Studniówka,czy.......

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Studniówka,czy nauczyciele mają prawo narzucać określone typy zachowania uczniom na czas takiej imprezy ?

Czy maja prawo czy nie to ja tam nie wiem, ale pewne normy powinny byc zachowane. Teraz i tak zauważam że panuje straszna swoboda chocby w ubiorze... ale cóż, wszystko sie zmienia

moga(nie musza - mojej ekipy nie scigali) was scigac za chlanie i palenie, a kultura obowiazuje wszystkich jednakowo

wszystko jest dla ludzi ale bez przesady - mysle za jak bedziecie sie zachowywac po ludzku to moze przymroza troche oka na pewne sprawy

Za chlanie ,owszem,można ganic i upominać.Ale czy można zabraniac picia i palenia ?,toć na studniówce bawią się osoby pełnoletnie więc jakim prawem można im czegokolwiek zabraniać

Z uwagi na fakt ze jest to impreza zamknieta, organizowana przez szkole i to oni ustanawiaja prawa tej imprezy...

Quattro
o czym ty mówisz,przez jaką szkołę,a od kiedy to szkoła organizuje studniówkę,kto jest na niej gospodarzem a kto gościem,w tym właśnie jest szkopół

goscie placa....

Gośćmi są nauczyciele a gospodarzami uczniowie lub pośrednio ich rodzice i zawsze tak było.
Zauważ również że imprezy typu studniówka odbywają się najczęściej
poza szkołą,czyli w miejscu nie podlegającym jurysdykcji szkoły,czyli jest to impreza uczniowska(to uczniowie za nią płacą) gdzie nauczyciele są gośćmi.
Jeśli się mylę proszę o sprostowanie.

Masz racje w tym, że płacą uczniowe a nauczyciele sa "gośćmi"....

To teraz ustalmy o jakie narzucanie chodzi... że alkoholu nie ma (choc i tak jest), że stroje maja być jakieś tam (choc i tak sa jakie kto chce).... I tak panuje samowolka ale jakis nadzór uważam na takiej imprezie powinien być..w końcu to nie jakas potańcówka wiejska tylko powazna impreze...
Heh przypomniałam sobie swoją studiówke

studniówka , fajna rzecz , kiedys na takowej byłem chyba nawet swojej a pózniej nie pamietam drogi powrotnej do domu i tez nie wolno było alkocholu przynosic a jednak

Alkohol....imprezę organizują ludzie pełnoletni
Ubiór...oczywiście,na ten wieczór elegancki
Panie...przecież to również osoby pełnoletnie,co do stroju-miło gdy będzie przyciągał uwagę i podkreślał urodę właścicielki nawet gdyby był wyzywający
Alkohol...wiemy że w każdym zbiorowisku ludzi znajdzie się zawsze
ś...nia,ludzie kulturalni zawsze są na poziomie i trzymają pion,nadużywający pozostają na marginesie
Papierosy...patrz pkt.najwyższy

Może i masz racje...ale studniówka to impreza która zawsze była traktowana troche inaczej i w sumie dobrze moim zdaniem.

A co do pełnoletności...żeby to jeszcze szło w parze w dorosłością.

A co do pełnoletności...żeby to jeszcze szło w parze w dorosłością.

Co do tego,owszem masz rację ale ktoś mądry powiedział:
''takie będą Rzeczypospolite jakie ich dzieci chowanie"
-kamyczek do ogródka rodziców jak i nauczycieli ich pociech

Tyle że teraz dzieci to wychowuje głownie telewizja, internet..... rodzicie maja coraz mniej czasu... Nauczyciele mają coraz mniej praw wzgledem ucznia i tak jak kiedyś Taz napisał o nauczycielach że teraz w szkołach jest "oko za oko...."

nullnulltak jak kiedyś Taz napisał o nauczycielach że teraz w szkołach jest "oko za oko...."

żle że są nauczyciele(myślę o szkołach średnich)którzy z góry traktują uczniów,nie tędy droga,w partnerstwie jest metoda i nić porozumienia
pomiędzy nauczycielem i uczniem.Brak szacunku dla ucznia ze strony nauczyciela jest jego porażką wychowawczą.

Ja się na edukacji nie znam wiem tylko że zbytnie partnerstwo też nie jest dobre.... miałam w liceum nauczyciela niewiele starszego od nas... chcial po partnersku ...to na głowe mu weszlismy..... i w koncu zrezygnował z nauczania.

No cóż ,partnerstwo powinno miec również swe granice

ja co nieco wiem o nauczaniu i wiem ze nie jest dobrze jak nauczyciel sie spouchwala z uczniami swoimi

Ja partnerstwo inaczej interpretuje,co do spouchwalania to masz racje,przynosi więcej strat niż korzysci