Zimno w zimie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam ! mam problem W moim autku slabo grzeje nawiew .tem silnika dobra , cieplo dochodzi do nagrzewnicy a w srodku juz nie grzeje tak dobrze , jest to letnie powietrze CO ROBIC ? ZAPOWIADAJA MROZY !!!

Sprawdz poziom płynu w zbiorniczku wyrównawczym i w chłodnicy. Jezeli masz za malo plynu w chlodnicy to ze zbiorniczka nie zassie

Zassie!!!!

A oba węże do nagrzewnicy są gorące??

Ja w swojej miałem zapchaną nagrzewnicę. Wyciągnąłem ją i gorącą wodą w obu kierunkach pod ciśnieniem wypłukałem. Później zalałem octem i zostawiłem na noc. Gdy wylewałem to wyleciało sporo brudu.
Teraz Toyka grzeje jak nigdy. Od kąd ją mam 6 lat to tak nie było jak teraz

Jezeli w obiegu jest mało płynu to nie zassie. Sam to juz przerabiałem. Sprawdzałem przy słabym ogrzewaniu w zbiorniczku i płyn był. A w układzie braki...

A rurka w wyrównawczym była zanurzona jak tak to masz kolego korek z zaworem do wymiany!

plyn w porzadku , wymieniony jesienia , poziom dobry . WEZE DOCHODZACE DO NAGRZEWNICY GORACE WIEC .... PEWNIE COS Z NAGRZEWNICA

Cytat:
2006-01-16 11:01:07, rob1600gti pisze:
WEZE DOCHODZACE DO NAGRZEWNICY GORACE WIEC .... PEWNIE COS Z NAGRZEWNICA

Raczej z regulacją ciepłego nawiewu ( pokrętło, cięgna ). Tak mnie sie przynajmniej wydaje.
Pozdrawiam

Jak masz, to wyjmij sobie filtr przeciwpyłkowy.
Ja swój wyrywam na zimę.
Pozdro.

Cytat:
A rurka w wyrównawczym była zanurzona jak tak to masz kolego korek z zaworem do wymiany!

A to zwracam honorek. O tym nie pomyślałem. Ale gość z serwisu też nie

he he
Zaworek jest w korku i jak pozim w układzie się zmniejszy powinno zassać u mnie działa. Korek kosztuje w JC 11zł.
Pozdro.

w zbiorniczku wyrownawczym stan plynu jest ok hehehe odkrylem ze przy zbiorniczku wyrownawczym mam uszczypany korek ale czy to moze byc przyczyna ??????????????

to nie jest przyczyna

wiec co mi radzicie ? ?????????????

masz LPG??

no dobra, ja mam 1 rurę ciepłą, a drugą zimną, co to oznacza?
dzieki

no dobra, a o której rurze mówisz??

Kryspin to koncowka wydechu, czy tlumik w Twojej Carince

małe OT
końcówka wspawana w tłumik,

tak posiadam LP ale czy to moze byc jakakolwiek przyczyna ? ?????????? NADAJ DUZE MROZY !!!!!!!!!!!!!!!