Zamiana foteli przednich

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Zastanawiam się nad wymiana przednich foteli ,
ja mam fotele sportowe z wysuwanym oparciem pod uda i chciałbym zamienic te fotele na przednie z pamięcią ustawień i do tego zeby zostawić tę obicie sportowe, czyli czy jest możliwe wymienienie samych szyn lub czegoś innego nie znam budowy tych z pamięcią
czy może ktoś to już robił i czy jest to możliwe? jeżeli tak proszę o podpowiedź

Pozdr

Robert

Jeżeli chcesz wymienić fotele o innym rozstawie szyn to czeka Cie spawanie, jeśli chcesz zamienić obicia to wejdź w dobrą znajomość z uzdolnionym tapicerem bo będzie musiał zrobić obicie na nowo . I jeszcze jedno... nie oczekuj że to będzie tanie
pozdrawiam.

nie o innym rozstawie chyba że w omach z fotelami z pamięcią był inny rozstaw ale chyba wątpię chcę fotele od omegi ale z pamięcią

Pozdr
Robert

co do tapicera to naprwde drogie bedzie bo ja kiedyś za samo przełożenie tapicerki do siedzenia (1 szt.) wraz z gąbką na stelarz zapłaciłem 150 zł i był to najtańszy tapicer.

to jeśli szyny są te same to nie ma problemu. Musisz się tylko zdecydować czy robić nową tapicerkę czy zrobić garniturek na miarę. Poleciłbym Ci garniturek czyli zrobienie obicia jako pokrowiec, z tym że bardzo ciasno i dobrze przylegający ( coś jak w JAVIE robią skórzane obicia) potem tylko połąpać w wewnątrz foteli i gra muzyka . Zmiana tapicerki to już trochę wiekszy numer bo trzeba rozbierać cały fotel a dobry garniturek wygląda ładnie (nie mówie tu o pokrowcach na wierzch tylko kompletne całe elementy naciągane na oparcie i oddzielne na siedzisko, nie usuwasz wtedy starej tapicerki)
pozdro

Ja chcę mieć swoje bebechy fotela w nowej skórze z alcantarą tylko że do tego chciałbym zrobić już regulację z pamięcią mam już na oku fotelę ale nie wiem czy bez większych problemów można taką zamianę zrobić bo spawać mi się nie chce Zapłacić zapłacę tylko czy bez spawania jest możliwe to przerobienie

Pozdr
Robert

To jest fotka foteli elektrycznych od dołu może Ci to pomoże.

z pamięcią czy bez? no i chodzi mi przede wszystkim o te szyny czy pasują fotele z pamięcią do szyn od foteli bez - jeżeli ktoś wie niech powie bo nie wiem czy kupować czy nie

Pozdr
Robert

Rozstaw szyn jest identyczny Ciebie raczej interesuje czy wózek elektryczny da sie przykręcić do Twoich foteli w miejsce tego ręcznego. Niestety nie wiem.

dzieki actom za zdjecie i zdanie na temat

Pozdr
Robert