| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
szymon1977 Blackpool UK | 2006-04-06 20:26:51 Czy warto kupić Daewoo Nexia? |
profil-usunięty | 2006-04-06 20:31:34 Nexia to taki zaokraglony Kadet.
Wolałbym kadeta gsi + remont silnika , skrzyni i zawiasu za tą samą kase. |
profil-usunięty | 2006-04-06 20:42:06 Ale szybciej korodujacy.
Jaki przedział cenowy cie interesuje ilo osobowe auto itp Tak patrze po allegro nexia to 5 tys max ale i tak wolałbym gsi. |
szymon1977 Blackpool UK | 2006-04-06 21:25:43 Po prostu w tej cenie Nexia to najłatwiejsze do znalezienia auto normalnej wielkości i sensonym stanie. |
CEHU F&F MEMBER Duży Kropek Iserlohn/Niemcy | 2006-04-06 21:34:02 bierz pod uwage że to DEAWOOOO... shit jakich mało!! |
WOYTAZ 126elx Mysłowice | 2006-04-06 21:49:56
stereoptyp... i pewnie jeszcze nie masz zadnego daewoo, tylko słyszałes od kolegi wujka szwagra ciotki....
|
HEMIGTX F&F MEMBER PF125p/Polonez C 1983 Większyce | 2006-04-06 21:55:52 Kumpel ma lanosa 1,5 100km i nienarzeka na niego Samochod ma dopiero 60tys. ale jezdzi i mruczy jak zdrowy lanosik Jakosc wykonania tylko siakas marna troszku jest ale pozatym git. |
szymon1977 Blackpool UK | 2006-04-06 21:56:53 No przecież wiem, że shit! Tylko się zastanawiam, czy lepiej kupić styranego Golfa III, zardzewiałą Astrę, czy naprawdę ładną Nexię? |
tomx1 matiz,atos, lanos 2.0 Pszczyna | 2006-04-06 22:36:33 Jak zadbana to spokojnie mozesz kupic, sasiad ma nexie sedan, 220 tys km i smiga ładnie, wymienia tylko to co okresowo trzeba wymienic
W wypadku nexii łatwo trafic na zadbany egzemplarz
No i mozesz jeszcze popatrzec na espero, tez niezle auta
Zreszta mozesz zapytac na forum espero nieco wyzej
|
CEHU F&F MEMBER Duży Kropek Iserlohn/Niemcy | 2006-04-06 22:52:44 ale wiecie jak to jest jak ktos by mnie sie zapytał czy warto kupic malucha z 92 roku to odpowiedział bym mu bierz bo to udanny model pozatym tanie częscie i tez nic przy nim (praktycznie) nie trzeba robić...
Każdy chwali to coma i co mu sie podoba... ale tez na co go stać! ja osobiście uważam że deawoo to shit a poperam to tym że jeździłem jakis czas nexią kumpla, jakos wykonania wnętrza TANDETA!! jakich mało wszystko skrzypi gorzej niż w moim maluchu, pozatym deawoo jak sie nie psuje tak sie nie psuje ale jak się zacznie to radze od razu sprzedać bo jedna usterka ciągnie zaraz nastepną a to nie małe koszta a brnie sie nadal w takim gównie... |
dominikk F&F Wolny Słuchacz :) 126 problemów :) Gdynia | 2006-04-06 23:26:58 a nie uwazasz ze do 5 tys (a nawet duzo taniej)mozna cos z koncerny vw lookac??np. polo albo seat ibiza bardzo mile autka.. IBIZA
oczywiscie to tylko podladowe foto ale mozna znalezdz z mniejszym przebiegiem w bdb stanie moim zdaniem w cos takiego lepiej zainwestowac niz w nexie no chyba ze masz od kogos zaufanego kto dobrze o nia dbal.. ale chyba wybral bym takiego seacika [ |
Booguc F&F Sympatyk Wspomnienie po piekn ... Warszawa/Ursynów | 2006-04-06 23:32:36 mojej kobity mama ma nexie, co prawda to daewo ale naprawde niezawodny samochod, smga nia od ladnych paru lat i jak narazie nic nie nawalilo. MI sie nawet podoba nexia szczegolnie w sedanie. |
tomx1 matiz,atos, lanos 2.0 Pszczyna | 2006-04-06 23:40:14
ale jedziesz ze stereotypami :p ja takie cos o japoncach slyszalem
a co do jakosci, to pewnie jakims rozklekotanym egzemplarzem jezdziles albo ja jakims wypasionym owszem jest troszke kanciato ale nic nie trzeszczalo :p
i nie bronie dełu, bo np astra i nexia w podbnym stanie znaaacznie sie roznia cena na korzysc nexii
|
jaqo F&F MEMBER 126elx + C classe Warszawa | 2006-04-07 06:58:47 Ja mam doczynienia z nubira 2. przejechala u nas 280 tys km. Silnik nie pali grama oleju, wnetrze sie wogole nie zuzylo, nie skrzypi(!) nawet po tym przebiegu. Nie psuje sie zabardzo, wiadomo jakies usterki czasem sa ale bardzo rzadko - jak w zwyklym samochodzie. Nigdy nie stanela na drodze. Jakos wykonania jest naprawde ekstra ale podobno we wczesniejszych daewoo bylo sporo gorzej (twarde skrzypiace plastiksy) ale tego nie wiem bo jezdzilem tylko tym. Ja tam mam pozytywne doswiadczenia po daewoo i chyba wszyscy ktorzy je mieli takie maja |
gumbas5 F&F Sympatyk German Style Katowice | 2006-04-07 08:38:55 bierz nexie, słaby, ale dobry silnik - mało pali (5-7litrów), większość egzemplarzy jest "bogato" wyposażonych, blachy (oprócz dachu i chyba masek) są ocynkowane - więc gadka o korozji jest mocno naciągana - jedyne co rzeczywiście szybko koroduje to wydech, do tego duży bagażnik w wersji sedan, no i to że łatwo znaleźć zadbany egzemplarz
co do wnętrza i jego marnej jakości, to za tą cenę jest ok i można się przyzwyczaić, ja bym brał jeśli masz fundusze, lepiej mieć auto ze skrzypiącym wnętrzem niż bite 3 razy (golf) zjedzone przez rude (kadett, astra) albo zajeżdżone (wszystkie trzy ) |