MotoNews.pl

Ogrzewanie w Omega B

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szanowni koledzi
W mojej Omedze zaistniał problem z ogrzewaniem. Po przewałkowaniu postów na Szanownym Forum i wykonaniu wszelkich poleceń i zaleceń czyli:

1. Wymiana płynu chłodzącego
2. Nowy termostat
3. Czyszczenie układu chłodzenia + zaaworu pomiędzy silnikem a nagrzewnicą

Występuje taki objaw
Przewody nagrzewnicy gorące a z nawiewów leci letne powietrze.
Zacząłem sprawdzać przewody podciśnienia i znalazłem nieszczelność . Pod kierownicą są dwie kostki do których podłączone są przewody podciśnienia jedna wogóle nie trzyma powietrza i obydwie maja wolne króćce czy to normalne?

Prosze o pomoc

jeżeli wszystkie weze sa ciebłe to znaczy ze przez nagrzewnice nie leci powietrze. dobrze kombinujesz a układ podciśnienia musi bać zawsze szczelny, innaczej nie będzie prawidłowo funkcjonował, nawet mogą być problemy z wolnymi obrotami

U was też z tego nadmuchu za pdłokietnikiem leci letnie powietrze, nawet jak z przednich nawiewów wali gorące jak diabli ?

Cytat:
2006-02-07 16:39:54, sitas9 pisze:
U was też z tego nadmuchu za pdłokietnikiem leci letnie powietrze, nawet jak z przednich nawiewów wali gorące jak diabli ?

W mojej leci zewszad tak samo cieplo i tak samo zimno

widac kolega ma problem z nagrzewnica..mozliwe ze jest zabita jakims szlamem i kamieniem...
mialem tak kiedys w R19...

jesli jest zawaloo slagbo sie nagrzewa...a wentylator dosc skutecznie chlodzi wiec wieje zimnym

szukaj nowej nagrzewnicy

savvy

a jak leci z lewej strony pojazdu chłodniejsze a z prawej cieplejsze powietrze to co to może być