| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Madcar F&F Sympatyk BMW e30 330i `84 / 1 ... Toruń | 2003-04-03 16:15:34 Cos sie mi stalo i sam nie moge dojsc o co chodzi...
a wiec ledwoa odpala...a jak juz odpali....to gasnie na kazdym skrzyzowaniu...no i jak ssanie wylaczam...dysze przeciscilem i nic... HELP....bo jak sie wkurze to oddam malca do ŻYDA...i kupie sobie jakis plastikowy samochod...(czyt.SC,Punto...albo Felicie |
Lunatic F&F Sympatyk Fiat 125 Warszawa | 2003-04-03 17:18:43 weź dysze biegu jałowego i zobacz ją pod światło bo mimo przedmuchania i tak może tam coś siedzieś, najlepiej przeczyścić drucikiem np. ze szczotki drucianej! |
Madcar F&F Sympatyk BMW e30 330i `84 / 1 ... Toruń | 2003-04-03 18:45:50 To było zrobione w 1st kolejnosci...niestety nic nie dalo... |
Lunatic F&F Sympatyk Fiat 125 Warszawa | 2003-04-03 19:10:01 może skład mieszanki sie rozregulował... |
BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2003-04-03 20:02:40 dzis u gregorego tak bylo :>
chodzi tylko na ssani :> po wylaczeniu od razu gasnie :] dysza wolnych ? przedmuchana ale nadal to samo :> jutro kupie w sklepie i sie okaze |
Madcar F&F Sympatyk BMW e30 330i `84 / 1 ... Toruń | 2003-04-03 22:22:09 ...dopoki nie zaczal nie odpalac...to calkiem niezle chodzil(ale nie uzywalem go przez 3-y dni..i najpierw padl akum...dobra naladowalem...potem nie chcial zaskoczyc...dobra...poustawialem gaznik...ok...tylko kurde ile mozna...i nadal gasnie....chodzi tylko na ssaniu....jak jutro mechanik nie bedzie potrafil go ustawic to go chyba sprzedam...kupie sobie CC/SC albo Fele i nie bede mial zadnych klopotow...a tez bedzie jezdzil fajnie... |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-04-03 22:27:25 Hmmm znam ten ból.
ile ja sie anwyklinałem malucha !!!!!!!!!!!!!! uwioerz mi że to tak jest. Moja rada pogrezb cos przy malcu - to jest to coś. Ps jak rozlozysz silni kna czesci poierwsze to pomoże |
Madcar F&F Sympatyk BMW e30 330i `84 / 1 ... Toruń | 2003-04-03 22:33:12 CzuCzu Ty sie nie wymadrzaj...ja juz zlozylem sam ze trzy razy silniki...i na razie zawsze dzilaaly....i zaczynam powioli miec dosyc malcsa.... |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-04-03 22:50:39 Ja podobny przypadek mialem w DFie, jechał tylko na ssaniu dodatkowo ledwo sie zbierał. Czyszczenie dysz nic nie pomagało, ale po dokładnym umyciu i wygotowaniu gaźnika wszystko zaczynało chodzić, ale tylko na okres ok 200km.
Ale ty masz ten gaźnik motorowy ( z Mikuni ) juz założony ?! czy jest to gaźnik maluchowski ? |
dybon White 1,5 GLE 93r Bieruń | 2003-04-04 01:44:34 Hm, panowie problem wydaje mi się nie tkwi w gażnku Sprawdzałeś iskrę ? Elektryka potrafi nieżle dać w dupę, sam się o tym przekonałem. Ja tylko mówie wg mojego doświadczenia (bo u mnie podobnie, gażnik dwa razy czyściłe), a tu sie okazało że to przewodu WN, po wymnieanie zero problemu. Jedem przwód się przerwał (zwarł) i nie dawał iskry na świece. Jak nie to to jest jseszcze kondensatoe, cewka, zapłon. No ale najważniejsze to oblikać czy daje iskrę na obie świece. |
Madcar F&F Sympatyk BMW e30 330i `84 / 1 ... Toruń | 2003-04-04 10:10:58 Wlasnie najgorsze jest to ze to jest maluchowski gazior...bo z mikunim bym poprostu go oddal mechanikowi....
