Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Wujek-Kajtek Miłośnik FSO FSO KRAKÓW | 2006-01-15 22:39:27 Pewnego dnia na allegro pojawił się Polonez z 1978 roku z całkiem wczesnym numerem. Z opisu wynikało, że jest kompletny, oryginalny i w całkiem zadowalającym stanie. Niestety zdjęć nie było, więc początkowo nie za bardzo zwrócił moją uwagę. Ale Julo się uparł i udało mu się zdobyć zdjęcia staruszka.
![]() Wtedy okazało się, że warto chociaż przejechać się żeby go obadać, bo faktycznie wyglądał oryginalnie, kompletnie i nie był za bardzo zeżarty. Decyzja była błyskawiczna i po zmolestowaniu Kubrata, następnego dnia rano pojechaliśmy obejrzeć bestię. Wcześniej jednak odbyłem kilka rozmów z Markiem (odpowiedzialnym za samochody) z Muzeum Inżynierii Miejskiej. Marek nic nie obiecywał, bo dyrekcja bywa wybredna, ale myśmy się tym nie przejęli i postanowiliśmy pojechać. Rano wpakowaliśmy się do bordowej rakiety Kubrata i ruszyliśmy w (jak się potem okazało ![]() Po wielu perypetiach, które najlepiej będzie opowiedzieć kiedyś na zlocie, udało nam się znaleźć białe biedactwo. Na żywo nie wyglądał już tak super, ale jednak miał to „coś”. ![]() ![]() Jednak stwierdziłem, że muzeum go nie zechce i już się żegnaliśmy z właścicielem, kiedy zadzwonił Marek i powiedział, że decyzja jest i MIM chce Poldera. Jako Krakusy zwęszyliśmy okazję i namówiliśmy Zarząd FSO AK na mały sponsoring w ramach akcji MIM. Jak wiadomo, samochód podarowany przez Nas, czyli FSO AK, będzie nosił tego znamiona, więc będzie znakomitą reklamą dla klubu. Cenę stargowaliśmy do 500 złotych, używając uroku osobistego i argumentów o muzeum. Udało nam się szybko zebrać całą tą kwotę (przelewy niestety tak szybko nie idą) i w piątek zakupiliśmy wspaniałego Poloneza 1978 z numerem nadwozia 2268 i numerem silnika 2272. Dla zminimalizowania ryzyka MIM sprowadziło tanią lawetę i samochodzik pojechał wprost do ciepłego warsztatu w muzeum. Oczywiście na lawetę wjechał o własnych siłach, (odpalił bez żadnego problemu, nic nie było zapieczone itd. Itp.) ![]() Jednak strzeżonego bla bla bla, a laweta wyszła niewiele drożej niż paliwko, więc pojechał w komfortowych warunkach ![]() ![]() Od piątku stał sobie spokojnie aż do 10 rano dzisiejszego dnia, kiedy to do garażu wkroczyła zwarta ekipa (ta lepsza część) frakcji KrAK ![]() Co było dalej? Chyba poniższe zdjęcia zobrazują wszystko Uprzedzam tylko, że samochód nie idzie na części, tylko za około 2 tygodnie trafi do blacharza i lakiernika. Miłego oglądania i pozdrawiam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Reszta Zdjęć Tutaj, Tutaj i Tutaj [ wiadomość edytowana przez: Wujek-Kajtek dnia 2006-01-15 22:44:58 ] [ wiadomość edytowana przez: Wujek-Kajtek dnia 2006-01-15 22:50:44 ] |
![]() Julo Miłośnik FSO zakrzywiający czasop ... Kraków | 2006-01-15 22:46:54 Podpisac sie pod tym moge wszystkimi 4 konczynami ![]() ![]() ![]() |
jacekes Miłośnik FSO 125p Poznań | 2006-01-15 22:47:06 ![]() |
![]() LOBUZ88 Miłośnik FSO Różne..różniste Sosnowiec | 2006-01-15 22:47:49 Respekt ![]() Borek uratowany ![]() ![]() Szacunek dla Was Panowie |
![]() hetman Miłośnik FSO Warszawa | 2006-01-15 22:49:46 Cool!! ![]() ![]() ![]() |
![]() BolimA Miłośnik FSO PF '81 / E34 '90 Warszawa - Wola | 2006-01-15 22:50:04 Brawo! Jakis czas temu balem sie, ze Akcja MIM upadnie. Pozniej KrAKusy zaczely wszystko od poczatku, i jak widac pokazali na co ich stac. W ciszy, bez rozglosu, ale za to z jakim skutkiem. Gratuluje, i boje sie ![]() ![]() |
![]() vazyl Miłośnik FSO Fiat 125 Super 1600 Przemyśl | 2006-01-15 22:52:29 To ja się już więcej czepiać nie będę - mea culpa - wybaczcie ![]() |
![]() adamus Miłośnik FSO 1.3 - 2.0 Gdynia, Elbląg | 2006-01-15 22:58:55 Wiedzialem o tej transakcji, lecz nie mialem bladego pojecia, ze ona jest w tak szczytnym celu!
