Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() WOYTAZ 126elx Mysłowice | 2006-01-21 15:52:03 jaki jest koszt lakierowania przedniego pasa..?
mam małe odpryski juz, i z ciekawosci pytam ile to moze kosztowac u lakiernika..,? |
![]() HEMIGTX F&F MEMBER PF125p/Polonez C 1983 Większyce | 2006-01-21 15:57:27 Jeśli niemasz zadnego znajomego lakiernika to w pierwszym lepszym zakladzie zostawisz nawet do 250zł!! Oni sobie licza za lakierowanie lementu a jeden element srednio wychodzi ok.200zł oczywiscie przyblizone ceny to sa bo moze byc zaklad ktory ma upusty na maluchy ![]() |
![]() WOYTAZ 126elx Mysłowice | 2006-01-21 16:14:17 nooo to ładnie sie cenia :p
z drugiej strony to tragedi nie ma, bo nie sa to jakies powazne odpryski, tylko takie pryszcze.. poza tym z przodu mam wesemki 18, to tym bardziej nie widac, ale ja jestem nadwrazliwy....jakos zle mi sie jezdzi z ta mysla ze one tam sa ![]() a da sie to jakos domowymi metodami zniwelowac...? kupiłem sobie taka mała forbke pod kolor ale to chyba wczesniej jakims podkladem trzeba walnac bo samo wyczyszczenie i pomalowanie pojedynczych pkt-ow nic nie daje/... ![]() |
![]() Qba745 F&F Sympatyk F&F czyli Fiat Fiori ... Bielsko-Biała | 2006-01-21 20:57:09 Woytaz, jak chcesz robić to w domu to najlepiej jakiś podkład do nakładania pendzlem (zakłądam że nie masz kompresora) potem ewent. na mokro przeszlifujesz ryski po pendzlu i farbka i do widzenia. Jeśli są to malutkie odpryski to tylko dokładnie rdze wyszlifować i bez podkładu. |
![]() Radass Fiat 126p Brodłej | 2006-01-22 15:00:32 wałkiem ![]() |
![]() Lapek_Gdansk F&F Sympatyk Prawie jak EVO 126p Warszawa / Gdańsk | 2006-01-22 15:08:17 Stary machnij sobie cale auto pendzlem tez bedzie dobrze wygladac ![]() ![]() ![]() ![]() Lapek P.S. A w ramach odpoweidzi na pytanie, jak male odpryski to tez troszke podkladu i szlif, bo bez podkladu to za pol roku znowu zacznie wychodzic ruda. Innymi domowymi metodami to spray'em tez sie da znosnie machnac, nie bedzie to cud swiata i trwalosci ale zawsze cos, tylko nie przy takich temperaturach. Jak chcesz to robic przed wiosna, to podklad, i pendzelkiem popraweczki farbka. A potem najwyzej sie zeszlifuje ![]() |
![]() WOYTAZ 126elx Mysłowice | 2006-01-23 18:13:35
ba...pewnie ze mam kompresor.. czyli jak...obojetnie jaki podklad kupic w motoryzacyjnym..? wyczyscic i przejechac punktowo, tak.? potem ta mała forbka liznac i bedzie...?/? ![]() ![]() robota oczywiscie na wiosne, przeciez teraz tego robil nie bede ![]() ![]() |
![]() HEMIGTX F&F MEMBER PF125p/Polonez C 1983 Większyce | 2006-01-23 18:31:15 Jesli masz na zbyciu ok.18zł to kup podklad w spray-u firmy boll(ja mam u siebie wszystkie blachy nowe nimi robione) Trzyma sie dobrze,ma swietna dysze do rozpylania i jest chyba to lepsze wyjscie niz pedzel... |