MotoNews.pl
10 Podświetlenie regulatora temperatury (133700/0) - NT

Podświetlenie regulatora temperatury

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
padło mi w e30 podświetlenie regulatora temperatury powietrza. jak wymienić tą żaróweczkę (bo to chyba taka mała, bez oprawki, 1,2W??)? da sie to jakoś łatwo zrobić, czy trzeba rozebrać caały ten panel? trudno jest go rozebrać? jak sie do tego zabrać, żeby sie nie zaje***??
pozdrawiam

Składam kondolencje.
Jak masz pianistyczne palce to może je tam wciskać bez poważniejszego rozkręcania(mnie się to jakimś c u d e m udało).

Może jest jednak jakiś prosty sposób?

Wyciągnij radio i wtedy powinieneś dostać sie bez problemu i rozbierania czegokolwiek.

Cytat:
Wyciągnij radio i wtedy powinieneś dostać sie bez problemu i rozbierania czegokolwiek

A ty tak robiłeś?

No niestety bez wyciagania tego panela się nie obejdzie.
Kiedyś nawet chyba był taki post na forum

eee, jak mam sie chrzanic z panelem, to jakos przezyje bez tego swiatelka, choc to dosyc lyso wyglada, tak bez podswietlenia...moze sprobuje jeszcze przez radio, ale boje sie, ze jak je od pradu odlacze, to sie jakos zablokuje...
dzieki za pomoc

Cytat:

Cytat:
--------------------------------------------------------------------------------

Wyciągnij radio i wtedy powinieneś dostać sie bez problemu i rozbierania czegokolwiek

--------------------------------------------------------------------------------

A ty tak robiłeś?

Tak kiedyś wymieniałem żarówke w regulatorze temp. wyciągając tylko radio.
pozdro.