| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Ania-MaxCarAudio Profesjonalista Audi A3 Bydgoszcz | 2005-12-16 10:12:16
o matko!
co Ty piszesz?
kolejna komora egzekucyjna dla dźwięku, a swoja skromna opinie uzasadniam dosc skrótowo Zamontowales 10 cm na przód, bo nie było miejsca na większe, ale z tyłu półke zrobiłes. Zamiast tej półki wystarczyło zrobić panele na przód pod 16,5 cm, wytłumić drzwi, ewentualnie zainwestowac w lepsze radyjko i tyle. Mialbys w aucie taki dźwięk, ze nie potrzebowalbys tuby i wzmacniacza, które swoja droga wiele nie dodaja. Tub szczerze nie polecam, sa duzo duzo gorsze od skrzynek
Na prawde czasami nie warto pakowac na ilosc, bo ZAWSZE w car audio najistotniejsza jest jakosc. Gdybym ja miała za zadanie stworzyc prawdziwy dźwięk - sprzedalabym caly sprzet w aucie, kupila glosniki systemowe 16,5 (vify bądź proa systems simplex), zrobila panele, wytlumila drzwi. I wiem, ze to graloby pożądnie. Pozdrawiam i z gory serdecznie przepraszam za wypowiedz, ale taka bylaby opinia kazdego eksperta z branży car audio. Ania Seroka Max Car Audio Bydgoszcz [ wiadomość edytowana przez: Ania-MaxCarAudio dnia 2005-12-16 10:21:31 ] |
koniol TICO zabrze | 2005-12-16 14:59:28 Acha jeszcze kilka słów do Ani.
Aniu gra pożądnie i czysto>pozdro |
koniol TICO zabrze | 2005-12-17 22:41:04 No wlaśnie stary i tu masz racje. ![]() |
Ania-MaxCarAudio Profesjonalista Audi A3 Bydgoszcz | 2005-12-18 21:44:32 mój błąd, ale postaram się podejść do tematu mniej eeee na zasadzie demolki
Ciężko jest czasami, ale zdecydowanie zgadzam się, że dla każdego dobry dźwięk oznacza coś innego. Co do tych paneli to jednak upierałabym się, że byłyby lepszym rozwiązaniem, mimo problemów związanych z pracą nad nimi
ps jestem pod wrażeniem sprzętu Rookie
ps 2 postaram sie troche zmnieć podejscie ps 3 nie wiem na ile mi sie to uda
pozdrawiam |
Ania-MaxCarAudio Profesjonalista Audi A3 Bydgoszcz | 2005-12-20 16:44:12 Nie zapominajmy o tym, że pracuje w branży car audio i nie moge wszystkich głaskać, nie po to jestem na tym forum :/
Pytałeś o opinie, liczyłes sie z negatywnymi równiez. Ile trzeba miec kasy moim zdaniem? Czytaj uważniej moje wypowiedzi. Zadałes pytanie- ja odpowiedzialam na nie, a teraz sie okazuje ze malo potrzebnie, bo nawet nie zadales sobie trudu, zeby dokladnie przeczytac
"Na prawde czasami nie warto pakowac na ilosc, bo ZAWSZE w car audio najistotniejsza jest jakosc. " Za 1400 mialbys porzadny sprzet, grajacy kosmicznie wrecz w porownaniu do tego co masz teraz:/ Mnie sie nie podoba pakowanie glosnikow gdzie tylko wlezie, podoba mi sie JAKOŚĆ, a za te cene juz bys ją miał. A dla mnie to nie jest "tylko tiko", dla mnie to jest świetne auto. Rookie- Microprecision wrecz potrzebuja pelnego wytlumienia drzwi, bez tego nie bedzie dynamiki, nawet najlepszy glosnik bedzie gral plytko Szkoda takim glosnikom nie pozwalac na granie W razie co odezwij sie na gg
Co ja dzisiaj tak smuce ?
|
koniol TICO zabrze | 2005-12-20 21:15:39 hahaha.rozbawiłaś mnie pozdro |
Ali-En Car-Audio Mercedes C36 AMG Opole | 2005-12-20 23:43:28 Koniol: ja rozumiem Anie i jej podejscie. Bardzo czesty problem to wlasnie pakowanie mocnych glosnikow na tylna polke. Mialem takiego kumpla ktory przyjechal do mnie kadetem i prosil abym pomogl mu podlaczyc glosniki na tyl (dwie elipsy). Nie chcial sluchac, zrobilismy jak chcial. Po paru tygodniach przyjechal bo mu sie polka zalamala zeby mu wyciac ze skeljki polke. Wtedy jakos udalo mi sie go przekonac zeby zamontowac te elipsy w drzwi bo miejsca bylo sporo. Wiem ze tu powinien byc zestaw odseparowany ale robilismy to z czego bylo i ja nie jestem zaden spec. 4 godz, bez wygluszenia drzwi i efekt byl piorunujacy w porownaniu do tego co bylo wczesniej!! Jak idzesz na koncert to tez nie stajesz tylem do sceny raczej ?? |
koniol TICO zabrze | 2005-12-21 16:23:36 Sorki za te byki ![]() |
Ania-MaxCarAudio Profesjonalista Audi A3 Bydgoszcz | 2005-12-29 21:54:24 no i własnie tu jest problem- mówisz że Cie nie stać, a ja juz chyba 3 raz mówie, że zmieściłbyś sie w wyznaczonym maximum, miałbyś coś naprawde solidnego, ale oczywiście nie byłoby tego ilościowo (towaru) dużo
Ale oczywiscie jeśli Tobie odpowiada to co masz to tylko się cieszyć i tyle. Ja sie poczulam lekko wmanewrowana, bo z jednej strony sam prosiles o opinie, a jak ja otrzymales to uznales ze Ci sie nie podoba
Juz na ktoryms innym forum pisalam, ze raz mnie linczuja za to, ze chce wszystko wywalac i wrzucac inne a innym razem, ze mowie "ok, calkiej fajne"
Moon niedlugo zbzikuje
Ali-En - true true
|
Bolls_no1 Profesjonalista Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-12-30 22:42:16 Taka mała prowokacja, "Co o tym sprzęcie myślicie?" :
Przód - scan-speak na podszybiu, kickbass Eton'a w drzwiach Subwoofer - JL Audio 10W6 Wzmacniacze - Precision Power DCX 600.4 + 300.2 Jednostka sterująca : Sony cdx 900 lub 910 ??? |
Ali-En Car-Audio Mercedes C36 AMG Opole | 2006-01-02 19:48:57 Ta prowokacja to przez sony??
Ja tam nie mam nic do sony. Mialem srednio wyzszej klasy MD sony i gralo bardzo soczyscie i dynamicznie. Nie to co Alpine ktore mialem wczesniej i teraz ale gralo zaskakujaco dobrze. A te modele ktore wskazales to wyzsza polka raczej, szczegolnie 910 ktore jest deckiem zdaje sie z tego co pamietam. |