MotoNews.pl

Rozporka ale do emka IV

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no wlasnie....zadalem to pytanie w "pytania i odpowiedzi" ale niestety echo:/ wiec moze tu bedzie lepiej

pyt: jak zamotowac rozporke w emka4? tzn sprawa jest taka ze moge miec z emka5 (ta co jest seryjnie montowana) ale po 1 nie wiem czy przypasuje a po 2gie jak to przymocowac? (bo kielichy sa inne)

nie bedzie pasowala szersza.... inne wygiecia.. inne mocowania

okej czyli z emka5 odpada...to od czego by w takim razie pasowalo?Czy trzeba jakos indywidualnie robic?No i pytanie jak to zamocowac hm?

Cytat:
...to od czego by w takim razie pasowalo?

od MKIV
Gdzieś kiedyś był wątek o rozpórkach, i tam było też do MKIV, to znaczy ktoś robił na zamówienie.
I na allegro kiedyś znalazłem ale to już dawno było.

tzn wiem ze borys costam rzezbi ale chyba nie do mk4 :/

btw czy do mk4 byly wogole robione "oryginalne" rozporki? Jesli tak to jakie byl sposob mocowania? (trzeba specjalnie dziurki wiercic?)

edit:

takie cus wlasnie obczailem...

[ wiadomość edytowana przez: zniesmaczony dnia 2005-05-05 17:52:59 ]

ja z miła chęcią bym nabył do mkV lecz mam patelnie zamiast filtra i no właśnie i............... ma ktoś jakiś pomysł

Wiem ze bobo zrobil rozporke w mkIV cabrio od forda sierry.Przerobil ja tak ze pasowala.

Innteresuje mnie takie cos. Ma moze ktos jakies foto?? wymiary czy cuś?? Jezdze jak jezdze, przydala by mi sie.
Sa jakies tego skutki?? zawieszenia seria, w sprezyny wsadzaone po dwa pierscienie gumowe utwardzajace, zarazem podwyzszajace :/

ja robilem do mojego jakies 3 lata temu rozpurke moge dac fotke jak to wygląda a jeżeli by kto chciał to moege jutro zrobic dokłądniejsze fotki i jakiś opis co i jak...
dodam iz moja rozpurka jest z regulacją tzn... mozna ją poszeżać i zwiężać

Cytat:
2006-02-22 18:58:49, BiBoy pisze:
ja robilem do mojego jakies 3 lata temu rozpurke moge dac fotke jak to wygląda a jeżeli by kto chciał to moege jutro zrobic dokłądniejsze fotki i jakiś opis co i jak... dodam iz moja rozpurka jest z regulacją tzn... mozna ją poszeżać i zwiężać

POPROSZE

Ja się zabieram za rozpórkę w najbliższym czasie. Przy naszych "drogach" i moich sprężynach boję się żeby kielichy nie popękały.
Jak już coś zbuduję to napewno zamieszczę fotki i jakiś opisik na forum

Cytat:
2006-02-22 20:01:06, ZieleTDH pisze:
POPROSZE

oki dzis zrobie fotki budowa jest naprawde prosta wystarczy spawarka takie fajne urządzenie do sćiągania sprężyn..... i jakies obręcze aby na kielichy pasowały......

a do czego bedzie potrzebny sciagacz do sprezyn??
Wiem ze zasada jest jak sie zaklada rozporke to przednia kola musza byc uniesione

Cytat:
2006-02-23 18:47:23, ZieleTDH pisze:
a do czego bedzie potrzebny sciagacz do sprezyn?? Wiem ze zasada jest jak sie zaklada rozporke to przednia kola musza byc uniesione

cała rozpórka jest własnej konstrukcji podpatrzona w jednej firmie tuningowej w SELM-ie składa sie ona z órek ocynkowanych, ze ściągacza do sprężytn... oraz obręczy na kielichy wziętych z poduszek....

jutro na 100% umieszcze fotki... jestm ostatnio zaltany i niemam czasu siedzieć przed kompem...

Cytat:
2006-02-23 18:47:23, ZieleTDH pisze:
a do czego bedzie potrzebny sciagacz do sprezyn?? Wiem ze zasada jest jak sie zaklada rozporke to przednia kola musza byc uniesione

o ile dobrze rozumuje to ten sciagacz po zaadoptowaniu do rozporki robi za srube rzymska.

Cytat:
2006-02-25 17:23:28, mazzi19 pisze:
o ile dobrze rozumuje to ten sciagacz po zaadoptowaniu do rozporki robi za srube rzymska.

można to tak nazwać...poprostu jest on regulatorem

a czy xr3ki nie miały w standardzie rozpórki albo cabrio xr3
dot. mkIV
??

mk4 nie mialy w standardzie z tego co sie orientuje...dopiero od mk5 < cabrio maja seryjnie montowane rozporki...