| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
niobass CB FORUM nadajnik civic coupe Szydłowiec | 2006-01-16 18:53:21 najpierw sprawdż gdzie( w którym miejscu na dachu) masz naj mniejswzy SWR, a dodiero rub dziure i montuj antene.
|
szopenradom Radom | 2006-01-16 22:01:33 hmm a jak mam to sprawdzic? Antene na magnesie przykladac? A jakby takby tak przed montazem sprawdzic magnesem hustlera swr? byloby to wiarygodne? |
![]() Andrzej_Zamosc CB FORUM nadajnik Citroen Xantia/Traba ... Corby,Northants,UK | 2006-01-17 11:06:02 niobass----sprawdzenie gdzie jest swr najniższy???texasem??colorado? jedna ma 208 cm, druga prawie 200, obie montowane na główki PL...Jak to sprawdzic??
Texas dla mnie jest lepszy..Mieliśmy takiego na służbowym samochodzie>szalona antena.No i wygląd ma zajebaszczy. Wbijasz antenę w środek dachu i ma być...Środek jest zawsze najlepszym miejscem na antenę, a zamocowanie w dziurze to już całkiem sama radość...jezeli dobrze zamontujesz,to masa bedzie jak ta lala, chyba,ze masz plastikowy dach ;] pozdrawiam Andrzej |
szopenradom Radom | 2006-01-17 14:59:08 Co prawda nie mam miarki SWR ale to sie jakos zalatwi jak zamontuje antene. I rozumiem, ze nie zabardzo mam jak sprawdzic miejsce z swr najlepszym za pomoca tych antenek... |
![]() Andrzej_Zamosc CB FORUM nadajnik Citroen Xantia/Traba ... Corby,Northants,UK | 2006-01-18 10:33:58 dokladnie....swr mozesz zmierzyc dopiero po zamontowaniu anteny na samochodzie,więc nie ma możliwości zrobienia tego wcześniej.A centralna część dachu jest najlepszym miejscem na zamontowanie anteny.Myślę,że bez najmniejszego problemu zestroisz antenę.
|
niobass CB FORUM nadajnik civic coupe Szydłowiec | 2006-01-18 18:45:54
Koledzy to nie dokońca jest tak! Można sprawdzić trzeba mieć tylko podstawe magnetycznąna PL i miareczke, zakręcasz,stawiasz i szukasz.Znajdujesz np 1.2-1.3 wiercisz dziurke mocujesz i masz 1.1 Ja też najlepszy SWR mam tak na środku dachu(1.1) antenka SIRIO AS 100 PL(na magnesie) "szopenradom" - a jak masz jakieś większe problemy z zamontowaniem to w Radomiu jest serwis A-Z STUDIO na Żeromskiego |
dcnt CB FORUM president Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2006-02-07 12:15:12 Taka moja refleksja, na temat montazu antenki.
Mam zamontowana na uchwycie rynienkowym z lewej strony nad slupkiem srodkowym i po polrocznych testach, chyba przejde na magnes (dziury nie bede wiercil) i bedzie antena stala na dachu gdzies na srodku jesli chodzi o szerokosc i blizej tylu auta. Powodem jest to, ze: mam bardzo dobry zasieg w PRAWA strone auta (ok 15km w linii prostej), bardzo kiepskawy w lewa (max 3-5 km), i sredni w przod i tyl (ok 7-10). Czyli samo przez sie sugeruje ze nie jest najlepiej. Na zmianie zyskam lepsze zasiegi w przod i tyl (ze wskazaniem na przod) pogorszy z prawej, a polepszy z lewej. Dla ciekawskich, magnes bedzie stal na stale, nie bedzie ruszany, jak najmniej przewodu na dachu bedzie, a ze mam z tylu, cos ala pioro (takie cosik stalowe) to bedzie do czego przymocowac przewod zeby nie platal sie po dachu. Skladana/odkrecana bedzie tak jak teraz antenka. Jesli ktos moze sobie pozwolic na dziure w dachu GORACO polecam, to jest to co powinno byc
No to tyle pismaczenia |