MotoNews.pl
6 Zamarzniete szyby od środka!! (132455/45) - NT

Zamarzniete szyby od środka!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Możecie mi powiedzieć co jest przyczyną szronu na szybie od środka i jak mozna temu zapobiec.Nie wiem mysle ze to może wilgotne dywaniki ale moge sie mylić!!Pozdrawiam

Juz sie o to kiedys pytałem i dostałem odpowiedz tego typu!

"Albo jest wilgoc w samochodzie albo masz zbyt szczelny samochod wysusz samochod!"

najczęściej wilgotne dywaniki lub wygłuszenie cieknaca nagdzewnica skorodowana podłoga lub ściana grodziowa

a ja mam inna teorie - i chyba sie sprawdza:

otoz paruje, bo jak wchodzisz do zimnego samochodu, a wczesniej ganiales, aby go odsniezyc i odskrobac i taki spocony, zziajany wejdziesz do srodka, wowczas paruje z Ciebie wszystko i zostaje na szybach

podobnie, jak do najlepszego samochodu, jesli jeszcze nie wlaczysz klimy z ogrzewaniem, wsiadze 5 chlopa, a juz najlepiej czterech tylko wczesniej dobrze nagranych piwkiem w cieplym PUBie

sposob: przed wyjsciem z samochodu papierowym recznikiem wytrzec przednia szybe i boczne,

powodzenia

ja stawiam na wilgoć, moja koleżanka miała też ten sam problem jak zdjeliśmy dywaniki okazało sie że jest mokra podłoga, wysuszyliśmy go w garażu z ogrzwewaniem 4 dni i jak narazie jest dobrze

Dzieki za rady!!Dam jeszcze dywaniki na kaloryfer i mysle ze powinno pomóc.Z reszta jutro sie okaże po pracy jak wsiąde do auta!!Podłogi raczej nie wysusze bo nie mam gdzie.Garaż mam ale nie ogrzewany!

[ wiadomość edytowana przez: uki23 dnia 2006-01-23 12:12:28 ]

[ wiadomość edytowana przez: uki23 dnia 2006-01-23 12:13:00 ]

Zawsze sie zbierze wilgoć, śnieg który wnosisz na butach itp! A jeżeli rzeczywiscie masz jej nad wyraz dużo poszukaj dziur w podłodze, zaieków gdzies spod szyb czy na uszczelkach!

przed pozostawieniem auta na noc w garażu mozna też pootwierać wszystkie drzwi i poczekać aż się wychłodzi i wywietrzy wnętrze, powinno pomóc

Tak miałem w MKII i żeby zamarzło od środka musi być
mokro a nie wilgotno.Na początek wywal dywaniki a jak nie pomoże jedz na czyszczenie wnętrza i niech Ci wypiorą i
wysusza wykładzine.