| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Hegemon Łada Samara 2109 Dębica | 2005-05-05 19:01:02 Witam!
Potrzebuję waszej pomocy.Mój mąż wyjechał i teraz ja eksploatuję jego samarę. Nie nacieszyłam się nią długo bo padł rozrusznik. Okazało się,ze części do niego są nie do zdobycia.Pan w sklepie proponuje mi kupienie nowego , tu też zresztą są problemy bo ma być produkcji jugosłowiańskiej. Mam zapytanie-czy istnieje jakaś szansa na zdobycie jednej części??????? Znajomy twierdzi, że chodzi o szczotko-trzymacze. Mam nadzieję,że nie przekręciłam nazwy-
Jeżeli tak, to czy znacie jakieś sklepy na podkarpaciu lub internetowe gdzie można to zdobyć? Byłabym wdzięczna za informację. Pozdrawiam żona Hegemona |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-05-05 19:16:23 Witam żona Hegemona
6736 21080-3701470-00 SZCZOTKOTRZYMACZ 0.00 Cena może jest narazie 00 - zadzwoń, to się dowiesz - tak żeby nie wyszło Cię zbyt drogo. "Istnieje możliwosć wysyłki towaru do Klienta przez firmę kurierską za pobraniem. Koszt przesyłki jednej paczki do 30 kg wynosi około 23 PLN brutto." Kontakt z firmą Adres firmy: F.H.U. "SKORPION" - E. Byrka 31-752 Kraków ul. Makuszyńskiego 10a tel. - 0 (prefix) 12 644 67 76 tel./fax - 0 (prefix) 12 425 93 35 e-mail: biuro@skorpion.auto.pl Pamiętaj, że trzeba będzie to potem zamontować
Ale niech i inni się wypowiedzą
Powodzenia ![]() |
dcnt MEGA ŁADZIARZ Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2005-05-05 19:56:58
Cos takiego kupowalem do swojej samarki w Debicy na ul. Krakowskiej, dpslownie jakies max 100 m od rynku :: No chba ze wysprzedali juz to co mieli, ale wiem ze bylo cos takiego w sprzedazy
[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2005-05-05 19:59:03 ] |
Hegemon Łada Samara 2109 Dębica | 2005-05-05 20:01:03 Dziękuję bardzo za odpowiedzi.
Jeżeli chodzi o sklep w Dębicy to pewnie masz na myśli Euro-Ford , ale oni raczej nie mają części do Samary. Ale dzieki za podpowiedź jutro tam przedzwonię. Wysłałam też email do Skorpiona z pytaniem o szczegóły. Jezeli chodzi o montaż to na pewno podjadę do kogoś kto się na tym zna....chociaż dzisiaj zamiast jakiejś kobiecej książki sięgnęłam po "Łada Samara-budowa i naprawa"
A tak na marginesie, to nigdy nie sądziłam ,że będę pisać na forum motoryzacyjnym i musze powiedzieć ,że nawet mi się tu podoba
|
dcnt MEGA ŁADZIARZ Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2005-05-05 20:02:34
Nie, chodzi o sklep "Skoda-Lada" jest kolo nowego kosciola w kompleksie budynkow, praktycznie na przystanku MKS Dokladne namiary. Debica ul Krakowska 31 tel 6815751 czynne pn-pt 9.00-17.00 sobota 9.00-13.00 [ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2005-05-05 20:05:41 ] |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2005-05-05 22:36:44 Panowie, chyba wkradl sie maly chochlik. Ja sie na samarach nie znam co prawda, ale chodzi o ROZRUSZNIK - a nie o regulator ze szczotkami do altera.
W rozruszniku nie wyobrazam sobie regulatora, nawet w samarze(choc przyznaje sie nie znam sie na samarach) Moim zdaniem chodzi o caly tyl do rozrusznika, razem z mocowaniem na szczotki, albo szczotkami tylko i wylacznie. Chyba ze w pytaniu wpadl chochlik, i chodzi jednak o alternator. Jesli jednak jest to rozrusznik, to czesci sa do dostania, tylko trzeba sklep zmienic, skoro w tym w ktorym sie pytalo, mowia ze to nei do dostania. Jugoslowianski rozrusznik polecaja, bo chca wiecej zarobic - ja bym z tym byl ostrozny. Jesli nasz oryginalny rozrusznik, ma sie w miare dobrze(tj nie jest spalony) a skonczyly=zuzyly sie w nim szczotki, badz tez przypalil sie tylko i wylacznie szczotko trzymacz, nalezy wymienic albo tylko szczotki, albo tylko tzw. tyl rozrusznika z szczotkotrzymaczami, jesli sie to upalilo. Natomiast, jesli rzeczywiscie sie to upalilo, jest duze prawdopodobienstwo ze reszta np wirnik, tez jest upalony. Wtedy mozna pomyslec nad nowym rozrusznikiem. Z tym ze ten jugoslowianski, moze okazac sie gorszy i mniej wytrzymaly. To tyle. |
Hegemon Łada Samara 2109 Dębica | 2005-05-06 06:42:13 pozdr.
rozmawialam z mechanikiem i sie okazalo ,że na dodatek pokruszyła się obudowa i on mi jednak doradza kupienie nowego rozrusznika. Znajomy mysli aby to pospawać ...zastanawiam się czy jest sens i wogóle taka możliwość. |
dcnt MEGA ŁADZIARZ Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2005-05-06 07:48:58 ze spawaniem moze byc roznie - niestety, ale w miejscu spawu material robi sie twardszy i bardziej podatny na pekniecia.
Gdyby nie to ze samarki sa rzadkoscia na szrotach (przynajmniej w naszej okolicy) najprosciej by bylo kupic inny rozrusznik wlasnie na szrocie. |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2005-05-06 11:06:40 Jesli chodzi tylko i wylacznie o "tyl" rozrusznika, albo o "glowge" to lepiej kupic sama czesc, POD warunkiem ze reszta jest sprawna - odradzam kupowania nowego rozrusznika, chyba ze ca cene nie wieksza niz 200 zl.
(w co watpie) |
Hegemon Łada Samara 2109 Dębica | 2005-05-06 20:04:46 Na e-mail o dziwo Skorpion odpowiedział, ale nie mieli tego czego potrzebowałam..
Skontaktowałam się natomiast z mechanikiem, który podzwonił i popytał i dziś zdobył dla mnie te szczotki z obudową. Dobry mechanik to majątek!!!!!!! Jeszcze raz gorąco dziękuję za rady! Pozdrawiam Beata |
dcnt MEGA ŁADZIARZ Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2005-05-06 20:13:01 Dobry mechanik - o takich niestety trudno i jak sie takiego ma to trzeba pilnowac zeby nie uciekl
Dobrze ze nie trzeba bylo kupowac nowego rozrusznika, zawsze to troche taniej. |