Coś z prądem w pony

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie.Ostatnio zauważyłem że przy zapalaniu podczas przekręcenia kluczyka nie zapalają się kontrolki od ładowania akumulatora i hamulca,świeci się natomiast kontrolka oleju a podczas jazdy wydaje mi się ze świtła słabiej świecą.Wiecie może co to może być?Dodam że nie wygląda na to zeby akumulator był niedoładowany

Witam.

U siebie w takim przypadku najpierw sprawdziłbym bezpieczniki-następnie mernikiem ładowanie na akumulatorze(skoro twierdzisz,że światła świecą słabiej) na włączonym silniku-potem żarówki,chciaż to mało prawdopodobne aby spaliły się dwie naraz

powodzenia

Czasami te kontrolki isę zapalają przy przekręceniu kluczyka, troche mi to wygląda na brak masy albo coś z alternatorem i znając życie jak pojade do elektryka to będzie jak w "usterce",dla tego piszcie co wam na myśl przychodzi,może ktoś miał coś podobnego.

ja właśnie miałem podobnie i przyczyną był walnięty bezpiecznik(wiem że też nie świeciły mi jakieś dwie kontrolki)

alternator raczej nie(świeciła by się cały czas i trochę dziwne że nie świeci też od hamulca)-ja obstawiam bezpiecznik (sprawdziłeś???)

Bezpiecznika nie sprawdzałęm,zrobie to jutro ale to by znaczyło że on poprostu się poluzował bo gdyby się przepalił to by wogole nie świeciły a one raz na jakiś czas świecą

całkiem możliwe

Bezpiecznik od alternatora jest przykręcany jeden z tych trzech przy akumulatorze) więc raczej się nie obluzował. Posprawdzaj jak radzi SWAP i jak wszystko będzie ok to musisz kombinować

Już wszystko naprawione. Pojechałem do elektryka i wymienił mi regulator napięcia ze szczotkami , bo niby to się popsuło.Ja na prądzie się nie znam więc wierze mu na słowo.Koszt to 150zł części i robocizna.