Polski Fiat 128 3p - tabliczka znamionowa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś ma może dobrze zachowaną tabliczkę znamionową Polskiego Fiata 128 3p?

Z mojej niestety zniknął cały druk, jakiś czas temu był jeszcze widoczny fragment logo "Polski Fiat", teraz zostały tylko wybite numery .

Jeśli ktoś miałby fotkę takiej zachowanej tabliczki byłbym wdzięczny za wrzucenie jej. Może uda się wtedy zrobić "replikę"

A tak przy okazji, czy ktoś się orientuje ile szt. 128 3p zmontowano w Polsce (lub sprzedano jako montowane, bo słyszałem różne plotki na ten temat)?

128 3p nie mialo tabliczki znamioniowej,,jezeli masz takowa to moze masz flep z jakiegos innego 128.

jest tabliczka
mam coś takiego -literki oczywiście wyblakłe
wżuce fote - jednak troche to potrwa
pozdrawiam nowego 8-wicza

tez posiadam tabliczkę polskiego fiata 128 3p casłkiem czytelna - w razie czego mogę udostępnić (autko juz jest wyzłomowane)

będę wdzięczny za wszelką pomoc
Może na podstawie waszych zdjęć uda mi się odtworzyć tą tabliczkę.
Zresztą zanim dojdę do montażu tabliczki, minie jeszcze sporo czasu. Aktualnie auto jest rozebrane i "robi się" blacharka.

A czy macie jakieś informacje odnośnie montażu 3peka w Polsce?

Cytat:
A czy macie jakieś informacje odnośnie montażu 3peka w Polsce

w Podbielskim chyba?? pisalo ze "zmontowano okolo 1000 sztuk obu wersji" obu czyli sport coupe i sport 3p....

Cytat:
2005-10-30 02:51:16, tadzik128 pisze:
tez posiadam tabliczkę polskiego fiata 128 3p casłkiem czytelna - w razie czego mogę udostępnić (autko juz jest wyzłomowane)

Dziwne z ta tabliczka,w polsce moze montowali..ale Ja w 100% oryginalnym wlochu nie mialem.

Image Hosted by ImageShack.us">
jest to tabliczka wyjęta ze starego wraka .
jeśli zdecydujesz się na budowe podrubki ,lub przerobić orginał 10zł
tabliczki były w 8 składanych w polsce .

widze tylko jedno zdjęcie - na mojej tabliczce ładnie stoi fabryka samochodów osobowych i fiat 128 3p

wkleje fote oryginalnej tabliczki ze 128 S made in poland:

ta tabliczka ktora wkleil jar to moim zdaniem tabliczka zastepcza

a tutaj wklejam wzor tabliczki do 127p mysle ze do 128p byl taki sam uklad znakow kolumn itp...

moja tabliczka jest org .można na niej dostrzec wyblakłe pozostałości po org. farbie a, pochodzi ona z modelu 3p ,
pomiędzy tabliczką p.kuleczy , a moją jest kilka lat różnicy i może dlatego wybite są na niej dodatkowe dane :rok ,waga .
identyczną tabliczke mam w moim 3p -dla pewności sprawdze .

Może orientuje się ktoś o technikę wykonania repliki takiej tabliczki, a dokładniej o malowanie tych napisów.
Jest jakaś metoda sitodruk (np na puszkach od pifka) czy to by było odpowiednie ?

Witam
Moja tabliczka jest w stanie dobrym i jest w pełni czytelna.Oczywiście jest oryginalna.Mój fiat to jeden z pierwszych Polskich Fiatów 128 3p składanych na Żeraniu. Jest z początku 1976 roku.Oczywiście służe fotkami.Wejdż do nas na forum FSO Autoklub lub napisz na priva jesli jestes zainteresowany.
P zdr

[ wiadomość edytowana przez: mario128 dnia 2006-01-27 23:47:50 ]