MotoNews.pl

Obrotomierz Rallye do kaszla - kabelki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
co do czego, moze ktos mial juz jakas stycznosc z tym obrotkiem, bo nie mam schematu

fota wnetrza. troche niewyrazna ale widac umiejscowienie przylaczow kabelkow: czarnego, czerwonego i zielonego. kabelek od zarowki juz znalazlem

[ wiadomość edytowana przez: 3zeR_MDS dnia 2005-12-12 17:51:13 ]

Czerwony (+)
Czarny (-)
Zielony (cewka)
Niebieski (żarówka?)
Poszukaj w wyszukiwarce bo było na pewno

ale to nie lumel wiec to nie takie logiczne

po prostu posprawdzaj...podepnij jeden kabel do plusa a pozostale podpinaj do minusa.w koncu cos zareaguje (albo sie zarówka zaswieci albo wskazowka podskoczy).ja tak sprawdzalem lumele.poszukaj kalba od zarowki,bo jego najlatwiej zlokalizowac.potem zlokalizujesz kabel od cewki.albo mozna inaczej...podpiac do jednego kabla mase a do pozostalych podawac impuls z cewki.w koncu na ktoryms musi zaczac wskazowka chodzic,albo jak trofisz na kabel od oswietlenia to zarowka zacznie migac

kabel od oswietlenia juz zlokalizowalem, wiec zostaly jeszcze 3 boje sie zeby nie spalic obrotka taka metoda prob i bledow bo ktos tak kiedys juz zrobil :/

skoro masz kabel od swiatla juz zlokalizowany,to dziala tylko wted kidy jeden z pozostalych podepniesz pod mase.czyli mase tez musiales chcac niechcac zlokalizowac.wiec jak podepniesz mase i zaczniesz pozostale podpinac to w koncu trafisz na impulsowy.zareaguje krotkim i delikatnym jednorazowym wycylem wskazowki

ok czyli robie tak - kabel od zarowki pod plusa i szukam masy, jak znajde to podpinam i sprawdzam podpinajac impuls do kazdego z pozostalych kiedy wskazowka drgnie , tak? tzn mam podpinac impuls z cewki nie +?

skoro zlokalizowales kabel od zarowki,to zarowka zaswieci ci tylko kiedy drugim podpietym do niej kablem bedzie masa...a jak bedziesz mial mase to zlokalizujesz pozostale kable podpinajac do niej albo plus albo kabel impulsowy z cewki

okej, alles klar, mozna zamknac temat

moze nie w temat ale mam taki sam dywan !!

obrotek troche polezal w garazu bo nie bylo czasu go montowac, dzisiaj podlaczylem no i....jest na 4 gary ustawiony :/
I tu moje pytanie: czy ktos w krakowie umialby go przestawic na 2 cylindry? bylbym bardzo wdzieczny za pomoc

juz nie trzeba....dzisiaj w nocy zajebali mi go z samochodu...problem z głowy

Cytat:
2006-01-20 14:02:17, 3zeR_MDS pisze:
....dzisiaj w nocy zajebali mi go z samochodu...

Ku*** ja pier**** , na polu -12st. a tu jakiś sku***** przyjdzie i Ci zaj**** obrotarkę jeszcze , no nie mam pytań....

daj spokoj...nie dosc ze obrotek zajebali to jeszcze klamke nowiutką rozpierdolili a przy okazji drzwi....teraz tylko do malowania sie nadają...

co za frajerstwo albo jacys pseudo rajdowy majacy po 15lat albo naprawde komuś sie nudzić musiało takich to tylko pod mur i jak za staliny kula włeb i do dołu.

nie od dzis powtarzam ze piece w oswiecimu trzeba wyremątować. dobra faszystoska konstrukcja powinna jeszcze banglac

ku.. sie szerzy i coraz bardziej slychac ze tu ukraldi kalsyka tam zas stara ascone tu biale klosze tam obrotek no szku...
teraz auto to chyba tylko w garazu trzymac i nic wiecej

a garaz pod prądem bo jeszcze drzwi garażowe zwiną.ja tam sie przychylam do pomysłu zoltara trza piece uruchomić chociaz mydło będzie tańsze i bardziej naturalne

nie mył bym się takimi brudami...

Mnie w zeszłym roku ukradli min. DEZODORANT W KULCE