Brawo, wiwat KrAK, wiwat MIM! Pozdrawiam Adamus |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2006-01-15 22:59:05 Dobrze wygląda. Ta deska to pęknięta jest? Jaki dziwny wydech. |
![]() Wujek-Kajtek Miłośnik FSO FSO KRAKÓW | 2006-01-15 23:03:24 Jejku zapomniałem dodać, że w dzisiejszej akcji udział wzięli:
Kubrat, Świrek, OBI, Julo, Bodzio, Kajtek.....a momentami jako starsza kluczowa pomagała nam Wydzia |
![]() Julo Miłośnik FSO zakrzywiający czasop ... Kraków | 2006-01-15 23:06:51 Amen ![]() Wogole to bardzo sie ciesze, ze cala akcja wzbudzila takie pozytywne opinie. Naprawde strasznie milo sie to wszystko czyta. Mam poczucie dobrze wykonanej roboty i jestem jeszcze bardziej dzieki temu zmotywowany zeby odpicowac tego poloneza jak tylko się da i mysle, ze takie same odczucia maja wszyscy, którzy przyczynili się do pojawienia się autka w MIM. Dzieki za dobre slowa ![]() |
![]() OLI_F50 Miłośnik FSO F50 Polonez Środa Wlkp./ Konin | 2006-01-15 23:13:47 GRATULUJĘ NABYTKU...
SZCZERZE POWIEM, ŻE SAM MIALEM NA NIEGO CHRAPKĘ ![]() ![]() |
![]() Julo Miłośnik FSO zakrzywiający czasop ... Kraków | 2006-01-15 23:14:57 Nie ma czego zazdroscic. wlasnie dlatego, ze to jest NASZE auto, a nie moje, MIMu, państwowe, tylko NASZE, klubowe ![]() |
![]() jose Miłośnik FSO '73 Warszawa (Las Palmas) | 2006-01-15 23:19:53 No Mimowcy, nareszcie ruszyliście dupy i zrobiliście coś konkretnego, ale do Nas zatwardziałych szmaciarzy jeszcze wiele Wam brakuje ![]() |
PAGAN Wwa | 2006-01-15 23:21:26 nie macie szuflady na napoje, hehe! |
![]() Julo Miłośnik FSO zakrzywiający czasop ... Kraków | 2006-01-15 23:22:57 Ale mamy omnibus konny z 2 dzwonkami i kanał na tramwaje ![]() |
![]() OLI_F50 Miłośnik FSO F50 Polonez Środa Wlkp./ Konin | 2006-01-15 23:26:32
No tak, ale kto nie chciałby mieć na właśność takiego poldka? nie po to szuka sie podobnie DF-ów poniżej '74 by później oddawać je do muzeum, prawda? ... To też rarytasy... Cóż pozostaje jak nie szukać dalej podobnego poldusia.... ![]() ![]() ![]() |
![]() Pemek Miłośnik FSO 125p i Accord Rzeszów | 2006-01-15 23:38:11 jeszcze raz garuluje ![]() |
mati_lecha Miłośnik FSO Poznań | 2006-01-15 23:46:06 Nieźle nam to wyszło. ![]() |