Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Rava Omega B Kombi Jełowa | 2006-02-06 22:56:40 Szanowni koledzi
W mojej Omedze zaistniał problem z ogrzewaniem. Po przewałkowaniu postów na Szanownym Forum i wykonaniu wszelkich poleceń i zaleceń czyli: 1. Wymiana płynu chłodzącego 2. Nowy termostat 3. Czyszczenie układu chłodzenia + zaaworu pomiędzy silnikem a nagrzewnicą Występuje taki objaw Przewody nagrzewnicy gorące a z nawiewów leci letne powietrze. Zacząłem sprawdzać przewody podciśnienia i znalazłem nieszczelność . Pod kierownicą są dwie kostki do których podłączone są przewody podciśnienia jedna wogóle nie trzyma powietrza i obydwie maja wolne króćce czy to normalne? Prosze o pomoc |
![]() sitas9 MV6 morąg | 2006-02-07 16:39:54 U was też z tego nadmuchu za pdłokietnikiem leci letnie powietrze, nawet jak z przednich nawiewów wali gorące jak diabli ? |
![]() KOLIBERk LOB SYMPATYK S63 + G65 Londyn | 2006-02-07 18:08:07
W mojej leci zewszad tak samo cieplo i tak samo zimno ![]() |
![]() savvy Opel Omega Caravan Oborniki Śląskie | 2006-02-08 09:33:35 widac kolega ma problem z nagrzewnica..mozliwe ze jest zabita jakims szlamem i kamieniem...
mialem tak kiedys w R19... jesli jest zawaloo slagbo sie nagrzewa...a wentylator dosc skutecznie chlodzi wiec wieje zimnym ![]() szukaj nowej nagrzewnicy ![]() savvy |
mik41 omega tzw.C 2.5 td Leicester UK | 2006-02-10 09:12:52 a jak leci z lewej strony pojazdu chłodniejsze a z prawej cieplejsze powietrze to co to może być |