Napinacz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jestem świeżo upieczonym, szczęśliwym posiadaczem Omegi B kombi TD. Po 2 dniach spotkała mnie niemiła niespodzianka. Zawiódł napinacz paska. Koszt raczej był niewielki bo 400 zł, ale drugie tyle kosztowało holowanie auta na warsztat.
Pytam doświadczonych użytkowników: czy takie przypadki zdarzają się często i na co jeszcze powinienem być przygotowany??

najlepiej na wszystko

W sumie to ciekawa cena za holowanie, skoro laweta do przywiezienia autka np. z Niemiec kosztuje około 1 zł/km ...
Ale w związku z tym mam pytane/propozycję (jeśli było to nie bijcie )
Może uzbieramy telefony kilku uczciwych nie drących skóry zaufanych laweciarzy (laweciarzy czyli gości przynajmniej z 'motylkiem' z uwagi na nasze automaty )
JaC
PS. No i dobrego ubezpieczenia Assistance

Cytat:
Jestem świeżo upieczonym, szczęśliwym posiadaczem Omegi B kombi TD.
Po 2 dniach spotkała mnie niemiła niespodzianka.
Zawiódł napinacz paska.
Koszt raczej był niewielki bo 400 zł, ale drugie tyle kosztowało holowanie auta na warsztat.
Pytam doświadczonych użytkowników: czy takie przypadki zdarzają się często i na co jeszcze powinienem być przygotowany??

Cena za hol lawetą wyniosła dokładnie 350 zł za odcinek Łódź-Mszczonów pod W-wą - ok. 100 km w jedną stronę. Usługę wykonywał mój znajomy mechanik
Była sobota w nocy, więc wydało mi się to najlepsze rozwiązanie, choć ceny nie znałem ("dogadamy się"), bo gdybym znał, to raczej nie skorzystałbym z usługi.
Nie ma to jak znajomości

a co ci kolego w tym napinaczu sie stało,bo mi od roku nieraz nie odbija i pasek mam luzny.Ale mam na to radę woże kij i tylki go klepne i juz jest na swoim miejscu,Wiem, że czeka mnie wymiana ale ten ma 1 rok i juz go szlag trafil(poprzedni pękł mi )

Najprościej i najpewniejszy sposób ty WYMIANA napinacza i tak nie uciekniesz przed tym prędzej czy później będziesz musiał to zrobić

zdecydowanie zgadzam się z przedmówcą. awaria spadnie na ciebie jak grom z jasnego nieba i to w najgorszym możliwym miejscu... omesie już tak mają

Witam. Co do napinacza , mój kolega opowiadał jak mu poszedł napinacz Omega B benzyna .
Rozebrał i stwierdził że koło jest nitowane rozebrał wybił łożysko zakupił najlepsze łożysko na składnicy maszyn kosztowało 20 zł. { francuskie}. Zanitował i chodzi jak talala . Nie jest to przez zemnie sprawdzone nie chciałbym wprowadzać w błąd ale warto sprawdzić czy jest taka możliwość zaoszczędzenie parę setek

Przynajmniej do 2.0 16V można kupić samą rolkę - 60zł.