Internet-alternatywa dla chello

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam stalke w chello, ale chyba chcialbym zrezygnowac. W tym momencie place 150 zl razem z telepudelkiem i mam predkosc 512 kb/s. Z jakiego operatora wy korzystacie? Nie chce internetu razem z telewizja, wiec chello i aster odpada. Do neostrady tez nie chce, a wiecej firm nie znam... Moze macie jakies doswiadczenia na temat internetu radiowego? Moze znacie jakis operatorow dzialajacych w wawie (teren brodna)
Bede wdzieczny za odp

P.S wiem ze to troszke of top ale mam nadzieje ze cos pomozecie

ja odszedlem z chello, jestem w aster i mam zajebiste warunki

ale ja niechce telewizji... tylko sam internet. Nie wiesz mozna wziasc z aster sam net? chociaz i tak mi nie podlacza bo w moim bloku jeszcze kabli nie podciagneli, sasiedzi sie dowiadywali ostatnio i dupa...

Ja korzystam z prywatnej firmy. Mam radiolinię, antenę na dachu i abonament 60zł. Żadnych limitów transferu, za to prędkość pobierania różnych rzeczy z netu zaczyna sieod 90k/sek, a kończy na 470k/sek.

Ja mam neostrade i nie narzekam choc nie ukrywam ze wolal bym miec astera ale u mnie nie ma mozliwosci niestety

pozdr

Cytat:
2005-02-27 22:25:23, Focus86 pisze:
Mam stalke w chello, ale chyba chcialbym zrezygnowac. W tym momencie place 150 zl razem z telepudelkiem i mam predkosc 512 kb/s. Z jakiego operatora wy korzystacie? Nie chce internetu razem z telewizja, wiec chello i aster odpada. Do neostrady tez nie chce, a wiecej firm nie znam... Moze macie jakies doswiadczenia na temat internetu radiowego? Moze znacie jakis operatorow dzialajacych w wawie (teren brodna) Bede wdzieczny za odp P.S wiem ze to troszke of top ale mam nadzieje ze cos pomozecie

wybredny jestes
Trzeba wiedziec ze poza tymi operatorami to wlsciwie juz pozostaja ci dostawcy lokalni w twoim regionie.

Ja mam chello w domu Wzialem w jakiejs promocji tez mam 512 i smiga az milo. W pracy mam 256 na 5 osob - irytujace A jedyna alternatywa bylo Neo. A ja siakis taki rewolucyjny jestem i nie bede placil bezposrednio monopolistom. Innym dam zarobic

Cytat:
2005-02-28 09:30:33, LifeGuard pisze:
wybredny jestes

no nie jestem wybredny tylko tak po prostu jest. Chetnie bym zostal w chello ale nie wiem czy oni daja sam internet bez telewizji, aster nie podlacze bo nieokablowany blok, a neo po prostu nie chce

Cytat:
2005-02-28 09:30:33, LifeGuard pisze:
wybredny jestes

no nie jestem wybredny tylko tak po prostu jest. Chetnie bym zostal w chello ale nie wiem czy oni daja sam internet bez telewizji, aster nie podlacze bo nieokablowany blok, a neo po prostu nie chce
Rawuk a slyszales ze podwyzszyli nam transfer w chello podobno zamiast 512 ja mam maks 1 megabit/s sprawdz sobie transfer TUTAJ

Ja mam radiową drogą a płace 25 zeta miesiecznie i śmiga aż miło...

Cytat:
2005-02-28 12:39:57, Focus86 pisze:
Rawuk a slyszales ze podwyzszyli nam transfer w chello podobno zamiast 512 ja mam maks 1 megabit/s sprawdz sobie transfer TUTAJ

Zobacze w domu ale ja wole >>> TO <<< A ile teraz wyciskasz na swoim laczu

777
patrzylem na stronce upc i rzeczywiscie nie maja juz w ofercie netku o predkosci max 512. Teraz najslabszy jest 256 a potem nastepny to juz 1megabit

Cytat:
2005-02-28 12:39:57, Focus86 pisze:
no nie jestem wybredny tylko tak po prostu jest. Chetnie bym zostal w chello ale nie wiem czy oni daja sam internet bez telewizji, aster nie podlacze bo nieokablowany blok, a neo po prostu nie chce Rawuk a slyszales ze podwyzszyli nam transfer w chello podobno zamiast 512 ja mam maks 1 megabit/s sprawdz sobie transfer TUTAJ

O ile wiem to kiedyś można było mieć sam net bez TV.

ja mam internet z sieci lokalnej i wyciskam w okolicach 200 Kb/s i płace 58 zł i jestem zadowolony bo jak cos nie dziłaa to mam sie na kim wyżywac

A my z Janiem mamy internet (i telefon zarazem) w Sferii. Kombinowaliśmy niemało jak by tu sobie net zapewnić i wyszło, ze Sferia to najrozsądniejsze wyjście.

Jest to net przez telefon, więc nie jakiś zaj...ście szybki (z tego, co wypisuje to szybkość wynosi ok. 115,2 Kb/s), filmów może się nie ściągnie się, ale nam nie o to chodziło. Stronka klubowa i inne dyrdymałki chodzą dobrze - w kawiarence netowej obok net chodzi dużo wolniej.

Za terminal (taka malutka skrzyneczka z antenką i zasilaczem) zapłaciliśmy 2,44zł, a miesięcznie płacimy 75zł za net+telefon, z tym, że mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu, a ten telefon jest już nasz, internet również.

Polecamy.

[ wiadomość edytowana przez: Rusty dnia 2005-02-28 22:08:06 ]

Ja mam jednak 512 kbps bo w testach mam max 350 kbps wiec to by tak wychodzilo

Ja miałem neo 768 kbit
ale ponieważ umowa się skończyła i jedyne co mieli do zaproponowania to nowa neo z limitem... to przeszedłem na chello... wersja teoretycznie 2Mbit za 140zl czy jakoś tak...
PS. net mam rozdzielony na 3 kompy... z czego na każdym dość duże obciążenie

wyniki:
testy focusa: 470

testy rawuka wg mnie bardziej miarodajne ze wzgledy na typ testu i powtarzalnosc wynikow...:

down: 798,91kbit/s (99,86kb/s)
up: 244,29 kbit/s (30,53 kb/s)

przy teoretycznym przekierowaniu na jeden komp: (w praktyce tylko blokowanie portow pozostalych kompów na routerze)

down: 1,16Mbit/s (145,64kb/s)
up praktycznie taki jak wyzej

Kurde Nomad pozycz mi kawalek do roboty Ja u siebie maxa 400 wyciagam ale jak na jedna osobe (czyli mnie) to w zupelnosci wystarcza

jak sie robi ten test. bo bym sobie w pracy i w domu sprawdzil

Nie ma sprawy... mój komp i tak nie wytrzymuje tego transferu... jak odpale podrasowanego muła to z www już czasem lipa...

btw. nie masz zbędnego proca intelowskiego tak z 700MHz ??