| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-05-20 08:44:11 jako żywo przypomina mi to pewnego mechanika specjaliste co zmieniając filtr zostawił uszczelkę na silniku stara trochę przypieczoną jej pozostałości jak to na silniku nie zostały zauważone i powodowały, ze nowe 2 filtry nie przylegały dobrze i ciekło to mniej to wiecej. Jak rozumiem przy wymianie filtra spuszcza olej i oczyszcza miejsce gdzie ma przylegać nowy filtr??? No jest jeszcze jedna opcja zwalony gwint ale mam nadzieje, ze tak xle nie jest bo to troche upierdliwa sytacja. radze zmienić mechanika - kłopot ze zmianą filtra jak ma to nie jest z nim dobrze. |
damian-k HF MEMBER Opel Astra Szczecin | 2005-05-29 01:02:47 ja również proponuje zmienić mechanika, jedź do autoryzowanego serwisu o dziwo nie jest wiele droższy a często na to co robią dają jeszcze gwarancje. |
bartis HF MEMBER Hyundai Accent Rybczewice | 2006-03-02 22:41:48 Też miałem kiedyś kłopot z filtrem. Kupiłem olej i filtr oleju wg katalogu ale nie orginalny do swojego autka. Spuściłem olej, zwilżyłem olejem uszczelke nowego filtra i zakładam go. wszystko z początku gralo ale nie dal sie dokrecic do końca w żaden sposób. Musiałem kupic orginalny filtr i wszystko pasowało jak ulał. Nie wiem co to było ale nieorginalny filtr nie pasuje do mojego modelu. Przy każdej wymianie oleju musze zakładać orginalny filterek. |