| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Pisiek K-shell wola filipowska | 2006-01-31 13:03:30 Warto zobaczyć Ratujmy Polskie Rajdy |
rallykage fiat 126p gr.A Orzesze | 2006-01-31 18:54:26 Layer nic dodać nic ująć 100 % true |
Pisiek K-shell wola filipowska | 2006-01-31 22:33:04 Wez pod uwage ze nie kazdy ma czas chodzić po klubach a zreszta watpie żeby to cos dało , przeciez kluby nie maja wpływu na to czy rajdy są pokazywane w tv czy nie, wedłóg mnie kazda telewizja ma kogos kto czyta poczte , a wysłanie maili napewno nie zaszkodzi. Chodzi tylko o to aby było ich duzo i wysyłane były rególarnie. pozdro.. |
profil-usunięty | 2006-01-31 22:57:21 wystarczy jedna rzecz, a raczej osoba ktora wygra pare rajdow w wrc bedzie w czolowce to rajdy beda naszym sportem narodowym i po sprawie |
130TC (S) klubowicz TGR 126p Jaworzno | 2006-02-01 10:58:16 Cała akcja z wysyłaniem maili nie jest zła, maila zawsze można wysłać. Chodzi mi jednak o to, żeby nikt nie był później dumny, że ratuje polskie rajdy przez wysłanie jednego maila do telewizji to nie wystarczy...
A tak odnośnie tematu to nie wiem, może jestem naiwny, ale w najnowszym WRC pojawiła się informacji o jakimś zainteresowaniu się rajdami przez telewizję, że niby jakieś relacje mają być z RSMP... ale jak to będzie dowiemy się po Rajdzie Magurskim |
layer Fiat CCS Tychy | 2006-02-01 11:31:57 Wracając do tematu maili. Nadal utrzymuje, że wysyłanie maili wiele nie pomoże. Ale też raczej nie zaszkodzi, więc można posyłać.
Co do sposobu na kierowce w WRC, to to jest jak czekanie na cud heh Patrząc kilka lat naprzód, to prędzej ktoś z forumowiczów trafi "szóstke" w Dużego Lotka niż zobaczymy jakiegoś Polaka na Eurosporcie walczacego o Mistrzostwo Świata. Temu sportowi potrzebni są ludzie, którzy zrobią z niego dobry interes dla wszystkich. Musi być tak, żeby podaczs rajdu wszyscy chodzili zadowoleni. To ma być świeto przede wszystkm dla kibiców. Tak jest np. w Czechach, niektórzy byli to wiedzą, że tam wszystko jest robione dla nich. Mają gdzie zjeść cos ciepłego, kupić informator, więdzą jak dojechać na oes, kupić pamiatke, czy nawet strzelić "50tke" na kaca, przed pójściem na odcinek Jak by telewizja u nas zobaczyła, że jest dużo ludzi na rajdach i dzieje się coś ciekawego, to by to pokazała. A druga sprawa, że jak by u nas tak rajdy kwitły, to wkońcu znalazł by się sponsor, który by poszedł do tv z teczką pieniędzy i po prostu kupił miejsce na antenie. Jak myślicie dlaczego Dakar pokazywali w TVP1?
Tylko to musi wyjść inicjatywa od władz rajdowych, trzeba ludzi, którzy będę chodzić i sprzedawać ten "produkt". Takich ludzi chyba obecnie nie ma. Pisiek: więc dlatego trzeba zacząć działać we własnym klubie, potem przy odrobinie szczęścia, dostać się do okręgu i dalej. Jak takich ludzi będzie w Polsce więcej, to w końcu spotkają się gdzieś tam wysoko i będę oni podejmować decyzje. Reasumując, do struktur PZM musi napływac świeża fala ludzi z pomysłami i chęciami. To taka moja długoterminowa wizja ratowania polskich rajdów. |
profil-usunięty | 2006-02-01 15:03:25 dakar pokazywali bo orlen
glosno tez bylo o barborce warszawskiej. i to chyba tyle ostatnio. rzucam szkole, prace, rodzine i ide jezdzi jezdzic i jezdzic, moze za 5 lat bede w wrc i zrobie rajdy narodowym sportem [ wiadomość edytowana przez: comar dnia 2006-02-01 15:03:57 ] |
rallykage fiat 126p gr.A Orzesze | 2006-02-01 15:59:15 Layer napisał :
..oj ja bym się do końca z tym nie zgodził, osobiście znam taki przypadek "organizatora" który : ma pomysł, niesamowitą determinacje, potrafi załatwić baaaardzo wiele nawet sprawy które z początku wydają się nie do przejścia, siedzi w rajdach po uszy od ładnych paru lat, a nawet dokłada z własnej kieszeni do ich organizacji. Niestety takich "maniaków" jest jak na lekarstwo
myślę że własnie tacy ludzie którzy świetnie czują sprawę organizacji i potrafią promować rajdy nie tylko w regionie ale w całym kraju powinni w przyszłości zająć niedostępne stołki tych spruchniałych dziadów "działaczy" którzy niestety są często nie z tej epoki. Nie potrafią wyjść z inicjatywą nie potrafią/nie chce im się dostosować do wymagań klienta (czyt. kibiców i zawodników). z rutyną organizują (lub nic nie organizują) kolejne imprezy czując się jak święte krowy polskiego (słabego) sportu motorowego. Są głusi na uwagi i pomysły z zewnątrz zieją ogniem na lewo i prawo kiedy ktoś podda ich działania słusznej krytyce po prostu nie przyjmują do wiadomości ,że coś jest nie tak bo przecież zawsze (czyt. od wielu lat) tak sie robiło kajtki pzmoty i RSMP i było git.. niestety "było" ale już nie jest. Mam nadzieję że za pare lat "coś" się zmieni coś drgnie w tej zardzewiałej machinie rajdowej która jak dobrego oleju potrzebuje promocji aby rozkręcić się na dobre. [ wiadomość edytowana przez: rallykage dnia 2006-02-01 16:04:29 ] |
layer Fiat CCS Tychy | 2006-02-01 16:07:24 rallykage: właśnie o to mi chodziło, że nie ma takich ludzi wśród tych co mają władze i mogą podejmować decyzje na naprawdę wysokim szczeblu. Że są zapaleńcy z pomysłami i chęcią doskonale wiem. Świetnym przykładem może być np. Sekcja Rajdowa przy PŚ i SRSy przez nich organizowane [ wiadomość edytowana przez: layer dnia 2006-02-02 21:05:03 ] |
adi08 Mysłowice | 2006-02-02 20:17:25 Layer: świętym czy świetnym przykładem... hahaha pozdo
PS. oby spełniło się to, co zostało napisane w tym temacie!!! [ wiadomość edytowana przez: adi08 dnia 2006-02-02 20:18:49 ] [ wiadomość edytowana przez: adi08 dnia 2006-02-02 20:19:16 ] |
layer Fiat CCS Tychy | 2006-02-02 21:07:36 No po "Ś" troche przysnąłem na ALTcie hehe
Już poprawione |