[ot] zawalenie sie hal targowych - katowice

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Niewiem czy sluchacie radia.....jak pracowalem w garazu to caly czas nadaja ze chluba Katowic - hale targowe - a w sumie czesc- runely pod ciezarem sniegu.....tragedia oczywiscie ale moje pytanie w sumie retoryczne.....czy nieszlo sprawdzic grubosci pokrywy na dachu przed taka impreza??? tyle trabia o tym.....ponoc poszla wiesc w caly swiat. Na razie akcja trwa, kumpel byl w okolicach i drogi nieprzejezdzne.....ehh

Może mi ktoś wytłumaczyć czemu w tv na jednym kanale podają że miało to miejsce w Katowicach a na innym że w Chorzowie ? Zachciało im się gołębi

Bo to prawie na styku Katowic i Chorzowa

['] Dramat i tragedia

po pierwsze śnieg na 100% był na dachu

po drugie teren MTK jest na styku trzech miast - Katowic, Siemianowic Śl. i Chorzowa - jednakże administracyjnie należą do Katowic

kurde... i pomyśleć że dzień w dzień przechodzę tamtędy do roboty... znam MTK jak własną kieszeń, nieraz się tam bawiłem za młodu, byłem na setkach wystaw, mieszkam 500 metrów od tych terenów i przez chwile dzisiaj też chciałem tam iść ale mam L4 i jestem uziemiony... normalnie szok... cały czas słysze zza okien syreny... dobrze, że mam wolne do środy, bo chyba serce by mi pękło gdybym tam musiał teraz przejść...

[*] za wszystkich którzy zginęłi

gumbas, to tam byly targi tuningowe??

tak, w tej hali która runęła uganialiśmy się wtedy za panienkami...

[*] TRAGEDIA

[*] ale ta tragedia to jest wina tlko zarządcy i jego pie**** oszczędności przecie taka zima jak teraz sie z dnia na dzień nie pojawiła i można było to przewidzieć!!!!!!!!!!!a teraz ludzie przeżywaja koszmar i tragedje[*][*][*}

U nas w plocku pod naporem nieusuwanego sniegu zawalil sie dach lodowiska naszczescie bylo wtedy zamkniete , a ppare dni pozniej zamknieto basen ( niedawno wybudowany) gdyz strop zaczal pekac z tego samego powodu , a takich przypadkow w polsce mozna naliczyc duzo wiecej , administratorom tej hali w katowicach powinni dac min 10 lat odsiadki za niedopelnienie obowiazkow a wkonsekwencji nieumyslne spowodowanie smierci ale jak znam zycie rozejdzie sie po kosciach

[ wiadomość edytowana przez: _KoRaS_ dnia 2006-01-29 01:11:18 ]

dramat [']

['] SZOK ;(

Totalna tragedia... dzis w nocy akurat miałem dyzur w pracy i tylko czekałem na tel zeby nas tam sciagneli, ale karetki na miejscu dały sobie rade...

Ktos za to powinien beknac i to zdrowo!!!!!

[']

[*] dajcie spokoj ( my sie terorystów boimy, a ludzie giną przez głupotę paru bobków z zarządu... tragedia

Tez byłem nie raz w tej chali...były targi informatyczne a poźniej chyba samochodowe (nie tunigowe). Straszna tragedia.

Koło 18 widziałem jak przez centrum Gliwic w kierunku Katowić odjeżdżało masę wozów strazy pożarnej.

GR235I3K: A co do gołębi to na śląsku to jest tradycja.

[ wiadomość edytowana przez: dooh dnia 2006-01-29 09:15:09 ]

po mroznej nocy akcja trwa....kupe ludzi jest pod spodem....wielu juz wyciagnieto martwych.....[i]. jak tak dalej pojdzie to bilans bedzie polna pol;/

Dowiedziałem się przed chwilą gdy wyszedł organizator kjsu mówiąc że odwołany z powodu żałoby narodowej.
Spędziłem cały dzień wczoraj prawie w garazu i nic nie wiedziałem..

Wielka tragedia.
po prostu jestem w szoku że snieg mógł zrobic takie spustoszenia - powinni kontrolować warstwe śniegu - polska...
60 zabitych i może dojśc jeszcze kilkudziesięciu.

ja też współczuje rodzinom...najgorsze jest to kiedy się czeka i czeka i czeka...rozładowana komórka uniemożliwia kontakt i nie wiadomo czy żyje czy nie, co się z nim dzieje...niestety wiem, bo też czekam

tragedia... [']

pomysł z FSO AK

Cytat:
2006-01-29 14:09:20, vistula pisze:
W związku z tragedią i tym ,że została ogłoszona Żałoba Narodowa proponuje na te 3 dni zawiesić czarne wstążki na antenach w autach w gescie solidarności z ofiarami i ich rodzinami.

ja zaraz ide to zrobić