na dodatek dzis znowu nie odpalil...wkurwic sie idzie...chyba wypisze sie z klubu...bo sprzedam tego grata i kupie sobie jednak cos nowszego... |
Porthos Fiat 126p Spec n ;-) Głosków | 2003-04-04 11:47:07
Eeee tam ! Nie załamywać sie to podstawa ! Teraz jest ciepło, nie pada deszcz, śnieg i inne takie. Możliwe równiez jest to że jest to syfiasta benzyna. Gaźnik z elektrozaworem czy bez ? (spróbuj gaźnik bez elektrozaworu) Posprawdzaj kable, aparat, świece, szczelność podstawki pod gaxnik i uszczelki. |
schwepes F&F Sympatyk zezłomowałem Kraków | 2003-04-04 13:11:25 sprawdz czy nie lapie lewego powietrza.. takie objwy jak ciezkie zapalanie, gasniecie na wolnych obrotach itp. mialem zazwyczaj po odkreceniu sie gaznika (a lubi robic mi to dosc czesto |
Madcar F&F Sympatyk BMW e30 330i `84 / 1 ... Toruń | 2003-04-04 16:11:46 Wszytko bylo sprawdzone...i nic...no ewentualnie te kable WN(bo sa juz dosyc stare)...pilot podholowal mnie do mechanika...zostawilem go na 3 godz.
mechanik mowi...podladowalem akum...przeczyscilem swiece...zaplon na nowo ustawilem...i zapalil.."On cie chyba nie lubi" ja nie wiem o co chodzi temu autku ze mnie tak nie lubi...dostal zagrzebisty silniczek...i tak mi sie odwdziecza??? Benzyna raczej nie moze byc syfiasta bo albo z BP albo z Aral`a...Pb98...a gazniczek bez zadnych cudow elektro-techniki A z tym uszczelnieniem to bede musial cos zrobic bo caly gaznik zasyfialy jest benzyna...tak jakby pompa za duze cisnienie dawala i rozsadza na wejciu do gaznika i cieknie.... A poza tym wlasnie chcialem sobie troszke go podocierac...a tu nagle jakby ktos do mnie strzela...bum,bumbum...i nagle nie ma ladowanie...no to poszedł sie pasek jebac...potrze a tu wyjebało wszystkie 3-y szpilki do mocowania koła pasowego przy alternatorze...dobrze ze bylo to zaraz pod domem...takze jestem uziemniony do poniedzialku...bo nie dam rady odkrecic tych resztek co zostaly w alternatorze... |
schwepes F&F Sympatyk zezłomowałem Kraków | 2003-04-04 16:54:27 po dotarciu planujesz montowac tengo Mikuni? jaki to ma przelot? jesli bedziesz montowal to masz zamiar poszerzac srednice wlotu w glowicy? |
Madcar F&F Sympatyk BMW e30 330i `84 / 1 ... Toruń | 2003-04-04 18:41:34 jak go dotre...bo powoli trace cierpliwosc do tego grata....
przelot gaznkia 37-38mm...a w glowicy mam ok. 32mm |
dybon White 1,5 GLE 93r Bieruń | 2003-04-09 08:27:31
Hehe, ja musiałem aku ładować co 3dni, mimo że fajnie kręcił to nie odpalał, po naładowaniu ok. (a to przez przewodu, za niskie napięcie na cewce, świecach). Gażnik 2 razy gotowałem, i nic to nie dało. Pożycz poprostu od kogoś te kable i sprawdź!! Ja kupiłem na stacji za 11 zł i jestem zadowolany. |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2003-04-09 09:13:33 miałem taki numer jakiś czas temu tylko u mnie było tak że na wolnych chodził a jak tylko musnąłem gaz to auto gasło a na ssaniu wchodził na wysokie obroty . więc wymieniłem gaźnik na inny zrobiłem 50 km i to samo okazało sie że były jakieś syfy w benzynie i po przedmuchaniu gaźnika wymienie świec wszystko minęło jak ręką odjął |