Bogate państwo wspiera biedny Kościół

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
>>>KLIK<<<

A wiec nasze państwo nie ma wazniejszych wydatów

zamiast dofinansowac wyzywienie dzici w szkolach, zadluzone szpitale itp itd to oni marnuja kase na w ten sposob - paranoja

niedługo kler tu bedzie rzadzić w tej polsce tylko

Dzisiaj zupelnie przez przypadek zaczolem z kolega w pracy gadac o kosciele .. no i ten mi mowi ze bul gdzie sostatnio w jakims kosciele chrystusa krola w rzeszowi czy cos .. i ksiadz w "ogloszeniach parafialnych mowi" za tydzien bedzie zbierana kasa na nowe organy .. tzn organy sa paro letnie ale w idealnym stanie i kosztuja bagatela 300 000 zl !!!!!!! .. na dobry poczatek probosz daje 5000 zl ... " norlalnie gdybym mogl tu zaczac klnac to pozalizbyscie okolo 100 nowych niecenzuralnych wyrazow ... po jaka cholere im organy za trzysta tysiecy zlotych ... p[rzeciez najlepsze i najwieksze koncerty organizuje sie z naglosnieniem za mniejsza kase .. przeciez za 10 razy mniejsza kase gosc sobie kupi jakis kaybord(niewiem jak to sie pisze) kilkanascie glosnikow itp itd i ma zajebisty koncert slyszalny na cala parafie .. a on chce jakies pedalskie organy ... ludzie ... a wczesniej czytam ... w szpitalu jakims tam a jakism tam brakuje luzek dla chorych .. MADAFAKA .. przeciez z demobilu jakiegos wosjkowego mozna kupic pewnie po 30 zl jakies stare lozko czy cos .. a te czarny @!$@!$#@%% bedzie sobie organy kupowal .. ŁŁŁeech ..

kurde niemoge .. czasem mam ochote skopac dupy niektorym "czarnym" jak kogos obrazam to przepraszam ... ale i tak mam ochote im skopac tylki ... no bez przesady .. przeciez do kosciola chodza zwykli ludzie .. jak ktos chce sobie posluchac jakiesj muzyki z instrumentu wartego milon dolarow to niech idzie do opery i poslucha sobie czegokolwiek a kosciol niby ma pomagac biednym itp
juz mi sie nie chce pisac .. szkoda slow klawiatory itp .. strasznie mnie to irytuje

chociaz mam tez bardzo mile wspomnienia jesli chodzi o rozne np zajebiscie ubogie i wiejskie koscioly .. czasem mozna sie niezle usmiac ale to kiedy indziej