Gazeta Fakt

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Temat niemotoryzacyjny

O zgrozo, nie nawidze tej gazety, ale coś takiego mi się w necie nasuneło przed oczy:

W rankingu "Marki polskie", opublikowanym przez dziennik Rzeczpospolita, Fakt znalazł się na pierwszym miejscu pod względem postrzeganej wartości przez konsumentów. Fakt uzyskał najwyższy wynik 5,36 ze wszystkich badanych przy maksymalnym wyniku 6. "Postrzeganą wartość" określono jako ogólną ocenę użyteczności produktu przez konsumenta. Przyjęto, że im wyższa postrzegana wartość, tym większe prawdopodobieństwo dokonania przez klienta zakupu.

Według ZKDP, średnia sprzedaż "Faktu", lidera na rynku, wyniosła w listopadzie 559 237 egzemplarzy (miesiąc wcześniej 539 tys. 104 egz.), co oznacza wzrost o prawie 11 proc. wobec listopada 2004 roku.
Średnia sprzedaż "Gazety Wyborczej" wyniosła w tym czasie 413 784 egz. (miesiąc wcześniej 441 tys. 18 egz.) i była niższa o ponad 3 proc. niż w listopadzie 2004 roku.
Średnia sprzedaż "Super Expressu", zajmującego trzecie miejsce, wyniosła 227 902 egz. (miesiąc wcześnej 209 tys. 436 egz.) i była niższa niż w analogicznym okresie 2004 roku o 2 proc..

Czy to nie jest wizytówką polskiego ociemniałego niewykształconego społeczeństwa?
Według mnie ta gazeta nie prezentuje sobą nic wartościowego, nawet w sprorcie nie przeczytasz o sporcie.. o zgrozo..

zeby nie było nudno w temacie..to ja poraz kolejny umieszczę interesujący reportaż z faktu. Wczesniej umieszczałem 40 letniego prawiczka, teraz natomiast nadeszła era chomików.

ja gazet nie kupuje czytam tylko w weekendy przekroj u babci od wielu wielu lat, a popularnosc faktu jest latwo wytlumaczalna, jest to lekka latwa i przyjemna{?} lektura o cudzych nieszczesciach najczesciej, ludzie to lubia czytac , sensacja cycki trupy i czesto naciagana rzeczywistosc... prasa brukowa i tyle.

To że jest to prasa brukowa to wiadomo, tylko według moiej teorii popularność odzwierciedla stan polskiego społeczeństwa. Artykuł o chomiku pimku który nagrał zdrade na pewno był wyjątkowo intensywanie czytany, widać ludzie nie potrzebują dowiedzieć się istotnych rzeczy, widać nie potrzebują się rozwijać w jakiś sposób, to jest smutne.

ameryki zes nie odkryl. 90% tego osranego spoleczenstwa to banda leni , nierobow i analfabetow. takze nie dziwia mnie wyniki sprzedazy tej gazety.

"Gazeta" ostro z dupy..kto widzał to wie.Tylko to się sprzedaje teraz.Społeczeństwo ukryte przy wizjerach,nic tylko ciekawość i potem czytają takie bzdury.Takie życie i trzeba to przełknąć a zmienić się nie da.

mnie wystarczy Kaczka-prezydent . I wszystko jasne

a ty bys chcial art zeby wszyscy czytali polityke? albo newsweeka? nie da sie a dla czytelnikow faktu ta gazeta jest przynajmniej szansa utrwalania zasad pisowni i gramatyki jezyka ojczystego o ile tam bykow nie robia za duzo bo tresc to raczej wylatuje z glowy zanim doczyta sie do konca artykul... np o chomiku agencie jw23 u mnie motywacja do lektury=0 po samym przeczytanym naglowku ale moze ktos to lubi...

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2006-02-14 13:28:46 ]

mocherowe berety rzondzom i kupujom fakt

Ta gazetka jest na naszym rynku juz chyba ze 2 lata. Kiedys, jak tylko weszła na rynek gdzies ja przerzuciłem i pamietem ze porywajaca nie była...... wszyscy sie podśmiewali z tego, że dla debili, itd. Ale 2-3 tyg. temu weszła mi w rece.........przerzucięłm ja sobie i się załamałem. Skoro otacza nas tylu idiotów,którzy to kupują to naprawde nie jest bezpiecznie żyć w tym kraju........

Ale i tak najbardziej rozśmieszyło mnie ostanio jedno zdanie, zasłyszane w trójce, i to wcale nie był fragment kabaretu, tylko początek widomości: PiS LPR i Samoobrona podpisały pakt stabilizacyjny............. No teraz czuje, że żyje w stabilnym kraju.

