Autostrada Wrocław-Kraków

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od jutra, tj. od 29-10-2005 całą drogę z Wro do Krk można przejechać autostradą! Obecnie tylko na odcinku z Ktw do Krk pobierane są opłaty (pewnie najwyższe w Europie).

A już za dwa lata w 2007 ma być gotowy odcinek ze Zgorzelca do Krzywej. To dopiero będzie jazda!

Pozdr.,
Wrolo

Tyle że w Chorzowie niedawno oddany odcinek jest juz w remoncie szkody górnicze.

A nie, bo juz dzisiaj Autostrada A4

Cytat:
2005-10-28 15:16:31, Czarek_Rej pisze:
Tyle że w Chorzowie niedawno oddany odcinek jest juz w remoncie szkody górnicze.

Oj chyba dawno tamtęty nie jechałeś, remont zakończył sie 1,5 miesiąca temu

Cytat:
2005-10-28 15:27:05, Adam4302 pisze:
Oj chyba dawno tamtęty nie jechałeś, remont zakończył sie 1,5 miesiąca temu

Oj chyba dawno tatędy nie jechałeś! , remont zakończył sie 1,5 miesiąca temu a wg stanu na dzisiaj na pewnym odcinku uczymy auto latać!!...uskoki są potężne!

Cytat:
2005-10-28 23:23:41, bogdan1 pisze:
Oj chyba dawno tatędy nie jechałeś! , remont zakończył sie 1,5 miesiąca temu a wg stanu na dzisiaj na pewnym odcinku uczymy auto latać!!...uskoki są potężne!

Ja jeżdze tą drogą prawie codziennie, remont był w zupełnie innym mijescu niż jest ten JEDEN uskok. Uskok jest w rejonie budowy jakiegoś parkingu, stacji benzynowej czy czegoś w ten deseń, obejmuje obie jezdnie na całej szerokości

Cytat:
2005-10-29 13:13:57, Adam4302 pisze:
Ja jeżdze tą drogą prawie codziennie, remont był w zupełnie innym mijescu niż jest ten JEDEN uskok. Uskok jest w rejonie budowy jakiegoś parkingu, stacji benzynowej czy czegoś w ten deseń, obejmuje obie jezdnie na całej szerokości

dobra JEDEN USKOK...reszta to uskoki ...a poza tym jak jeżdzisz zastępczym to on się akurat mieści na tym załamaniu i nie powinieneś nic czuć .....i co z tego że remont był kilometr niżej ??...tyle co oddana "autostrada' na odcinku , który kosztował 3 razy tyle co normalnie bo stosować mieli specjalne technologie antyszkodowogórniecze i co ??...

Teee.....Adaś...Ty to masz jakieś profity od tych szmaciarzy autostradowych że tak bronisz tego syfu ???

Cytat:
2005-10-29 14:38:57, bogdan1 pisze:
dobra JEDEN USKOK...reszta to uskoki ...a poza tym jak jeżdzisz zastępczym to on się akurat mieści na tym załamaniu i nie powinieneś nic czuć .....i co z tego że remont był kilometr niżej ??...tyle co oddana "autostrada' na odcinku , który kosztował 3 razy tyle co normalnie bo stosować mieli specjalne technologie antyszkodowogórniecze i co ??...

A to fakt, ekspertyzy, technologie za miliony ojro, a jak przyszło co do czego, to i tak teren osiadł, i to jeszcze przed otwarciem tego odcinka
Cytat:
Teee.....Adaś...Ty to masz jakieś profity od tych szmaciarzy autostradowych że tak bronisz tego syfu ???

Jedyny profit jaki z tego mam to to, że w tej chwili nawet maluchem jade z katowic do gliwic 20 minut, podczas gdy drogami alternatywnymi przynajmniej dwa razy dłużej. Druga sprawa, że po wczorajszym otwarciu odcinka dookoła gliwic, z tego miasta prawdopodobnie korki tez znikną.

Cytat:
2005-10-29 15:32:54, Adam4302 pisze:
... Druga sprawa, że po wczorajszym otwarciu odcinka dookoła gliwic, z tego miasta prawdopodobnie korki tez znikną.

