Honda Civic - wymiana kolektora

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Chcialbym w swoim Civicu zalozyc instalacje gazowa ale mem dylemat. Czy wybrac wtrysk gazu czy wymienic kolektor dolotowy na aluminiowy. Mam 1.4 is 5D (anglik) z plastikowym kolektorem a w wersji japonskiej 1.4is 3D kolektor jest aluminiowy. Czy jest mozliwa zamiana kolektora.

Dzieki za wszelkie sugestie

Cytat:
2005-11-18 09:11:30, swital pisze:
Witam Chcialbym w swoim Civicu zalozyc instalacje gazowa ale mem dylemat. Czy wybrac wtrysk gazu czy wymienic kolektor dolotowy na aluminiowy. Mam 1.4 is 5D (anglik) z plastikowym kolektorem a w wersji japonskiej 1.4is 3D kolektor jest aluminiowy. Czy jest mozliwa zamiana kolektora. Dzieki za wszelkie sugestie

z tego co wiem to jest to mozliwe ale tego nikt nie robi..... BO
jezeli jest to gaznik To niekonieczna jest zmiana kolektora ...
a jezeli Wtrysk . to Tez nie jest to konieczne , chyba ze PReferujesz tunning wiec bedziesz mial pewnosc przy aluminiowym ze nie peknie .... Mam Civic 1.3 gaznik i Alu. chodzi na Gazie cudownie spadek mocy to ok. 3 KM na hamowni sprawdzany ... maly ubytek po wykreceniu 130 KM krece po 8000 RMS i nic sie nie dzieje wiec CIvic jak najbardziej na gaz ...

W tych silnikach nie było gaźnika po pierwsze.
Gażnik był tylko w 1,3.
Po drugie ten silnik nie ma sekwencyjnego wtrysku benzyny , więc i z instalacja 4generacji są schody , ale tu niech sie wypowiedza spece od gazu.

Kolektor spasuje.

PLutonowy masz moze te wykresy z hamowni bo cos te 130km z tego 1,3 jakos nie wierze .... zapewne nie masz
Pochawl sie jakie przeróbki

[ wiadomość edytowana przez: Rafalb33 dnia 2006-02-09 21:47:46 ]

Mam taką honde też 5D ale silnik 1.4 (D14A2) i no i metalowy kolektor(95r). Wtrysk chyba jednak jest sekwencyjny( głowy nie dam) Mam instalke II gen z kompem Bingo S4. Chodzi idealnie żadnego strzału od dwóch lat- tyle ma instalka.

Witam.
W anglikach od 1997 roku był juz system OBD więc najpierw sprawdź czy go tam nie ma . Wic jeśli jest to tylko wtrysk gazu.
Wystarczy sprawdzić czy ma jedną sondę lambda czy dwie.

Cytat:
2005-11-18 09:11:30, swital pisze:
Witam Chcialbym w swoim Civicu zalozyc instalacje gazowa ale mem dylemat. Czy wybrac wtrysk gazu czy wymienic kolektor dolotowy na aluminiowy. Mam 1.4 is 5D (anglik) z plastikowym kolektorem a w wersji japonskiej 1.4is 3D kolektor jest aluminiowy. Czy jest mozliwa zamiana kolektora. Dzieki za wszelkie sugestie