Rozmiary fizyczne aku MKV

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Interesuje mnie zakup aku i nie planuje go wyjmować więc w grę wchodzi nawet zdejmowanie podszybia, powiedzcie jaki max wchodzi jeśli chodzi o wysokość/szerokość/długość

ten ktory mam obecnie ma bodajze 26cm i wszedl bez zdejmowania podszybia (napewno ma 8 cm wiecej niz standardowy)

Cytat:
2006-01-22 17:39:31, polityk pisze:
Interesuje mnie zakup aku i nie planuje go wyjmować więc w grę wchodzi nawet zdejmowanie podszybia, powiedzcie jaki max wchodzi jeśli chodzi o wysokość/szerokość/długość

A co z pojemnością?

Witam.
Co do wymiarów to najważniejsza jest wysokośc.Powinno byc 175mm.Szerokosc 175mm a długośc max to ponad 262mm.Takie parametry rozmiarowe powoduja to ze nie trzeba bawić sie z wymontowaniem podszybia.
Pozdrawiam

Cytat:
2006-01-22 18:52:35, R_O_Y pisze:
A co z pojemnością?

w tej chwili dla mnie najważniejsze są wymiary żeby wszedł bo do wymiarów dobiorę mex możliwą pojemność ale nie większą jak 70Ah bo taki mam alternator poprostu chcę max co się da czyli pewnie z 65Ah

a skad masz taki altek?? z diesla podchodzi bez problemow??

ano miałem taki
w lecie lookałem na alter i było na nim:
Bo...K..70... czyli wnioskuje ze Bosch (K1-70A) 70 Amper
z WKŁ wynika, że modele 1,4 miały 55Ah a 1,6 60Ah akumulator czyli by się zgadzało

a co do dizla, to myślałem nad alternku z dieselka, ale to koszty dodatkowe a nawet przy dołozonym wzmaku który bedzie kiedyś w planach 65Ah powinno starczyć

[ wiadomość edytowana przez: polityk dnia 2006-01-22 20:36:51 ]

Ja mam 60Ah i 600EN uderzenia wqymiary 249X175X175 cena takiego w IC jakies 150zl jak sie dobrze potarguje

okej dzięki za odpowiedzi znalazłem sponsora i jutro ide po aku