Montaż wtrysku do 903. Proszę o przybliżenie tematu.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!

Dziś (21.01.2006) po całym dniu wzmagań z gaźnikiem w mojej 903 powiedziałem dość!!
Mógłbym prosic o przybliżenie tematu jak wsadzić i jakie koszty i przeróbki są związane z montażem wtrysku do 903?? Interesuje mnie także zakres zmian w instalacji. Z góry dziekuje za pomoc !!
Pozdrawiam !! Niech moc będzie z wami ( w przypadu malców "za wami") !!

[ wiadomość edytowana przez: Qba745 dnia 2006-01-21 23:01:02 ]

było;/

Dopiero na wytrysku poznasz co to zmagania

Wiem że było ale tak troche nie konkretnie jest napisane (temat schodzi do wałków rozrządu 899 vs 903). Konkretnei chodzi mi o to że mam kijowy gaźnik (nie opłaca sie regenerować) i mam luzy na aparacie zapłonowym. I chcę tylko wiedzieć jak wygląda montaż elektronicznego układu zapłonowego i wtrysku, proszę też o fotki.

wiec zmieniasz walek na pewno. glowice niby nietrzeba - ale trzeba zmienic caly dekiel co wtrysk podlaczysz. trzeba pompe paliwa zenetrzna elektryczna, zalozyc kolo pasowe i czujnik, podpiac cewki i kompa, pomodowac instalacje. jak orientowalem sie w cenach to zabawa w koszcie okolo 500 zl sie kreci.

Aktualnie mam wałek rozrządu z SC - musiałem kupować nowy. czy wiąże sie to z dużymi przeróbkami i jest to warte swojej ceny??

szczerze to niewiem...walek zmienic to wiadomo ile zajmuje...pozniej spiecie tego to niemam pojecia - bo nierobilem.

Uderz do jacka ( czu ).
Jeżeli miałbys pokrywe zaworów do sc to on ma wszystko do 899
Głowica , wałek , wtrysk , przepustnica , podstawki, dolot, klawiatura, laski popychaczy.
Brakuje czujnika połozenia wału kompa i wiazki i cewki cała reszta jest...

Mam załatwiny cały układ zapłonowy i wtryskowy tylko brakuje mi komputera. Konkretne pytanko - ile i jak to ma być komp??

Licz 200 zł na komputer bez fiat codu.
I do tego czujnik połozenia wał i do tego koło pasowe - neiwiem czy takie samo jest w 903.
No i do tego wiazka...
Bo bez wiazki to zbankrutujesz kupujac wtyczki ..

Komp 150-200, wiazka 80-100.

- pompa
- osłona rozrządu
- kapa zaworowa
- czujnik położenia wału
- koło pasowe
- sonda
- cewki
- moduł wtrysku
- termostat z czujnikiem temp
- MAP sensor
- komp
- wiązka
itp zakupująć w cześciach to drogo wychodzi lepiej już cały silnik (od 600)

ja mam kompa bez fiat codeunieco taniej niz zwykle chodza.

Cytat:
2006-01-22 11:26:46, bart322 pisze:
Komp 150-200, (...)

To może juś lepiej MS - tylko dwa razy drożej, a pełna kontrola wtrysku i zapłonu .

Cena mojego kompa 130.

kompletny silnik 899cm3 z uno 2001r + komp + wiązka 64tyskm stan BDB za 900zl oddam, może zamiast zakładać do motora ze 127 lepiej takie cos wszystkie czujniki map sensor itd itp są w komplecie.

Kazik nie będe kupował nowego silnika ponieważ mój jest po kapitalce. Jak narazie na dzień dzisiejszy moja 903- ka chyba sie wystraszyła i chodzi na gaźniku jak należy. Zobaczymy jak ze spalaniem to wyjdzie.

ja tam osobiście wole karburatory czyli gaźniory ale wszyscy dostają małpiego rozumu jak usłyszą że moga wtryska zakładać, trzeba pogrzebac i cos poszalec, kuba może w przyszłym tyg piatek albo sobota wyjedziesz gdzies na miasto pozapinać boczary ja wezme mojego i pojedziemy na jakiś czas na tnt albo może tesco ale to wieczorem...

Kazik dziękuję za zaproszenie, tylko narazie musze zrobić z zapłonem (strasznie przerywa) i zorganizować oponki jakieś bo mam prawie łyse 165 i mi malec nie "słucha" zbytnio kierownicy...
Nie wykluczam że nie pojedziemy ale nie sądze żeby sie mi udalo wyrwać.... Nie mam skonczonego tego mlaca.... Chyba zostawiam gaźnik - wybito mi pomysł wtrysku z głowy... a tym czasem musze wyregulować pożądnie ten silnik...

[ wiadomość edytowana przez: Qba745 dnia 2006-01-22 21:02:51 ]

a moj zas dzisiaj jak uslyszal Hudego to zas lazi na 3 gary....trzecia swieca znow niepali..a rano jak odpalilem smigal bez niczego...pozniej przyjechal Hudy - spytal jak tam swap.i sie spierdolilo