Podświetlenie popielniczki jeszcze raz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
aby nie podnosić niepotrzebnej wrzawy nadmienie odrazu że skorzystałem z wyszukiwarki i znalazłem fajny opis popielniczka
tylko tamte fotki jush nie działają, może ktoś ma te zdjęcia ?
Pozatym mam jeszcze kilka pytań jak działa to światełko? świeci sie tylko przy włączonych światłach, czy pali sie cały czas, czy tak jak w lodówce-czyli jak otwieramy poielniczke. Pytam bo u mnie od początku to światełko nie działa. Wie ktoś może jaką żarówke sie tam wkłada (symbol) bo kciałbym zakupić jakiś diodowy zamiennik tej żarówki.
Z góry dzięki!

Świeci się po zapaleniu świateł jak reszta oświetlenia na desce. Wiem bo kiedyś mi świeciła Też musze zmienić ale niestety symbolu nie znam. Jest tam jedna żarówka która podświetla zapalniczkę i popielniczkę.

TUTAJ są zdjęcia, tylko musisz być zalogowany, że je oglądać.

puk puk, czy naprawde nikt nie wie jaka to żarówka ??

Cytat:
2006-01-07 03:55:23, hans7 pisze:
puk puk, czy naprawde nikt nie wie jaka to żarówka ??

Żarówka jest bezcokołowa typu W1.2W

Co za problem wymontować i podjechać do sklepu?

ja jeszcze popielniczki nie wyciągłem bo nie wiem jak (może dlatego że nie używam) a tez nie mam świadełka

no to dodam od siebie: zmobilizowałem się... trwało to 20minut. wypieprzyłem radio, dobralem się do wtyczki od zapalniczki, rozebrałem sukę (żaróweczka VALEO-!!!) i wymieniłem truchło (jak ktoś kiedyś określił) świeci!!!! nareszcie!!!
potem podjudzony zabrałem się za diodę immobilisera- wyczyscilem kostke i działa!!!!

a przy okazji zaskoczył zegarek i też działa. są powody do radości

podepnę się
Jak to jest z zapalniczką MK5 ?
Próbowałem wyjąć, ale dojście jest fatalne, wyszła do połowy i ani milimetra dalej więc się poddałem :/ ma ktoś jaką fotorelacje czy może doświadczenia ??

[ wiadomość edytowana przez: polityk dnia 2006-01-18 15:08:06 ]

Cytat:
2006-01-18 15:07:38, polityk pisze:
podepnę się Jak to jest z zapalniczką MK5 ? Próbowałem wyjąć, ale dojście jest fatalne, wyszła do połowy i ani milimetra dalej więc się poddałem :/ ma ktoś jaką fotorelacje czy może doświadczenia ?? [ wiadomość edytowana przez: polityk dnia 2006-01-18 15:08:06 ]

tu masz fotki

może w mk5 jest podobnie???
zasada jest taka, że aby ci wylazla do konca musisz odpiac kostke od zapalniczki/popielniczki... a przed tym to wymontuj radio-bedzie lepszy dostep do kostki...

Cytat:
2006-01-18 15:29:10, matre22 pisze:
tu masz fotki może w mk5 jest podobnie??? zasada jest taka, że aby ci wylazla do konca musisz odpiac kostke od zapalniczki/popielniczki... a przed tym to wymontuj radio-bedzie lepszy dostep do kostki...

W MK5 jest całkowicie inaczej...zapalniczka nie jest powiązana z popielniczką...
Ja rozbierałem po trochu (należy zluzować blaszny pierścień blokujący ring zewn-siedzi on pomiędzy ringiem a plastikiem kokpitu). Trochę się gimnastykowałem, ale trochę cierpliwości i kombinowania trza mieć...Powodzenia. Luknij w wyszukiwarce, były gdzieś zdjęcia... Dobrze jest wytargać wcześniej tą półkę nad popielnicą...

[ wiadomość edytowana przez: surec dnia 2006-01-18 15:38:36 ]

oka, pokombinuje, tak myślałem, że jakieś coś trzyma dodatkowo :]
zadnego blaszanego pierscienia nie zdjąłem (nie znalazłem) jak to robiłem a o jedyną blaszkę jaką widziałem (wnętrze zapalniczki) pocharatałem sobie palec bo coś się wygięło
Zrobie foto-relacje jak mi sie już uda, ale znając moją nerwowość to już powinienem zacząć szukac nowej zapalniczki
thx za podpowiedzi