| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SICNeSS HF MEMBER SCOUPE Szczecin | 2006-02-11 05:23:18 totalna załamka
w trakcie jazdy nagle przestala dzialac skrzynia biegów. wyglada to tak że, drazek biegów chodzi tylko BARDZO LUźNO w pozycji 3 i 4 biegu(tak jakby biegów nie bylo,bez jakiegokolwiek oporu),tylko w jednej "prostej". w boki wogole nie chce wejsc. "dziala" bez sprzegla."dziala" poniewaz nie czuc momentu przejscia z luzu na bieg, ale jednak jakos udalo mi sie dojechac na trojce... co to moze byc? czyzby cala skrzynia biegów do wymiany? jak to mozliwe, ze nagle podczas jazdy cos takiego sie stalo. wczesniej nie bylo zadnych objawow
aha.dodam jeszcze ze dzieje sie tak zarowno na wlaczonym jak i wylaczonym silniku...
|
kru_chy HF MEMBER HYUNDAI SCOUPE GT kielce | 2006-02-11 11:04:55 A wg. mnie sprawdz linki ktore prowadza od drazka do skrzyni.Prawdopodobnie ktoras nie wytrzymala. Pozdrawiam!!!! |
SICNeSS HF MEMBER SCOUPE Szczecin | 2006-02-11 16:04:23 z tego co zauwazylismy to sa dwie linki czarna( ktora odpowiada za ruch przod-tyl) i czerwona ( lewo-prawo). czarna chodzi elegancko, natomiast ta czerwona sie zacina. |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2006-02-11 16:10:05 mnie kiedys "znikła" 2,4 i wsteczny mogłem normalnie wbijać pozostałe biegi oprócz w/w okazało sie, że poszły wodziki naprawa była dość kosztowna (robiłem w ASO)
P.S. wobraźcie sobie jazdę miesiąc (tylko czekałem na części) bez wstecznego |