MotoNews.pl

Dobry warsztat w W-wie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Poszukuję dobrego warsztatu, to znaczy że nie oszukują i nie ździerają. Może potraficie mi pomóc. Mam poldka kombi od 5 lat i czasem trzeba coś w nim zrobić. Najlepsza lokalizacja to Gmina Wawer lub Wilanów, może Sadyba. Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich szczęśliwych posiadaczy poldków (a wszczególności tych co mają kombi)!

A patrzyłeś do działu z naszymi partnerami? tam są adresy sklepów i warsztatów

Przeglądałem, a jakże. Ale niestety większość to sklepy z częściami, oponami. Brak jest natomiast adresów warsztatów. Jest podany adres poza Warszawą i drugi na Woli. Mam nadzieję, że może ktoś poradzi, gdzie ostatnio naprawiał i był zadowolony. Niestety nie wszystko da sie samemu radę zrobić

luknij w ten wątek tam jakies adresy chyba chłopaki zapodawali

Dzięki!!! Podjadę i pogadam z Panem Mietkiem.

-------------------------------------------------------------------------------

[ wiadomość edytowana przez: Janek_125p dnia 2005-11-13 12:09:35 ]

sluchaj, bo akurat mowie. podstawa to pojawic sie w norblinie czy na innych imprezach fsoak, cos porobic z kolegami, dac cos od siebie, a z pewnoscia koledzy pomoga bardziej i taniej niz zadajac pytanie tak od hop siup znikad. kiedy ostatnio polecilem jednego goscia swojemu koledze mechanikowi, to ten malo sie nie obrazil na mnie. koles dupe mu zawracal tuz przed polnoca. a tak to sa namiary podane przez kolegow. jesli podaja to nie moga byc zle.

Dzięki za odpowiedź. Szukam zwykłego warsztatu, który za dobra pracę nie ździera do gołego, a miałem takie wypadki. Nie znam zbytnio sie na mechanice. Drobne rzeczy robię sam, a bardziej skomplikowane, wymagające warunków i odpowiednich narzędzi muszę zlecać. Takie życie. Napewno nie jestem osobą, która wydzwania przed północą z czym kolwiek. Mam zasadę, że inni też muszą odpocząć. Także nie musisz się obawiać. Zawsze można poczekać do następnego dnia. Spokojnie. Świat sie nie zawali.
Pozdrawiam

jakiś normalny klijęt ? Pagan wcale nie przesadza czasami to się zdarzy naprawde człowiek, który sam nie wie czego chce. Chce żeby samochód był na wczoraj to ty zapierdzielasz jak wół całą noc a potem mówi sory jednak mi już nie potrzebny samochód. Przyjeźdza po tygodniu zabrać samochód i nawet grosza nie weźmie, nawet kasy za graty.. Są tacy co próbują wymusić na Tobie odebranie samochodu bez płacenia za robote... oczywiście stawiając sie z obstawą. I jeszcze żeby naprawde był na nich przekręt zrbiony czy jakaś machloja albo drogo. Nie oni poprostu mają nie równo pod sufitem... Polska

Znam niestety obie strony medalu bo miałem takiego klienta który potrafił po 3-4 x w tygodniu przyjechać i marudzić że w jego poldku coś jest nie tak (auto było na gwarancji ale FSO za to nie chciało płacić). Gdy mechanicy go widzieli jak podjeżdża ulicą to łapali najgorsze roboty byle jego nie brać na warsztat.

Z drugiej strony umówiłem się w znajomym warsztacie (po raz pierwszy w życiu) że mi zrobi uszczelkę w hultaju za 400,- zł to rozebrał i teraz chce ok. 2 - 3 tys. zł. i drugi miesiąc samochód jest nie zrobiony

Cytat:
2005-10-27 10:53:34, JerryP pisze:
Z drugiej strony umówiłem się w znajomym warsztacie (po raz pierwszy w życiu) że mi zrobi uszczelkę w hultaju za 400,- zł to rozebrał i teraz chce ok. 2 - 3 tys. zł. i drugi miesiąc samochód jest nie zrobiony

A mówiłem przyjedz domnie to zrobimy szybko i tanio!

