Maly problem w srodku auta

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nie moge podniesc fotela kierowcy i wszyscy wsiadaja od pasazera niby dzwigienka dziala ale cos zablokowane i koniec kilka osob patrzylo i wszyscy tylko ramionami wzruszali i drugi problemik to w dole kolumny kierownicy jest otwieranie maski a obok w lewo dziura podluzna jakies 10-20 cm i cos tam ewidetnie brakuje czyzby to brakuje dzwigni od regulacji kierownicy ?? mozna to zdobyc i ile kosztuje i jak naprawic ??
za wszelka pomoc z gory dziekuje

ja posiadam taką dźwignie ale u mnie niestety nie działa
podejrzewam że to trzeba przerabiać całą kolumne

Wez otworz ten fotel na sile ( lub nie - Twoj wybor ) i posmaruj ten bolec o ktory zaczepia sie zapadka lub sama zapadke - u mnie poglo,a zacinalo sie strasznie.

Ale jak dzwigienka sie nie zacina to moze linka spadła! Zajrzyj pod fotel na te zaczepy który blokuja podnoszenie oparcia, tam powinna byc linka wkładane w otworki! Moze ci wyskoczyła, albo gdzies sie zerwała! A kolumne moze masz z regulacja tylko komus kiedys sie urwała raczka!

Cytat:
2006-01-24 14:11:53, FAROW pisze:
Ale jak dzwigienka sie nie zacina to moze linka spadła! Zajrzyj pod fotel na te zaczepy który blokuja podnoszenie oparcia, tam powinna byc linka wkładane w otworki! Moze ci wyskoczyła, albo gdzies sie zerwała! A kolumne moze masz z regulacja tylko komus kiedys sie urwała raczka!

no napewno z cala pewnoscia sie urwala bo jest kawalek plastiku ulamany dlatego pytam skad to wziasc i jak naprawic a z fotelem dzisiaj powalcze najpier wizualnie raz jeszcze a potem na sile

Nie na siłe tylko rąćżka odciągnij od doło 2 dzwigienki spokojnie podniesiesz fotel! Pooglądaj w drugim jak to działo, co sie rusza jak ciagniesz za rączke i bedziesz wiedział gdzie złapać i co pociągnąć... Bez podtekstów prosze!

Cytat:
2006-01-24 15:25:10, FAROW pisze:
Nie na siłe tylko rąćżka odciągnij od doło 2 dzwigienki spokojnie podniesiesz fotel! Pooglądaj w drugim jak to działo, co sie rusza jak ciagniesz za rączke i bedziesz wiedział gdzie złapać i co pociągnąć... Bez podtekstów prosze!

he he he no to nic dzisiaj wieczorem bede ciagnol w moim escorcie HA HA HA oczywiscie bez pod textow

miałem taka sytuacje jakies dwa dni temu z tym siedzeniem i to jak sie okazalo byla linka.Tzn do tych dwóch uchwytów na dole dochodzą linki do kazdego osobna i wystarczy zeby jedna sie urwala i juz sie fotel nie otworzy!Trzeba odkrcic te plastiki z tylu od siedzenia i ukazaq nam sie linki ja swoja zesztukowalem i sio dziala bez problemu!

Cytat:
2006-01-24 16:14:24, gelu1 pisze:
miałem taka sytuacje jakies dwa dni temu z tym siedzeniem i to jak sie okazalo byla linka.Tzn do tych dwóch uchwytów na dole dochodzą linki do kazdego osobna i wystarczy zeby jedna sie urwala i juz sie fotel nie otworzy!Trzeba odkrcic te plastiki z tylu od siedzenia i ukazaq nam sie linki ja swoja zesztukowalem i sio dziala bez problemu!

oczywiscie sprawdze !!!!!!!!!!!!!!