszcze silnik diesla w bagażnik to byłoby pod klapka jeszcze miejsce na wlew ON.
Podczas badania tech. pan który stawia pieczątki, powiedział, że musi być zachowana odległość pomiędzu wlewem wachy a gazu co najmiej 5 cm. Chociaż nie wiem co to zmienia.

hmmmm ciekawe rzeczy piszecie.. tez mi sie zdawalo ze cos w przepisach jest... narazie zostawie wlew gdzie jest bo i tak nie mam na nwoy zderzak a tego nie mam pomysłu jak zakitować żeby nie było dziury

co do zderzaka to zaden probem to zakleic jednak musisz sie wtedy liczyc z wydatkiem na lakiernika kolejne zapewne 150 w plecy...nie wiem czy to ma sens

obecnie wtyczka LPG w niektorych kregach jest trendy

ma sens jak ma sie kase na nowy zderzak

".......obecnie wtyczka LPG w niektorych kregach jest trendy...."

o jaką wtyczkę biega???

wlew LPG kolega miał na myśli

BTW: jutro odbieram (wreszcie bo wczesniej cienko z czasem było) essinke potem tylko mozolne poszukiwanie odpowiedniej kratki na grill i w poniedziałek powinno być wszystko skończone wrzuce jutro jakies foto zeby tak pusto tu nie było