Bmw e 39 525 tds problem z mocą

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam. jestem tu pierwszy raz. mam problem. czasami po odpaleniu samochodu przez jakis czas jedzie jakby mial 50 koni a nie 143 tzn wrazenie jest takie jakby turbina nie dzialala ale sprawdzalem i bije 1 atm. komputer nie pokazuje bledów. po jakims czasie zaskakuje i ma normalna moc. oczywiscie tylko czasami tak sie dzieje ale jak juz go oslabi to nie wiadomo kiedy sie obudzi pomórzcie bo mechanicy nie wiedza co to moze byc. aaaa przeplywomierz tez dobry.....

[ wiadomość edytowana przez: greg135135 dnia 2005-11-23 02:24:48 ]

a od kiedy to przepływomierz jest w tdesie no chyba ze o czymś nie wiem

od dawna. jest bo go sam wyciagalem, po drugie oryginal w salonie to koszt 1600 zl,to chyba jest jak go maja w sprzedazy co????????????

ciekawe od jakiego dawna bo ja mam tdsa od 3 lat i nie zauważyłem przepływomierza a może źle patrzyłem a może masz fotke tego przepływomierza na tle silnika w którym on jest miejscu bo ja pierwsze słysze o takim urządzeniu w tds

sprawdz tutaj jak nie wierzysz:::::::::
http://allegro.pl/show_item.php?item=73799760

TAK łatwiej!!!!

[ wiadomość edytowana przez: mibhell dnia 2005-11-25 00:10:33 ]

no masz racje dopatrzyłem sie na schemacie a umnie nie było bo to było 1.7 tds

[ wiadomość edytowana przez: hz10 dnia 2005-11-25 19:25:28 ]

Ja miałem problem z chłodnicą intercoolera, była dziurawa, nie trzymała ciśnienia i auto strasznie kopciło i miało z 90KM, kupiłem chłodnice intercoolera i burza pełne 143KM. TDS jest spoko tylko, żeby mniej palił, ja jezdzę pełny gaz i hamulec i spala 12 litrów, na trasie spali 6-7litrów.

tem przepływomierz który pokazywałeś był montowany w 2,5 tds ale oplach omegach (GM)

Cytat:
2006-01-28 18:16:30, zbigniew32 pisze:
Ja miałem problem z chłodnicą intercoolera, była dziurawa, nie trzymała ciśnienia i auto strasznie kopciło i miało z 90KM, kupiłem chłodnice intercoolera i burza pełne 143KM. TDS jest spoko tylko, żeby mniej palił, ja jezdzę pełny gaz i hamulec i spala 12 litrów, na trasie spali 6-7litrów.

Jak to możliwe te 6 litrów?własciwie to niemożliwe!jaja sobie robisz?

Cytat:
2005-11-25 18:40:04, hz10 pisze:
no masz racje dopatrzyłem sie na schemacie a umnie nie było bo to było 1.7 tds [ wiadomość edytowana przez: hz10 dnia 2005-11-25 19:25:28 ]

A po co ten przepływomierz w tds-ie?

Cytat:
2006-01-28 23:35:19, broks pisze:
A po co ten przepływomierz w tds-ie?

no pewnie po to samo co w innych czyli do pomiaru masy powietrza dostarczanego do silnika

bronks na autostradzie moj tds 2,5 spala ponizej 6 litrow bez klimy z klima zawsze 6,4 przy stabilnym wciskaniu pedala....i zima i latem to samo i ma swoje konie

myślę, że to jest możliwe (spalanie) mój 3.0 (w automacie) w trasie pali niecałe 7,5 litra

pozdro