Opony 185/65 R14

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Od dłuższego czasu szukam opon na Allegro (2 opony pochodzą z lat 90). Na zapasie mam 3 nowe opony. Po dwóch miesiącach poszukiwań żadna z powyższych opon się nie pokazała, fakt że do lata jest jeszcze 4 miesiące (jedną znalazłem na ebay.de ale koszty wysyłki przewyższyły by warość opony). Z tego względu zwracam się do Was Klubowicze, może ktoś taką oponę wozi na zapasie (oczywiście nową). chodzi o opony:
CONTINENTAL -SUPER CONTACT - CH90 - 185/65 R14 86H (199x),
FIRESTONE - F 630 - 185/65 R14 86H (199x)
lub z roku 200x
KLEBER - VIAXER AS - 185/65 R14 86T
gdyby ktoś taką opnę (1 z 3) posiadał i byłby w stanie ją odsprzedać to proszę o kontakt.

Pozdrawiam
OLOBC

olobc@wp.pl

Daj sobie spokój z uzywanym, niepewnego pochodzenia truchłem. Dziesięcioletnie opony to nadają juz w zasadzie tylko na śmietnik, a nie do tego żeby na nich jeździć. Kup komplet nowych opon, niekoniecznie drogich, a nie baw sie gównem, bo jak nazwać oponę której nigdy nie można zaufać, która przez starą gumę moze strzelić w każdej chwili, albo której stwardniała mieszanka nie utrzyma samochodu w zakręcie czy nie pozwoli zatrzymać samochodu na czas.
Tylko nie mów, że tak będzie taniej, na bezpieczeństwie sie nie oszczędza. Jeśli nie stać Cie na komplet nowych opon, nawet tych tańszych ale nowych, to znaczy że nie stać Cie na jeżdżenie samochodem. Taka prawda.

Co do nowych to się zgadzam, napewno są bepieczniejsze niż te z lat 90. Mam jedną parę nowych, czekam na lato aby je założyć. Ale posiadając trzy "nowe" opony warto poszukać tej jednej (jeśli była dobrze przechowywana teoretycznie nic jej nie powinno być).
Lepiej mieć "nowe" z lat 90 8mm bieżnika niż prawie "łyse" (na tylniej osi). Fakt nie mam tyle kasy aby sobie sprawić nowe (czeka mnie przegląd oraz ubezpieczenie, ewentualnie jakieś naprawy jeślii wyjdą). Dlatego narazie szukam opon zastępczych.

Pozdrawiam
OLOBC

Ja mialem taka jedna conti jakiej szukasz (na zapasie)
Tez jeszcze z kolorowymi paskami.
Zal bylo wyrzucic a model wyszedl z produkcji na poczatku 21 wieku
Podjechalem do firmy ktora sprzedaje uzywane opony , wlasciciel co prawda nie mial takiego wzoru ale dal mi namiar na kolege handlujacego tez tym towarem ale majacego duzo wiekszy magazyn .
U tego jego kolegi bez problemu kupilem taka opone - akurat z konca produkcji 01 czy 02 7mm bieznika ,zaplacilem z montazem
80zl (wg mnie niewiele wszak musial rozdzielic pare , niewiadomo kiedy trafi mu sie klient na druga taka opone) i dostalem 3 miesiace gwarancji.
Takze lepiej poszukaj w realu zamiast na allegro tym bardziej ze koszty przesylki zbliza sie do wartosci opony .

[ wiadomość edytowana przez: Zzzz dnia 2006-01-22 11:50:40 ]

[ wiadomość edytowana przez: Zzzz dnia 2006-01-22 11:50:58 ]

Mam conti na zapasie. Jutro sprawdzę te symbole. Jak się potwierdzą, to Ci ją odstąpię.