Cytat:
2005-10-27 10:53:34, JerryP pisze:

Trzeba było podjechać do mojego ulubionego warsztatu w Legionowie.

Cytat:
2005-10-27 11:11:02, KraseK pisze:
A mówiłem przyjedz domnie to zrobimy szybko i tanio!

Z bulgoczącą chłodnicą daleko bym nie zajechał dlatego zaprowadziłem do najbliższego warsztatu bo to teść mojego "kolegi"

Cytat:
2005-10-27 08:24:06, Hayden pisze:
Dzięki za odpowiedź. Szukam zwykłego warsztatu, który za dobra pracę nie ździera do gołego, a miałem takie wypadki. Nie znam zbytnio sie na mechanice. Drobne rzeczy robię sam, a bardziej skomplikowane, wymagające warunków i odpowiednich narzędzi muszę zlecać. Takie życie. Napewno nie jestem osobą, która wydzwania przed północą z czym kolwiek. Mam zasadę, że inni też muszą odpocząć. Także nie musisz się obawiać. Zawsze można poczekać do następnego dnia. Spokojnie. Świat sie nie zawali. Pozdrawiam

Witaj!!!

Wawer- Mragowska 2

872 0000

0603 275159

Jacek. Nier zdziera. Fachowiec w kazdym calu. Troche dziwne poczucie humoru,ale mechanika to dla niego pikus

Polecam!!!

-----------------
http://plepleple.pl

Jeżeli chcesz to odezwij się do mnie gg 1545567
prowadzę mały warsztat na marysinie, a jeżeli nie ja to obok mnie jest człowiek który całe życie przepracował w fso i teraz robi samochody w garażu, a ceny i wiedza jest super

eeee Jerry dałaś ciała . Było trzeba samemu robić a jak nie to meldować. Starszy miał to samo i wieczorem rozebrałem, z rana do palowania za 2 godziny montaż i zrobione. A wsumie jak on robił Ci tylko uszczelke to za co on chce ku*** 2 tys ?? Silnik Ci kupił drógi ?

Cytat:
2005-10-29 20:47:28, el_comendanto pisze:
Witaj!!! Wawer- Mragowska 2 872 0000 0603 275159 Jacek. Nier zdziera. Fachowiec w kazdym calu. Troche dziwne poczucie humoru,ale mechanika to dla niego pikus Polecam!!!

Hmmm a więc.... jesteśmy w plecy: Uszczelka pod głowicą + 2 komplety sprzęgieł Valeo + robocizna do tego wszystkiego. W efekcie ~1000zł na minusie.

Ale może to ja mam poprostu pecha... Rzeczoznawcy z Valeo mówią co innego. Pan Witold (polecony przez Grzecha) co do uszczelki - stwierdził że to efekt niedokręconej głowicy.

Co do moich odczuć - p.Jacek sprawia wrażenie prawdziwego fachury. Poza tym facet na poziomie. Ciężko o takiego mechanika.

Niestety... jak widać i najlepszym zdarzają się wpadki...

Dobra panowie teraz powaznie. Bez gadania o NOrblinie bo nikt nie bedzie calego dnia spedzal nad moja przekladnia i resorami.

WYczyny "mechnika" moje tatusia wszyscy widzieli swegoczasu pod kliprem(lakier na dachu, kiera, przekladnia) pamietacie jak strzalek wygladal, z racji tego ze to juz niedlugo bedzie 100% moj samochod, a Olo wyjezdzas i nie ma czasu, prosze poleccie mi dobrego mechnika, ktory mi zrobi pare rzeczy w samochodzie i nie zedrze jak za zboze, bo niestety pan krzysio jest tani i dla tego moj staruszek doń jezdzi, nie wazne ze pieprzy robote, krzywo kiere załozyl, wazne ze tani. Prosze bardzo kochani poratujcie w potrzebie.

Witam!!!

Z czystym sumieniem moge polecic Ci warsztat mojego kolegi w Wawrze na ul. Mragowskiej 2. Chlopak jest konkretny i rzeczowy, nie zdziera, i auta fiatopodobne ma w malym palcu. Telefon:

o 22 872 0000

albo

0603 275 159

Jacek.

-----------------
http://plepleple.pl