| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
gadiemus HF MEMBER Zafira Warszawa | 2006-01-14 15:28:18 Uszczelka pod głowicą? Zauważyłeś ubytek płynu chłodzącego? |
obywat3l HF MEMBER Hyundai Lantra Kraków | 2006-01-14 15:55:01 Remont silnika byl robiony jakies 15000tys km temu. Ubytku plynu chlodniczego nie ma tez. |
obywat3l HF MEMBER Hyundai Lantra Kraków | 2006-01-14 20:13:24 A moze ktos dysponuje dokladniejszymi informacjami jak ten przeplywomierz odlaczyc? |
gadiemus HF MEMBER Zafira Warszawa | 2006-01-14 20:15:07 przepływomierz w tej wersji jest w obudowie filtra powietrza. Musisz odpiąć kostkę na obudowie filtra - kwadratowa - 6 styków. |
damian-k HF MEMBER Opel Astra Szczecin | 2006-01-14 21:56:20 Jeżeli w aucie zamontowany jest gaz I lub II gen. (nie dotyczy sekwencji) i na gazie też nie ma mocy i dymi itd, nie powiedział bym że to przepływomierz gdyż te instalacje nie pobierają z niego sygnału (no chyba że sekwencja). Jeżeli to gaz 2 generacj sprawdź przede wszystkim Sondę LAMBDA !! (80% że padła)i w następnej kolejności komputer ecm, cewkę WN, czujnik połorzenia wałków rozrządu i czy nie zapchał się katalizator*. Jeżeli będą sprawne to może być to poważniejsza mechasniczna usterka silnika. No chyba że masz instalacje gazową z wtryskiem gazu to wtedy faktycznie skup się na przepływomierzu.Ten dym to jakiego koloru jest? Biały, Niebieski, Szary, i czy ma charakterystyczny smród benzyny? I czy obrotomierz nie podaje dziwnych wartości?
PS Jeżeli chopdzi o komputery w lantrach to niektóre egzemplarze do 94r (w tym moja) posiadają dosć dziwne ECM gdyż nie analizują błędów i nie posiadają trybów serwisowych. Jeżeli jakis czujnik się zepsuje i podaje nieprawidłowy sygnał do komputera ten sie nie nie przełącza się w tryb awaryjny. Z tąd niektóre modele w tablicy kontrolki check engine nie mają nawet podłączonej. Prawdopodobnie nie musisz nawet go resetować. [ wiadomość edytowana przez: damian-k dnia 2006-01-14 22:13:04 ] |
bentol HF MEMBER Hyundai Lantra, Kraków | 2006-01-15 13:34:39 Ja jeżdze tylko do serwisu bo mam naprawde tanio ale to ja.
Przedtem jeździłem zawsze po za miasto np: do zabierzowa albo gdzieś dale ponieważ za miastem jest zawsze dużo taniej. Zawsze też możesz poszukać warsztatów ze Znaczkiem "AD" bo oni dobrze robią i nie są drodzy. Bentol |
damian-k HF MEMBER Opel Astra Szczecin | 2006-01-15 14:02:23 Jak już naprawisz auto, opisz na forum co było problemem. Może to się przydać w przyszłosci innym użytkownikom. |
_Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2006-01-15 18:44:53 Ja polecam mechanika poleconego przez doqtorka !!
012 2784188 koniec Wielickiej i w prawo (za obwodnicą pierwsze swiatła - prawie nawrót), potem pierwsza w lewo i za raz 1-2 brama w lewo (jeszcze przed skrzyżowaniem). Goście znaja Hyundaie, mają dosć dużo częsci urzywanych - szczególnie do celów "testowania" i nie są bardzo drodzy. Pozdrawiam. Misio |
damian-k HF MEMBER Opel Astra Szczecin | 2006-01-19 20:31:24 http://www.xedos.com.pl/
Sprzedają tam używane czasci i dają kilka dni gwarancji rozruchowej. Sklep w Szczecinie ale prowadzą sprzedaż wysyłkową. |