Kłopoty z essem cd.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam...
Otóż kupilem dzis nowy akumulator, 5l waszki...przyjechalem do domu wszytkjo zalałem podłączylem, ale dupa wciaz nie pali....po przekreceniu zapłonu i wyłączeniu immo, nie włącza sie pompa paliwa, wczesniej mialem juz z tym problemy ale podpiołem kawalek kable od przekaznika do bezpiecznika i banglało kilka ładnych msc. jedna noc na mrozie wystarczyła i pompa sie nie wlacza , wiec zrobilem jeszcze inaczej...na przycisk wlączam pompe i działa...ale jak porzekreze kluczyk to samochod kreci ale jest wrazenie jakby wlasnie nie dochodzilo paliwo...HELP ME !!!

PS samochod stoi 7dzien w garazu, i silnik ogrzewalem z 3dni farelką, jakby cos mialo zamarznąc to chyba juz by odeszlo nie?

Sprawdz czy masz iskre na swiecach. Jesli nie i do tego nie dziala pompa, to sprawdz napiecie na cewce, jesli jest ok. 6-8V, to z pewnoscia polecalbym wymontowanie skrzynki bezpiecznikow i poprawienie wszystkich lutów. Zapewne gdzies sie zrobil zimny lut i stad problemy.

Cytat:
2006-01-27 13:08:31, RysiekLBN pisze:
PS samochod stoi 7dzien w garazu, i silnik ogrzewalem z 3dni farelką, jakby cos mialo zamarznąc to chyba juz by odeszlo nie?

Nie koniecznie
Odkrec waz paliwowy ktory przychodzi na wtryski i wlacz pompe - zobaczysz czy dochodzi paliwo

Cytat:
2006-01-27 13:08:31, RysiekLBN pisze:
Witam... Otóż kupilem dzis nowy akumulator, 5l waszki...przyjechalem do domu wszytkjo zalałem podłączylem, ale dupa wciaz nie pali....po przekreceniu zapłonu i wyłączeniu immo, nie włącza sie pompa paliwa, wczesniej mialem juz z tym problemy ale podpiołem kawalek kable od przekaznika do bezpiecznika i banglało kilka ładnych msc. jedna noc na mrozie wystarczyła i pompa sie nie wlacza , wiec zrobilem jeszcze inaczej...na przycisk wlączam pompe i działa...ale jak porzekreze kluczyk to samochod kreci ale jest wrazenie jakby wlasnie nie dochodzilo paliwo...HELP ME !!! PS samochod stoi 7dzien w garazu, i silnik ogrzewalem z 3dni farelką, jakby cos mialo zamarznąc to chyba juz by odeszlo nie?

a moze iskra jest ale nie w tym cylindrze co paliwo ?? wybierak halla sprawdz bo jak tak jest to mozesz krecic 100 lat

Ja obstawiam problem ze skrzynka bezpiecznikow. Jesli nie masz iskry, to
1. Sprawdz naiecie na cewce - ma byc ok. tyle co na aku powinno byc
2. sprawdz zasilanie sterownika (komputera) - u mnie ostatnio byl z tym probllem, auto palilo jak chcialo

Silnik ten sam, wiec...

Mozecie mi pozaznaczać te miejsc o których mówicie, bo jestem troszke zielony...

Cewka masz tam skad wychodza wszystkie przewody. Do niej dochodzi kostka (owalna z boku) w niej sa 3 kable. Po przekreceniu kluczyka na srodkowym z nich powinno byc napiecie, ok tyle co na akumulatorze. Jesli jest ponizej 10V, to zapomnij o odpaleniu. Podaj stale zasilanie z aku i zobaczysz

Seba
w ktorym miesjcu dochodzi ten waz do wtryskow?

to i ja sie podepne do tematu Mianowicie u mnie podobna sprawa to znaczy po włączeniu kluczyka nie słychac pompy paliwa i nie chce zapalic.Na gazie pali bez problemu a na benzynce nie chce chodzic Mozliwe jest zeby paliwo zamarzlo albo pompa ?? Tak mi sie zrobilo po tych dóżych mrozach, co o tym sądzicie??