Zapowietrzanie się diesla

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam rano problemy z odpaleniem, wydaje mi się że przyczyną tego jest zapowietrzanie się układu zasilania. Dzisiaj zauważyłem że jak wyłącze silnik to powoli dochodzą do filtra paliwa bąbelkii powietrza, pompa bosch więc nie ma pompki odpowietrzania.
Powietrze nachodzi z przewodu z baku czy może być tak że mam dziurawy przewód zasilający? Ewentualnie jaka może być inna przyczyna pojawiania się powietrza w paliwie

masz gdzieś nieszczelność , też nie raz widze pęcherzyki powietrza w przewodzie paliwowym , w mk4 odpowietrzanie następuje ''samoczynnie '' i nie trzeba nic odpowietrzać

Ja mam to samo! MkV! Pojawia sie powietrze w przewodzie, idzie od filtra! Badziewie... CO to moze byc?

raczej przewód gdzieś jest nieszczelny, najprędzej na złączeniach, podociskajcie opaski,przyznam że walczyłem z tym pół roku i nie mogłem tego usunąć, wszędzie gdzie sie dało uszczelniałem ale dalej powietrze szło, możliwe że przewody gumowe są zparciałe. Sprawdźcie czy powietrze idzie dalej do pompy. załużcie rurke bezbarwną na przewód przed pompą i jak silnik zapalicie to zobaczyć czy pęcherze powietrza idą.