Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() maryjank DEADSOUL Opel Omega A 2,6 CD ... Wałbrzych | 2003-05-23 10:40:52 Witam !
Mam problem zaczął mi przeciekać zbiornik paliwa i to na szwie czyli wszelakie klejenie lub spawanie odpada.Czy ktoś ma na to radę! Pytanko, moja maszyna to caravan 2.6l 92r czy bez bólu mogę założyć zbiornik od wersji 2,0l wiem ze są różnice np.otwór pływaka i ssawek ma inny wymiar (kiedyś kupowałem uszczelkę do tego i musiałem trochę czekać a do wer. 2,0l były od ręki) I jakie są ceny na używane bo o nowym nie myślę. Pozdrawiam grupę ![]() |
![]() Edmund_Dantes LOB SYMPATYK OPEL OMEGA Gorzów Wlkp. | 2003-05-23 20:54:31 Witam
Mialem podobny problem ! mnie zbiornik poleciał pod obejmą ( prawą) no i dałem sobie radę następująco . Kupiłem sobie taką "plastelinkę" (dwuskładniową) wyczyścilem miejsce pękniecia i bez wylewania paliwka pokleilem zbiornik ( co prawda na początku klejenia plastelinka miała trudnosci ze złapaniem) ale po paru minutach zwiazała tak że stala się twarda jak kamień ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Edmund Dantes |
![]() maryjank DEADSOUL Opel Omega A 2,6 CD ... Wałbrzych | 2003-05-24 19:45:23 Brałem to pod uwagę lecz ze względu na umiejscowienie(szew) nieszczelnosci mało obiecujące. |
![]() maryjank DEADSOUL Opel Omega A 2,6 CD ... Wałbrzych | 2003-06-03 18:53:12 Dzięki za wszystkie podpowiedzi zakupiłem zbiornik o 4 lata starszy a stan nie porównywalnie lepszy(import) ,po zdjeciu nie widac było zadnej dziury ,za to górna częsc oblepiona błotem i sito dosłownie(ta nasza sól kamienna skuteczna jak cholera).
Zbiornik kosztował 70 zł wymiana 20 z pomalowaniem minią i chlorokauczukiem. Jesli chodzi o moje wątpliwosci z pływakiem czy pasuje to zostały rozwiane wskazniki działają poprawnie,hoć zapytam ile powinna wynosic w litrach rezerwa? |
pTaSzOrEk Omega B Caravan Biskupiec | 2006-01-20 19:03:56 podłączam się pod temacik bo zaczyna mi kapac, czy do sedana A z '88 podejdzie zbiorniczek z kombiaka (tysz A)? |
![]() pawelek17 omega 2,5 v6 kamionki | 2006-01-20 19:43:05 Niedawno miałem ten sam problem,przerdzewiał,moje rozwiązanie nie
jast profesjonalne ale działa.dopasowałem zbiornik (do sedan a) od forda eskorta ,przynajmniej gościu na szrocie tak powiedział. Plastik troche mu pomogłem sie dopasować palnikiem i deską. Rozmiary są bardzo zbliżone do oryginału.WADA brak wskaźnika paliwa,to jest rok 89' pompa na zewnątrz. |
![]() pawelek17 omega 2,5 v6 kamionki | 2006-01-20 20:25:00 Na 100% jest inny ,zauważ że kombi ma koło zapasowe w podłodze
a sedan z boku. |