Niech bedzie pochwalony Lech i Jrosław Zawsze Dziewica, i ich dzieciatko Lepper.

Ja bym wolał aby czytali książki, albo gazety o innej tematyce (tematyczne) jeżeli mają swoje zaintreresowania.

jedyne co dobre w fakcie to goła dupa na ostatniej stronie

No niestety mamy takie spoleczenstwo FAKT to dobry dowod ale sa tez inne, chociazby wyniki ostatnich 3 wyborow do sejmu - ludzie nie maja np. bladego pojecia o ekonomii. Czasami tez za granica mozna sie niezle wstydu najesc przy "rodakach". Nie mowiac juz o tym ilu jest debili w Polsce ktorzy cale swoje zycie poswiecaja walkom osiedlowym, wojnom miedzy klubami itd. W normalnym kraju powinno ich byc 10 razy mniej.

Niestety, ale nie sposób nie zauważyć, że społęczeństwo staje się coraz bardziej odmóżdżone, że zanika u ludzi wyobraźnia i zdolność do samodzielnego myślenia, oceniania rzeczywistości i wyciągania wniosków... Że już nie wspomnę o umiejętności prawidłowego wysłowienia się i formułowania myśli. Ale cóż - im społeczeństwo głupsze, tym łatwiejsze do manipulowania dla garstki polityków, biznesmenów i innych cwaniaków robiących na durnym Kowalskim pieniądze, gazetka "Fuckt" jest tego doskonałym przykładem.

kts fakty przyniosi do mnie do pracy , szczerze mowiac kocham to czytac , na przerwie dla relaksu . takie tam idiotyzmy pisza beka na maxa , np dzis - przeczytalem o wojnie o kibelek do ktorego jakis typ chodzil chyba konia walic a administracja przyznala go komu innemu ale to ze jest to najpopularniejsza gazeta w polsce powoiedzcie jeszcze ze wiekszosc czytelnikow traktoje ją powaznie --- chociaz kaczory ty rzącą , ministrowie pozyczaja auta sluzbowe dla rydzyka to mozna sie wsztstkiego spodziewac

Stałem sobie w kolejce na poczcie. Przy okienku młody koleś (taki pewnie w moim wieku) coś załatwiał. Kasjerka mówi mu 2.70 i 1.50 za wysyłkę, a on wyciąga komórkę i odpala kalkulator, żeby to policzyć.
To przykre, ale taka jest prawda, żyjemy w społeczeństwie idiotów. To się nazywa amerykanizacja. Zapewne dożyjemy czasów w których gówniarze będą latać z bronią po mieście. U mnie parę dni temu (jak były mrozy) 9 gówniarzy dorwało gościa, pobili go i zabrali mu spodnie, bo miał oryginalne ciuchy.
W gimnazjach redukują program, nie ma np. funkcji trygonometrycznych, a potem dzieciaki mają problemy z fizą. W średnich już nie ma całek na matmie. Jak dobrze, że urodziłem się parę latek wcześniej i mam ten cały syf za sobą.

Cytat:
2006-02-14 20:29:44, dr_krzysiek pisze:
.... żyjemy w społeczeństwie idiotów. To się nazywa amerykanizacja....

sorki, ze spytam - byles tam?

dejta nie trzeba tam byc zeby taki wniosek wyciagnac o ile to wniosek a nie papugowany slogan, Lem pisal o kosmosie{z powodzeniem} a nigdy tam nie byl

Cytat:
2006-02-14 20:42:36, dejta pisze:
sorki, ze spytam - byles tam?

wszyscy moi znajomi ktorzy tam byli mowia podobnie , prosty amerykanin wie tyle ile jest mu potrzebne do wykonywania jego pracy spora czesc nawet nie odroznila by europy od azji

no Dejta ma tam brata i zescie mu pojechali tym sposobem, ja nie wiem jak wyglada ameryka od kuchni ale nie powinno nas to obchodzic poki sie tam nie wybieramy, sprzatajmy burdel u siebie bo zyjemy w kraju gdzie zaczyna rzadzic ksiądz- skurwysyn i kilku mikro polityków a i nie brakuje wysokich jak brzoza i głupich ..
nie mozna powiedziec ze wszystkiemu winne sa moherowe berety bo tak naprawde to sa tylko narzedziem, z mojego miejsca widze tylko ciagłe podnoszenie podatków opłat za winiety, autostrady kursy szkolenia i inne pierdoły zwiazane z transportem (mowie o tej dziedzinie bo powiedzmy ze w niej siedze) w innych dziedzinach to samo sie dzieje, troszke sie to zapedziło wszystko, ja czekam na kolesia albo kolesi ktorzy to wszystko wyhamują jeszcze zeby nasz wielebny xiądz miał jakis wypadek albo coś