Czy to climatronic ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Omega żyje ,ale problem ogrzewania pozostał !
Wybrałem sie do majstrów ,bo mam szron od środka zero ciepła zero Pan fachowiec pomacał moją ślicznotke i stwierdził ,ze nagrzewnica daje ciepło
(cofnąłem sie pamiecia wstecz i pamietam jak wczsie jazdy climatronic co jakiś czas tak dziwnie pobrzękiwał i jakos w lato przestal tylko kurde nie zwróciłem uwagi czy akurat przestał wtedy grzać )
Majster wszedł do kabiny i powiedział ,ze to jakiś silniczek w środku climatronica i po prostu nie daje sygnalu nie otwieraja się klapki – zostaly na pozycji zimna ,dodam jeszcze ,ze nie dziala zmiana pozycji nawiewu leci tylko na szybe – dmuchawa dziala bardzo mocno
Proszę o jakieś informacje ,bo nie mam pojecia co robic i od czego zaczac ,majster wyslal mnie do elektryka
ps. za czasow dzialania ogrzewania zwróciłem uwage ,ze jeden z kanałow daje zimno reszta była Ok.

Pnowie pomóżcie ,bo zamarzne w Omeszce przy -5 poprostu się nie da wysiedzieć i musze skrobać skrobaczką od środka
Nie wiem od czego zacząc moze rozkrecić i posprawdzać ,ale nie wiem czy coś tam wypatrze
P O M O C Y ! ! !

ps.można te klapki otworzyc recznie na pozycje ciepła ,oczywiscie jezeli dobrze kombinuje

Panowie codziennie zaglądam po pare razy do tego tematu - naprawde potrzebuje waszej POMOCY czy tak trudno mi pomuc ?

Myślę że lepiej zrobisz jak pojedziesz do jakiegoś dobrego warsztatu który zajmuje się elektroniką i klimatyzacją, w warszawie nie trudno pewnie taki znaleść Po prostu układy climatronika tzn kanały wentylacyjne+nagrzewnica+wogóle cały układ z siłownikami i klapkami i co tam jeszcze to jest trochę pokręcony i trudno tu tak na odległość wydedukować co się dzieje w Twoim aucie

Witam

Cytat:
2006-01-10 00:31:53, Twister31 pisze:
Myślę że lepiej zrobisz jak pojedziesz do jakiegoś dobrego warsztatu który zajmuje się elektroniką i klimatyzacją, w warszawie nie trudno pewnie taki znaleść Po prostu układy climatronika tzn kanały wentylacyjne+nagrzewnica+wogóle cały układ z siłownikami i klapkami i co tam jeszcze to jest trochę pokręcony i trudno tu tak na odległość wydedukować co się dzieje w Twoim aucie

A nie lepiej pojechać do ASO.
Oni czasami mają łeb na karku (ale co niektórzy) i niech zlokalizują problem.
Potem mozesz zrobić gdzie indziej, nie koniecznie u nich.
Mam akurat znajomego w ASO i mi pomaga w ten sposób, bo wie, ze ASO ma spore ceny za naprawy.

Pozdrowionka