No i bardzo dobrze, ja tez srednio raz w tygodniu do wrocka jezdze i omijalem gliwice szerokim lukiem (niestety betonka zostala)... No a teraz to bedzie jazda

ale jakie jaja były wczoraj przy otwarciu..... mieli otworzyć o 11.00 a le zrobili sobie balange... w efekcie do zjazdu z autostrady utworzył się gigantyczny korek.......
jechałem o 14.00 do gliwic.... ale pojechałem prze mikołów.... w jednym miejcu widać tam A4 przy kopalni..... widziałem w tym miejcu sznur tirów

był kilku jak nie kilkunastokilometrowy korek......... w antyradiu mówili że kieroowcy zawracali i pod prąd poboczem wracali do katowic.....

A4 otwarli dopiero o 16.00
a tak wyglądała autobana o 14.00 (zdj kolegi z Silesia Team)

Co do uskoków to jest ich dużo.... ale na tym największym spokojnie 180 się da przejechać

ale pół biedy jazda osobówką..... tragedia jest jazda dostawczakiem z pustą paką.... wtedy dopiero widać jak droga jest nierówna........

pozdro

Obecnie na autostradzie - inaczej na odcinku autostrady - Kraków-Katowice znów zaczęła sie naprawa drogi. Ciekawe za co płacę nie tylko Ja użytkując tą beznadzieję. Co sie zaś tyczy jazdy drugą częścią autostrady to opowiem wrażenia po powrocie z "wojaży" po Polsce.

Cytat:
2005-10-29 15:32:54, Adam4302 pisze:
Druga sprawa, że po wczorajszym otwarciu odcinka dookoła gliwic, z tego miasta prawdopodobnie korki tez znikną.

Witam Was!
Wiadomość dla Adasia i innych, którzy bywają w Gliwicach!
Od piątku NIE MA korków, Pszczyńską leci sie spokojnie w obie strony, w centrum stoi się najwyżej jedną zmianę świateł. JEST BOSKO!!!

Co do uskoku: mogllby to już naprawić... już dosyć zawieszenia napsuło! Wolf, tiry w piątek ciągle jeszcze sunęły przez plac Piłsudskiego... Nie wiem po co oni zjeżdżają z A4. Ale dopiero się zacznie, jak będzie płatna od Sośnicy do Kleszczowa. Wtedy będziemy mówić, że lepiej już było...

Cytat:
2005-10-30 19:07:22, Andrzejjs pisze:
Ale dopiero się zacznie, jak będzie płatna od Sośnicy do Kleszczowa. Wtedy będziemy mówić, że lepiej już było...

Ale przeciez A4 jako obwodnica gliwic ma być bezpłatna. Płatna ma być dopiero od Kleszczowa w strone Wrocławia. Zresztą co roku są inne teorie na ten temat

Cytat:
2005-10-30 19:31:48, Adam4302 pisze:
Ale przeciez A4 jako obwodnica gliwic ma być bezpłatna. Płatna ma być dopiero od Kleszczowa w strone Wrocławia. Zresztą co roku są inne teorie na ten temat

Racja... łane na odcinku za gliwicami do wrocka... a co do "równosci" autostrady najlepiej ją mozna sprawdzic jadąc własnie dostawczakiem. Ja juz miałem okazje pomykac do gliwic TRYCKIEM. Bogus pewnie tez swoją Renówką... masakra... telepie jak najakiejs wiejskiej drodze.

Cytat:
2005-11-01 10:32:49, Czarek_Rej pisze:
"... co do "równosci" autostrady najlepiej ją mozna sprawdzic jadąc własnie dostawczakiem. .............. masakra... telepie jak najakiejs wiejskiej drodze..."

OOOOo DOKŁADNIE!!.....w osobufce pewnie nie ma nawet 30% tych wrażeń

A ja dziś jechałem z Gliwic do Wrocka, bajera Tylko dojechać do tej autostrady betonówką to tragedia

Z Achanu w Mikołowie wyjechać w prawo to tragedia

Cytat:
2005-11-01 21:05:34, malin2 pisze:
A ja dziś jechałem z Gliwic do Wrocka, bajera Tylko dojechać do tej autostrady betonówką to tragedia

Był na śląsku i nic nie powiedział, niedobry
A jeśli chodzi o gliwice, to trzebabyło odrazu jechać na nową autostrade a nie na betonówke

Cytat:
2005-11-01 21:09:15, malin2 pisze:
Z Achanu w Mikołowie wyjechać w prawo to tragedia

Dobrze Ci tak! .....jak mówi Adam trza się było pochwalić wizytą na Śląsku....naewt jakbyśma browara nie wypili razem to przynajmniej informacji byśma udzieliły konkretnej!.....a tak .....Gdzieś Ty się chłopie błąkał po jakiś zadupiach ...nie można było NORMALNYMI drogami ??

Pozdrowionka!