Miekki pedal hamulca

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!

Mam problem ktory polega na tym ze: po pierwsze, uklad caly dobrze odpowietrzony a miekki pedal hamulca po drugie, zeby tyl zlapal trzeba nacisnac 2 raz a zeby zablokowal na sniegu lub lodzie 3, a przod hamuje bez zarzutu i od razu blokuje kola. Co to moze byc?? Miekki pedal hamulca i tyl nie chetnie hamuje!! Pomocy bo nie chce sie zabic tak jezdzac

Stawiam na zapowietrzony tyl, lub tylnia sekcje pompy.

moze masz po prostu zuzyte elementy hamulca z tyłu tj: bebny, szczeki...

p.s. pedał nigdy nie jest miekki, pedał jest natretny. zawsze.

albo poprostu cylinderki juz z tyłu padły i sie leje z nich

powodzenia

[ wiadomość edytowana przez: CEHU dnia 2006-02-02 21:27:49 ]

ściągnij bębne z tyłu nastepnie popatrz na stan tłoczków tzn. popatrz czy to wszystko sie nie pozapiekało. najlepiej powyciągaj je przeczyść i porządnie odpowietrz jak to już chyba wiesz U mnie było podobnie to tłoczek był wypychany tylko z jednej strony i też do dupy łapało.

ściągnij bębne z tyłu nastepnie popatrz na stan tłoczków tzn. popatrz czy to wszystko sie nie pozapiekało. najlepiej powyciągaj je przeczyść i porządnie odpowietrz jak to już chyba wiesz U mnie było podobnie to tłoczek był wypychany tylko z jednej strony i też do dupy łapało.

Zapomnialem dodac ze szczeki i z cylinderkami sa dobre bo wkladalem nowe cylinderki przednie do tylu. A szczeki nie dawno zmnialem. Ale co moze byc powodem miekkiego pedalu?? Czyzby to byla poma??

no to w takim układznie jak wszystko nowe a nic przy mątarzu nie powaliłeś to 90% walnięta pompa

jak wymieniales z tylu cylinderki to na 99% jest zapowietrzona tylna sekcja pompy

A mam jeszcze glupie pytanie: jak sie odpowietrza pompe hamulcowa?? Pomocy

temat na osobna dyskusje, sam tego szczerze mowiac jeszcze nie robilem, a tez musze. Mozna to z tego co rozumiem zrobi na dwa sposoby:

1. odkrecajac przewody na pompie tak jak odpowietrzniki na cylinderkach i dalej tak samo.

2. slyszalem tez ze mozna ja odpowietrzyc wysysarka ale nic wiecej nie wiem

No to jeżeli już cylinderki sa nowe to najwidoczniej coś z pompą, chociaż... ja bym jeszcze sprawdził przewody hamulcowe

mam to samo !!!!!!!!!!! tez caly uklad po remoncie , sprawdz samoregulatory na szczekach , wykrec troche czujnik hamulcowy zeby miec nizej pedal i jeszcze raz odpowietrz ,mnie tez to czeka
pozdrawiam