| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() basis Klubowy Weteran Honda Civic Type-R Tychy/W-wa Ursynów | 2006-01-09 18:06:58 Jestem kolejna która ma do czynienia z firmą ubezpieczeniową
Dzisiaj rano zeszłam do samochodu, a mój biedny esperak ma prawą stronę porysowaną i obudowę lusterka urwaną (same lusterko nienaruszone). Powściekałam się ,powściekałam ale jakoś mi przeszło
Nie czekać długo, popołudniu pojechałam na cmentarz, byłam tam jakieś pół godzinki, wracam a tu Esperak ma zerwane lusterko lewe, cała lewa strona posiada jakże piękny, (szkoda, że nie mój) kolor lakieru - granatowy. Nikogo (czytaj sprawcy) w pobliżu nie było. Wpadłam w taką wściekłość, zaczęłam wyklinać na wszystko i wszystkich.
Zobaczyłam, że mam wsadzoną jakąś karteczkę za wycieraczką. Opis : "nr tel......., szkoda VW Sharan". Zaraz zadzwoniłam pod ten numer, gość bardzo mnie przepraszał, że go zarzuciło, że nie zrobił tego specjalnie itp, itd. Był na tyle w porządku, że jednak zostawił ten numer do siebie . Zadzwoniłam do jego ubezpieczalni- Moje Towarzystwo Ubezpieczeniowe. Do 4 dni ma przyjechać rzeczoznawca, ciekawe na ile wyceni i czy nie będzie problemów.
Podsumowując uszkodzenia: - zerwane lusterko - porysowane drzwi od strony kierowcy - lekko wgniecione i porysowane drzwi tylne - porysowane nadkole Zdjęcia postaram się wrzucić później lub jutro. Niech ta zima już się skończy!!!!!!!!! |
Michal-500 Clio Sosnowiec | 2006-01-09 18:11:29 Strzelam z kosztorysem: 1500 pln za tą lewą stronę z lusterkiem.
Współczuję i powodzenia życzę. |
Witolo Opel Sintra, 2.2 16V Łódź | 2006-01-09 18:52:19 Latem jechałem sobie do domku za ciężarówką, z przeciwka jechała też ciężarówka, a że było dość wąsko to podczas wymijania zderzyły się lusterkami a w aucie przede mną wybiła się dodatkowo jeszcze szyba boczna przednia i te wszyskie śmieci z lusterka i szyby przyjąłem na szybę czołową: efekt był taki, że u mnie w dwóch miejscach była lekko pęknięta szyba( ślady po piasku) i lekko zdarty lakier na przednich drzwiach( ok 0,5 cm).Tylko ja miałem sprawców na miejscu i dostałem numery ich polis. Drogówka stwierdziła, że nie dostanę kasy z ubezpieczenia bo nie mogą wskazać ewidentnego sprawcy. A jednak, dostałem 750pln. |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-01-09 19:16:56 Współczuje
Na twoim przypadku widac najlepiej jacy są ludzie....... ten co rozwalił prawą stronę pitł...... ten co rozwalił lewą przyznał się i zostawił nr telefonu. nie każdy by się tak zachował... ba 90% kierowców odjechałoby z piskiem opon w siną dal........ Więc postawa kierowcy Sharana wzorowa.... rozwalił i się przyznał .... Masz teraz kilka wyjść możesz sama podjechać do ubezpieczyciela i on powoła rzeczoznawce... mozesz też oddać do zakłądu blacharskiego i dogadac się tak żeby przy okazji zrobić tez prawą stronę autka
druga opcja fakt nieuczciwa, ale gostkowi z Sharana to rybka bo tak czy siak traci taki sam % zniżki ..... A zakład taki znajdziesz spokojnie...... ostatnio gadałem ze znajomym który w ten sposób naprawił inne szkody w aucie... w ASO Du gdzieś chyba w okolicach jaworzna bodajrze.... mozesz też zgarnąc kasę i naprawić jak najtańszym kosztem pozdro i jeszcze raz wyrazy współczucia....2 stłuczki w jeden dzień |
![]() basis Klubowy Weteran Honda Civic Type-R Tychy/W-wa Ursynów | 2006-01-09 21:30:47 Oto zdjęcia, ale tylko jednej strony - tej popołudniowej
![]() |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-01-09 21:46:06 |
