Doplyw powietrza p.306

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wydaje mi sie ze moj peugeot 306 spala troszke za duzo bo po miescie jest to ok 11l nieco lepiej jest na trasie ok 8l . Poniewaz mam odłaczona rure z doplywem powietrza do filtru powietrza to ktos mi powiedzial ze to moze byc przyczyna wiekszego spalania lecz jak ja podlacze to samochod strasznie sie dusi. Spytalem czy tak powinno byc z ta rura mojego montera gazu on odp mi ze wszystko jest wporzasiu. Posze was o potwirdzenie mi jego tezy lub jej obalenie
ps. jeszcze jedno jak odpalam samochod po zimnej nocy musze przejechac na benz ok 3 km zanim bede mogl przelaczyc bez problemow . Czy to jest normalne??
Dziekuje z góry wszystkie sugestie

Cytat:
2006-02-24 10:04:43, mexik82 pisze:
Wydaje mi sie ze moj peugeot 306 spala troszke za duzo bo po miescie jest to ok 11l nieco lepiej jest na trasie ok 8l . Poniewaz mam odłaczona rure z doplywem powietrza do filtru powietrza to ktos mi powiedzial ze to moze byc przyczyna wiekszego spalania lecz jak ja podlacze to samochod strasznie sie dusi. Spytalem czy tak powinno byc z ta rura mojego montera gazu on odp mi ze wszystko jest wporzasiu. Posze was o potwirdzenie mi jego tezy lub jej obalenie ps. jeszcze jedno jak odpalam samochod po zimnej nocy musze przejechac na benz ok 3 km zanim bede mogl przelaczyc bez problemow . Czy to jest normalne?? Dziekuje z góry wszystkie sugestie

jaki silnik w tym peugocie? i ile ci spalał benzyny wcześniej?
Co do tego przełaczenia na gaz to jest to normalne masz taki ustawiony próg temperatury i dopóki się auto nie rozgrzeje wcześniej nie przełaczysz.Możesz poprosić gazownika żeby ci ewentualnie obniżył ta temperaturę

po pierwsze wielkie dzieki za szybka odp
z ta temp to mnie zle zrozumiales bo ja moge przelaczyc w kazdej chwili jak tylko przekrocze 3000 obrotw wiec wystarczy przegazowac ale mi odrazu samochod gasnie chyba ze przejade na benzynie ok 3km to wtedy moge spokojnie przeloczyc. Mi sie poprostu wydaje ze az te 3 km to za duzo bo w sumie jeszcze po miescie czeto jakies 2 km i wtedy musze na benzynie a jak wiemy to kosztuje
a na benzynie po miescie spala mi ok 9l