MotoNews.pl

Ogrzewanie padlo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wiem ze temat ogrzewania poruszany byl wielokrotnie (korzystalem z wyszukiwarki) ale rozwiazania mojego problemu nie znalazlem
a wiec bylo to tak: jade wczoraj sobie do pracy ogrzewanko chodzi i jest cieplutko i milutko, zgasilem silnik pokretlo od wichury ustawilem na 0 i poszedlem pracowac, po 12,5h biegania po magazynie odpalam silniczek wlaczam wichure na III i... cisza, nic nie dmucha nic nie huha, ani cieple ani zimne, no i wracalem jak w czolgu bo nic nie bylo widac przez przednia szybe, co sie moglo stac?? puki co sprawdzilem tylko bezpiecznik, moze linka sie zerwala? pokretlo dziala normalnie
z gory dzieki za podpowoedzi co sie moglo stac

Moze linka sterujaca przymarzla w pancerzu. U mnie problem rozwiazal sie pod 2 butelkach cieplej wody wylanej na szybe, tuz nad wycieraczkami.Po jednej butelce 1.5L na kazda wycieraczke. Dziwne, ale prawdziwe.

Z tego co napisałeś to chodzi i nadmuch. Jeżeli tak to winy trzeba szukac w wentylatorze i jego zasilaniu a nie jakiejś lince. Jeżeli nadmuch chodzi to przyczyną może byc wyhaczona linka od pokręteł regulacji ciepło-zimno i od pokrętła strefy nawiewu. U mnie miałem podobnie, tylko, że miałem wykruszoną i wydmuchnietą uszczelkę przed nagrzewnicą i powietrze nie przepływało przez nagrzewnice. Pod nogami kierowcy po lewej stronie pod konsolą widać rurki od nagrzewnicy, zobacz czy są ciepłe jak rozgrzejesz auto. Pozdrawiam