Elektryczne silniki szyb

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,

wiec mam nastepujacy problem ..... nie dziala mi elektryczne otwieranie szyby pasazera, wiec zacząłem rozbierac, smarować i nic. okazało sie, że wszystkie łożyska (takie małe kuleczki) powypadały i sie pogubiły. na szczęscie kiejstut ma taki silnik i zgodził sie mi go sprezentować, tylko jest pewien problem: jak wymontować cały silnik z drzwi (razem ze spiralą), nie można wyjąć samego silnika ponieważ znowu powypadają kuleczki.

dzieki za pomoc.

POZDRAWIAM!!!
karbo!!!

wyjmij szybe, odkrec sruby mocujacve [prowadnice spirali, silnik i wyciagnij to w calosci.

no tak ... tylko jak wyjąć szybę??

Szyby trzymają się na takie pseudozatrzaski - jeżeli chodzi ci drugi podnośnik to opuść go sobie i zobacz, jak jest szyba zamocowana. Wystarczy popchnąć i szyba wychodzi.

a czemu samego silniczka nie wyciagniesz.jesli jest smar wsrodku to kulki nie wypadna.Zawsze mozesz sobie cos podstawic i kuleczki powyciagac. Ja wszystkie kulki wyciagnolem.i potem zlorzylem wszystko na nowym smarze.chodzi duzo lepiej i nie jest to trudna robota,jedynie brudna

Hmm chyba byłeś pionierem

Dobrze bimber mówi, te kulki da się włożyć. Byłem przerażony, jak mi wypadły, ale pogłowkowałem jak to działa i wkładałem je kolejno, popychając i ewentualnie obracając trochę silnikiem, potem założyłem kanalik i hula !

Przy okazji, dużo poprawiło się działanie szyb, jak rozebrałem i wyczyściłem przełącznik, było tam pełno brudu.

Pozdrawiam
Mariusz

[ wiadomość edytowana przez: Mario555 dnia 2006-02-01 10:54:20 ]

wiec najpierw bede sie bawil we wkladanie kuleczek, juz zamowilem 100szt, mam nadzieje ze zadziala, jesli nie to bede sie zastanawial

pozdrawiam

nawt jak ccesz wkladac kuleczki to wyjmij sobie caly mechanizm i riob to w jakism sensownym miejscu a nie w kucki przy dzwiach....

Ja robilem przy dzwiach : ale cieplo bylo Te kuleczki wsadzaj glebiej,tak zaby byly za takim malym zabkiem za Pierwszym razem czesc wsadzielm przed i mi rozrzucilo kuleczki po calym parkingu :