Witolo Opel Sintra, 2.2 16V Łódź | 2006-01-09 21:47:26 Przykra sprawa, współczuje |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-01-09 23:09:12
hmnnn nie wygląda tak źle.... ciekawe jak będzie wygladać po polerce
lusterko nadaje sie tylko do wymiany |
![]() basis Klubowy Weteran Honda Civic Type-R Tychy/W-wa Ursynów | 2006-01-09 23:27:34 Hmm, nie wygląda źle Dla mnie to bardzo źle A właściwie denerwuje mnie fakt, że nie dość, że mam mało czasu , to jeszcze teraz musze niepotrzebnie sobie tyłek zawracać załatwianiem
Abstrachując od mojej złości: Ale świat jest mały, właśnie rozmawiałam z kolegą. Powiedział, że wie kto to zrobił bo to jego szwagier Mówił mu dzisiaj, że uderzył esperaka jakiejś kobiety i nie wiedzieć czemu kolega skojarzył właśnie mnie |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-01-09 23:39:43 ej nie wyglada źle bo z tego co widze to nie jest mocnao wgniecione
a co do drugiej części wypowiedzi to |
profil-usunięty Member Klubu Espero | 2006-01-10 00:03:40 Basiu ty to masz pecha z tym Esperaczkiem, non-stop coś się ... |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-01-10 07:06:27 Fajnie... cały bok Ci zrobią. Ja bym tak chciał (znika rdza spod drzwi)... jeszcze bym trochę "ulepszył" wg potrzeb. No ale znając życie to nikt nie będzie mi chciał złomiaka uszkodzić ![]() |
ETomek_GT Skoda Octavia Tarnowskie Gory | 2006-01-10 09:13:51 ahhhhhhh wspolczuje, wspolczuje...
ale niestety zyjemy w chorym kraju ... obys miala wiecej szczescia za pierwszym razem w ubezpieczalni niz ja... swoja droga jutro ide po nowy kosztorys... Pzdr ETomek |
patrykowski Daewoo Espero 1,8 Cd chorzów | 2006-01-10 11:58:05 ojojoj niezazdroszcze ci:]na szczescie masz tylko pare rysek a nie skasowane całe drzwi bo wtedy byłoby juz całkiem do ... |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2006-01-10 20:52:57 Normalnie bym flache temu od Sharana postawił |
![]() basis Klubowy Weteran Honda Civic Type-R Tychy/W-wa Ursynów | 2006-01-16 22:05:52 Był dzisiaj rzeczoznawca-tydzień po szkodzie
Bardzo sympatyczny, choć to okaże się jak wyliczą kwotę do wypłaty
Powiedział, że na bank około 1500 mogę liczyć - zobaczymy. Do dwóch tygodni oszacują. Elementy wymienione w protokole: "1.Lusterko lewe zew., wyłamana obudowa,podstawa oraz popękane zwierciadło 2.Listwa ozdobna drzwi PL zarysowania w części tylnej 3.Drzwi PL zarysowane w części środkowej oraz w części tylnej środkowej nad listwą ozdobną 4.Listwa ozdobna drzwi TL trwale otarte w części przedniej i tylnej 5.Drzwi TL płytko zagięte w części środkowej przedniej oraz otarte w części środkowej nad listwą ozdobną 6.Błotnik TL otarty w części przedniej na wykroju kół TL" Zobaczymy jak z kasiurką |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-01-17 02:14:26
szybcy są.....
mi ostatnio wycenili w 30 min... ale sam się udałemdo PiZetJu |
![]() basis Klubowy Weteran Honda Civic Type-R Tychy/W-wa Ursynów | 2006-01-28 17:19:02 Dzwoniłam tak jak kazali 27.01, a w słuchawce głos mnie poinformował, że jeszcze nie ma wyceny Przecież mówiono mi , że do 2 tyg!!!!!!!!! Okazało się, że i owszem do 2 tyg ale od momentu przyznania mi likwidatora szkód, a takowego przyznali mi 23.01 Więc mam pytać 7.02
Co za beznadzieja w tej Hestii ![]() |
JaChomik Klubowy Weteran Honda Civic 1.8 Szczecin/Glasgow | 2006-01-28 17:24:31 co to za ubezpieczalnia Mi tydzien temu w tył wjechał fiat cc i jak zgłosiłem szkode w czwartek to w piatek był likwidator szkód około 12 a o 17 juz znałem kwote jaka wypłaca Ubezpieczalnia Uniqa |